QUOTE (Darren @ Dec 23 2008, 03:08 PM)

ne spui si noua cum s-a rezolvat? Merci

Salut,
Am desfacut din nou IAC-ul. Nu mai era murdar numai ca uitandu-ma atent am vazut o fisura intre cele doua camere (banuiesc ca eu am produs-o la strangere...dracu' mai stie). Chestia e ca era dat jos pentru prima data, si pana atunci nu facuse nimic aiurea, si am zis ca asta e ocazia sa rezolv si "check engine" ul. La beleaua cu ralanti-ul valva PCV a fost cauza si banuiesc fisura din IAC (l-am schimbat si pe asta cu unul sh dar bun). Faptul ca a murit turatia dintr-o data o pun pe seama clapetei din IAC care probabil a ramas blocata cu ceva resturi de mizerie antrenate de solventul cu care am curatat (folosisem WD40 dar ulterior am folosit Gum cutter. A fost mai bun).
Cum am rezolvat "check engine"-ul (am schimbat si piese aiurea...recunosc...)dar acum e ok, si practic masinii i-a facut bine, mai putin buzunarului meuAm schimbat debitmetrul (debitmetrul a fost cauza majora). Desi nu dadea nici o eroare pe tester (316i, 2000, M43TU, 1895cc) in afara ca dupa resetarea nenorocirii aleia de Check Engine, in maxim 40 de km se aprindea iar.
Pe tester totul parea ok sau nu era bine interpretat (dar ma indoiesc) numai ca eu in nemernicia mea am inceput sa schimb ca innecatu': sondele lambda, canistra de purjare, am curatat iar IAC-ul (aiurea ca n-avea nici o treaba), am schimbat toate furtunele de vacuum din fata, cel de sub intake si de la PCV, TPS-ul l-am curatat ca simteam si sindromul pedalei lipicioase, bujii NGK laser..o gramada de bani... Cind se intampla, mersul era absolut normal...numai ca lampa statea aprinsa si se reaprindea la vreo 40 km dupa reset. Ajunsesem sa tin lap-ul si un ELM 327 in torpedou ca ma apucau dracii aia mari cand se aprindea.
Debitmetrul l-am curatat initial dar degeaba. Eroarea era P0170 si din cand in cand aparea in asteptare P0101 (d'aia am curatat debitmetrul desi nu avea performante diminuate cum zicea interpretarea erorii). Din cauzele nenorocitei de P0170 ramasesera "fuel trimm" si debitmetrul de rezolvat..in rest facusem tot. Am luat debitmetru nou (apropo multumesc lui dorin75..super baiat si de mare caracter..il recomand). Cum l-am schimbat din prima secunda a scazut putin si turatia (de la 875 la 840 si a ramas "bat" acolo) ceea ce mi-a dat de gandit la acel "fuel trimm"...amestec bogat...acu merge super, deja am 900 km fara nici o lampa in plus aprinsa la bord. Demaraj super-ok, si restul ca la 76.000 cand am luat-o din Germania dupa revizie.
Oricum, debitmetrul a fost cauza Check Engine-ului si PCV+fisura din IAC pentru ralanti (plus mizeria ramasa prin ceva colturi inaccesibile la curatare)