QUOTE (edutxu @ Jun 8 2010, 09:43 AM)

tiganie domle cu lipiturile astea...ce sa mai reparam...da o dreaq luam alta
de copacu ala idiot care si a intins crengile peste locul tau de parcare ce sa mai discutam...un nesimtit
nu stia ca tu parchezi acolo masina? cum sa creasca acolo ca un idiot de capul lui? =))))))))))))))))))
Da, ar fi o ţigănie să lipesc cheia, nu ar fi īn nici un caz o reparaţie ci o cārpeală.
Nu sunt genul de om care ia o maşină, īşi bate joc de ea, iar apoi o vinde, vreau să o ţin īn stare perfectă măcar din punct de vedere tehnic.
O cheie nouă de pe eBay costă 15$, la care se mai adaugă 50 Ron pentru tăierea lamei. Nu ţi se pare ieftin pentru o cheie nouă?
Copacul ăla chiar e enervant, nici ţie nu ţi-ar plăcea să-ţi pice pe maşină nişte porcării care nu doar murdăresc maşina ci şi lasă un fel de pastă lipicioasă care atacă lacul şi pe care o īndepărtezi foarte greu.
Dacă ar fi fost un tei sau un plop, nu m-ar fi deranjat.
QUOTE (05aBi @ Jun 8 2010, 01:32 PM)

Cand cutia automata a cazut, de ce nu ai trecut la cutie manuala ? Un castig de 0.7 la suta nu prea e de neglijat ...
Dar tu probabil ca o sa-mi dai un raspuns gen: Imi place mai mult sa merg cu cutie automata pentru ca nu trebuie sa stau mereu cu mana pe schimbator la traficul din ziua de azi, iar referitor la performanta cu cutia manuala, parca vad ca zici ca nu ai nevoie de un asemenea castig pentru ca nu faci curse prin oras.
Din mai multe motive.
Maşina mea face suta īn 6.8 secunde cu cutia steptronic, ar face īn 6.5 cu cutie manuală.
Īn primul rānd, cutiile manuale pentru M62 sunt foarte rare.
Majoritatea 535i-urilor şi 540i-urilor sunt oricum rare la dezmembrări. Cele cu cutie manuală sunt chiar şi mai rare.
Īn plus, nu e nevoie doar de cutia manuală ci de mult alte piese.
Ca să treci la cutie manuală ai nevoie de volantă, kit ambreiaj, pompă ambreiaj, pedalier, diferenţial şi cutia propriu-zisă.
Asta īnseamnă o investiţie destul de mare.
O volantă costă minim 400 de dolari fără transport, am găsit pe eBay.
Kit-ul de ambreiaj costă īncă 200 , un diferenţial sh pentru cutia manuală costă 250 pe eBay, iar la noi nu prea găseşti.
După estimările mele, probabil m-ar fi costat tot cam cāt am dat pentru repararea cutiei automate.
Este mai mişto o cutie manuală dacă vrei să mergi sportiv, īnsă nici cu cutia automată nu e aiurea pentru că maşina are ceva putere.
Cutiile automate sunt īntr-adevăr plictisitoare dacă sunt montate pe maşini de putere modestă.
Dacă voi supraalimenta maşina, cu siguranţă voi trece la o cutie manuală.
======================