Am fost la RAR Voluntari acum 2 zile sa intreb pentru omologare motor pt mine. Am vorbit sus la biroul de Omologari , direct cu un omulet foarte de treaba. I-am explicat ca vreau sa omologhez motorul meu 2.4Diesel , pe urs benzinar, si ca motorul a mai fost pus de fabrica pe acest tip de caroserie. Mi-a explicat ca stie , s-a uitat pe calculator la nu stiu ce chestii , si mi-a spus ca cea mai mica taxa pentru treaba asta este de 18 milioane de lei vechi. Iar daca ma decid sa fac asta , masina mea va fi testata din bara in bara ca la ITP , sa nu aiba nici o defectiune ( NU este vorba de TEST DINAMIC ), plus testul de noxe.
Mi-a mai explicat , ca daca pun acelasi tip de motor cum am in acte, cu acelasi cod , omologarea ma costa intre 60 si 80 roni , si consta doar in scrierea noii serii a motorului in carte , si luarea noxelor. ATAT ! ....
Si da , intri in testul dinamic daca depasesti 40 % din puterea motorului care il ai pe masina omologat. Chestie spusa chiar de nenea ala de la omologari.
Iar cu actele , mi-a spus ca pana la motoarele EURO 3 , este acceptat schimbul la tine in garaj / spatele blocului, fara sa iti trebuiasca vreun act de provenienta al motorului , sau vreun act de schimb in service autorizat ..
Sper sa te ajute sa iei o decizie , si scuze de offtopic