QUOTE (Edi_ @ Jul 23 2008, 12:48 AM)

Chestia asta se simte si la liber si si la sarcina(frana de motor), banuiesc sa fie de la injectie, vreun port sau ceva. Cum reglez avansul?
Azi dimineata mi s-a confirmat ca reglajele conteaza mult. Dimineata racoroasa si umeda, numai buna ca aprinderea sa faca figuri daca are vre-o slabiciune. Si facea, daca acceleram brusc la relanti, se ineca un pic dupa care se tura normal.
Mi-am zis: am bujii noi, fise noi, capac delco nou, luleaua nu arata rau. Deci reglajele sunt de vina. Prea multa benzina? Ma uit in debitmetru, il lasasem cu trei dinti peste normal, eu credeam ca l-am lasat la doi. In consecinta l-am lasat la normal+un dinte, adica putina benzina in plus.
Am mai piscat putin si delco-ul, i-am luat putin din avans.
Rezultatul: motorul merge cum n-a mers de cand il am. Nu merge perfect, dar merge mai bine. Nu prea mai tremura la relanti (dar tot trebuie sa-i tin relati-ul la 1000

) Iar la trecere din tractiune in frana de motor si invers, nu mai ezita decat foarte rar si nu prea tare.
Asadar, regleaza avansul apoi noxele. Avansul fa-l la cineva care are lampa stroboscopica si stie exact cate grade trebuie sa-i dea motorului tau. Altfel iti ia luni de zile sa-l pui dupa ureche. Eu sunt la al doilea M30 pe care-l reglez dupa ureche si vezi ca reglez la el de cateva luni bune

. Pe primul l-am vandut la nici o luna dupa ce l-am facut sa mearga cum imi place. Si merge frumos chiar si acum.