Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masini japoneze
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
Rares
La cererea unui prieten, postez acest topic.
MeHigh
Legendele spun ca sunt fiabile, rar cade vreo piesa pe ele, dar si cand cad....
Nu am avut japoneza pana acum, nu pot confirma legenda.
Roby_325
sunt fiabile....chiar foarte fiabile, eu am si sunt foarte multumit
cred ca depinde totusi de marca si de an.....
alex230ro
probabil a 2-a masina care as lua-o dupa BMW smile.gif fiabile si design cam anost-nu si ultimele modele.
316i
In calitate de co-detinator de Toyota RAV4 la partea de fiabilitate nu pot decat sa o laud. Ca e facuta si asta de pentru unele chestii trebuie sa demolezi juma de masina e partea a doua, spre deosebire de VW la asta nu prea ai de ce sa umbli la multe lucruri.
io'sŪ
parerile sunt impartite, cred ca peste un timp pot da mai multe amanunte
in familie am 2 posesori de masini japoneze (chiar 3 daca ma gandesc si la aliante)
sa o luma in ordine...
toate sunt marca TOYOTA dupa cum urmeaza:
2 AVENSIS, ultimul model, una benzina 1.8 (a unei rude.... mai mult cunostinta decat ruda tongue.gif ) de care nu pot sa spun prea multe ca nu am discutat decat partea consumului si cand mi-a trantit 8-10 % in bucuresti ( ohmy.gif ) am inchis subiectul NU CRED alta motorina (a cumnatului) care e prea noua sa ne pronuntam, e luata inainte de sarbatori si nu are mai mult de 4000 km acum, probleme deloc insa parca se aude cum ruleaza si troncane ceva pe spate cand e masina usoara (doar soferul)

1 RAV 4 septembrie 2005 2.2 diesel 150hp ( o verisoara a nevesti-mi), acum are ~20000km si a avut ceva probleme dupa cum urmeaza (ce stiu eu): la 3000 km in drum spre austria pe autostrada (la unguri) s-au aprins muuulte becuri prin bord si nu mergea mai mult de 80km/h, a oprit intr-o parcare (noapte fiind si ajunul revelionului) se uitat barbat-su ca la poarta noua, a umblat pe la sigurante si si-a revenit (singura Xfiles), apoi tot pe acest drum a observat ca la frana trepida volanul (3000 km ! ! ! ), cand s-a intors, normal, s-a dus la garantie si nu s-a schimbat nimic motivand ca a incins franele si a intrat in apa ( mi-a jurat ca a fost uscat tot drumul si cat poti sa incingi frane la un suv laugh.gif , nu s-a mers mai mult de 120-130 si asta pe autostrada), cei de la TOYOTA service au dat discurile jos si le-au strunjit ohmy.gif ( la masina noua ! ! !) , de noua are un zgomot la cutia de viteze care dispare cand e pedala de ambraiaj apasata - de la service au zis ca zgomotul e normal laugh.gif , dupa o perioada trepidatul de la discuri normal ca a revenit si la revizia de 15000km (parca) a schimbat discurile PE BANII EI ... alte probleme nu stiu sa fi avut

cam atat

cred ca treaba cu masinile japoneze sunt fiabile a ramas o legenda sad.gif din pacate (vb de masinile noi)

PS: o matusa de departe are un RAV 4 din 98 (l-a luat nou, primul model de RAV) si o are si acum si NU a avut NICI O PROBLEMA la ea
ionusunt
QUOTE (io`s @ Mar 15 2008, 03:22 AM) *
cred ca treaba cu masinile japoneze sunt fiabile a ramas o legenda sad.gif din pacate (vb de masinile noi)

cred ca legenda cu masinile japoneze se aplica la cele FACUTE IN JAPONIA . acum multe se fac in franta anglia ..
va pot confirma chestii valabile de la electronicele made in japan si electronicele de firma japoneza made in china,unele acelasi model,achizitionate la ceva timp unul dupa altul ,mare diferenta intre cel japonez si cel made in china (ca si calitate ).
georgem
Seful meu a avut un timp Toyota Corolla, n-a avut nici o problema cu ea vreun an, dupa care a dat-o. Apoi si-a luat o Honda Accord 2.4 benzina, la fel, in mai mult de 1 an cat a tinut-o n-a avut nici o problema. Dupa care a luat-o un cunoscut al lui, nici pe el nu l-am auzit sa fi avut vreo problema, si cred ca o mai are si acum (au trecut aproape 2 ani de atunci). Cand seful a dat Honda si-a luat Saab 95 Aero, cu care a avut niste probleme electrice. Toate masinile de mai sus au cutie automata.
io'sŪ
CITAT(ionusunt @ Mar 15 2008, 04:42 AM) *
cred ca legenda cu masinile japoneze se aplica la cele FACUTE IN JAPONIA .

andrei, RAVul de care povesteam mai sus ESTE fabricat in japonia, stiu ca atunci cand l-a luat a platit o gramada de taxe vamale la ea
ionusunt
naspa..mai stiu si eu o celica din 2005...are 30k . si asta e sigur made in japan...desi nu prea mi s-a parut mie cand am mers cu ea si cand m-am suit.am cercetat si acolo e facuta..
o groaza de belele .in afara de faptul ca a fost lovita rau la un mom dat pe la 10 mii .probleme de ordin electric cat cuprinde...controlul tractiunii merge cand vrea el ,a avut probleme cu radiatorul (spart la vreo 20 d mii ) ,termostat la vreo 27 d mii ,acum de curand mi-a zis baiatul respectiv ca ii moare motorul la stop la relanti ,in timp ce sta pur si simplu...pusesem si anunt pe aici cu ea omul vrea sa scape urgent de masina ...

LE :baietii de la toyota romania i-au pus radiator de opel astra ,care zic ei ca duce muult mai bine decat cel oem toyota (masina nu e luata de aici ci din .de -si acolo iei tzepe tongue.gif -nu are garantie )
316i
QUOTE (io`s @ Mar 15 2008, 03:22 AM) *
PS: o matusa de departe are un RAV 4 din 98 (l-a luat nou, primul model de RAV) si o are si acum si NU a avut NICI O PROBLEMA la ea

RAV-ul despre care vorbeam e in '97. biggrin.gif
io'sŪ
aseara am mai auzit una buna despre "japoneze", honda CR-V 2005 la 40mii km s-a rupt o planetara pe fata
blink.gif huh.gif wacko.gif

o fi normal?
masina nu a facut offroad sau ceva asemanator, a circulat NUMAI pe sosele
manole74
CITAT(io`s @ Mar 16 2008, 09:15 PM) *
aseara am mai auzit una buna despre "japoneze", honda CR-V 2005 la 40mii km s-a rupt o planetara pe fata
blink.gif huh.gif wacko.gif

o fi normal?
masina nu a facut offroad sau ceva asemanator, a circulat NUMAI pe sosele

Daca au fost facuti numai in Romania, e sinonim cu off-road' sad.gif
Iulika0069
Experiente cu japoneze am avut doar de anu' trecut cand am luat Corolla (fabricata 2003) - nici o problema in juma de an si stiu ca nici fostul proprietar nu a avut (a tinut-o un an doar)

Acum am Rav-ul (fabricat 2002) - la fel, nici o problema, am inteles de la unicul proprietar anterior biggrin.gif ca nu au fost nici un fel de bube in ~90.000km

Nu stiu cum sunt noile modele, dar cred ca tendinta generala din industria auto - masinile mai veki sunt de obicei mai fiabile decat cele din generatiile mai noi - e valabila si pt japoneze..
paco_wonderboy
eu sunt inebunit dupa o handa s2000, pe care sper sa mi-o iau in max un an, m-am uitat pe net si sunt intradevar extraordinar de fiabile ...nu zic de cum fuge rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.