parerile sunt impartite, cred ca peste un timp pot da mai multe amanunte
in familie am 2 posesori de masini japoneze (chiar 3 daca ma gandesc si la aliante)
sa o luma in ordine...
toate sunt marca TOYOTA dupa cum urmeaza:
2 AVENSIS, ultimul model, una benzina 1.8 (a unei rude.... mai mult cunostinta decat ruda

) de care nu pot sa spun prea multe ca nu am discutat decat partea consumului si cand mi-a trantit 8-10 % in bucuresti (

) am inchis subiectul
NU CRED alta motorina (a cumnatului) care e prea noua sa ne pronuntam, e luata inainte de sarbatori si nu are mai mult de 4000 km acum, probleme deloc insa parca se aude cum ruleaza si troncane ceva pe spate cand e masina usoara (doar soferul)
1 RAV 4 septembrie 2005 2.2 diesel 150hp ( o verisoara a nevesti-mi), acum are ~20000km si a avut ceva probleme dupa cum urmeaza (ce stiu eu): la 3000 km in drum spre austria pe autostrada (la unguri) s-au aprins muuulte becuri prin bord si nu mergea mai mult de 80km/h, a oprit intr-o parcare (noapte fiind si ajunul revelionului) se uitat barbat-su ca la poarta noua, a umblat pe la sigurante si si-a revenit (singura Xfiles), apoi tot pe acest drum a observat ca la frana trepida volanul (3000 km ! ! ! ), cand s-a intors, normal, s-a dus la garantie si nu s-a schimbat nimic motivand ca a incins franele si a intrat in apa ( mi-a jurat ca a fost uscat tot drumul si cat poti sa incingi frane la un suv

, nu s-a mers mai mult de 120-130 si asta pe autostrada), cei de la TOYOTA service au dat discurile jos si le-au strunjit

( la masina noua ! ! !) , de noua are un zgomot la cutia de viteze care dispare cand e pedala de ambraiaj apasata - de la service au zis ca zgomotul e normal

, dupa o perioada trepidatul de la discuri normal ca a revenit si la revizia de 15000km (parca) a schimbat discurile
PE BANII EI ... alte probleme nu stiu sa fi avut
cam atat
cred ca treaba cu masinile japoneze sunt fiabile a ramas o legenda

din pacate (vb de masinile noi)
PS: o matusa
de departe are un RAV 4 din 98 (l-a luat nou, primul model de RAV) si o are si acum si NU a avut NICI O PROBLEMA la ea