Help - Search - Members - Calendar
Full Version: intrebare
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
ledocteur
stiti cumva ce inseamna in germana "superbenzin"? ca am cautat pe un site ce tip de benzina trebuie sa pun la urs si la modelul pana in 86, motor de 2.5, scrie "superbenzin" iar la cel cu catalizator "normalbenzin". banuiesc ca nu e vorba de 98, 100 sau ceva de genul, pt ca din cate stiu m3-ul necesita 98, iar pe site-ul respectiv la motorul de M nu scrie acest tip de benzina. linkul e mai jos.
http://www.mobilverzeichnis.de/bmw_motoruebersicht.htm
bartro
Super e cu plumb, cred ca 95 octani sau 98.
316i
Cum sa fie Super _cu_ plumb? laugh.gif Poate voiai sa zici _fara_ Pb.
Eu tot tind sa cred ca la super vorbeau de benzina cu cifra mai mare 95.
Pe capacul de la rezervor ce scrie? Superbleifrei sau doar Bleifrei? Superbleifrei inseamna benzina de la 98 in sus. Daca e doar Bleifrei inseamna benzina de 95.
Stickerul de pe capac spune tot.
bartro
@ 316i nu mai razi de mine, ca nu ai de ce.
Pe vremuri in occidentul German asta era denumire.
lucian
QUOTE (316i @ Mar 6 2008, 02:15 PM) *
Cum sa fie Super _cu_ plumb? laugh.gif Poate voiai sa zici _fara_ Pb.
Eu tot tind sa cred ca la super vorbeau de benzina cu cifra mai mare 95.
Pe capacul de la rezervor ce scrie? Superbleifrei sau doar Bleifrei? Superbleifrei inseamna benzina de la 98 in sus. Daca e doar Bleifrei inseamna benzina de 95.
Stickerul de pe capac spune tot.

bleifrei inseamna fara plumb. daca nu ma insel blei e plumb, iar frei traduci ca "liber...", fara...
nu e asa Bart?
Rares
QUOTE (lucian @ Mar 6 2008, 04:10 PM) *
bleifrei inseamna fara plumb. daca nu ma insel blei e plumb, iar frei traduci ca "liber...", fara...
nu e asa Bart?

Deci "Coca Cola ohne zucker" inseamna "dietetica"?
ledocteur
nu scrie nimic pe capac... si nu prea intra pompa de fara plumb in gaura acolo. parca e prea scurta...
io'sŪ
georgica.. masina ta e facuta sa mearga cu "benzina cu plumb", aceiasi cu care merg si daciile alea vechi cu carburator
bartro
nu e asa Bart?

Nu stiu, intreaba pe 316i.
florin83
QUOTE (io`s @ Mar 6 2008, 07:22 PM) *
georgica.. masina ta e facuta sa mearga cu "benzina cu plumb", aceiasi cu care merg si daciile alea vechi cu carburator

eu numai fara plumb de 95 bag la ix huh.gif
io'sŪ
CITAT(florin83 @ Mar 6 2008, 07:25 PM) *
eu numai fara plumb de 95 bag la ix huh.gif

nu am zis ca nu merge si cu "fara plumb", eu am zis cu ce benzina e facuta sa mearga masina wink.gif

si eu la baba bagam si "fara plumb" cu toate ca ea era facuta sa mearga cu "premium" , parca consuma mai mult cu "fara plumb"
georgem
Oricum si benzina "cu plumb" de acum mi se pare ca e fara plumb, are alti aditivi. Tata pune benzina far plumb la dacia lui din 1984 de multi ani, normal ca merge si cu benzina fara plumb...

ledocteur
mersi ema. si tuturor celorlalti scuze ca v-am omis initial tongue.gif
316i
nu e asa Bart?

Eu din cate stiu benzina cu Pb nu are cifra de 95 ci mai jos, deci era de la sine inteles ca era vorba de benzina fara Pb.

QUOTE (Rares @ Mar 6 2008, 04:32 PM) *
Deci "Coca Cola ohne zucker" inseamna "dietetica"?

Da.
io'sŪ
CITAT(316i @ Mar 6 2008, 10:49 PM) *
Eu din cate stiu benzina cu Pb nu are cifra de 95 ci mai jos, deci era de la sine inteles ca era vorba de benzina fara Pb.

eu stiu tocmai invers, benzina cu plumb are cifra octanica mai mare decat cea fara plumb wink.gif

edit: "apple" cred ca ne poate lamuri
bartro
QUOTE (316i @ Mar 6 2008, 10:49 PM) *

Sigur. Nu comentez. Asa este.
io'sŪ
CITAT(bartro @ Mar 6 2008, 11:46 PM) *
Sigur. Nu comentez. Asa este.

vb serios? ... poate nu stiu eu bine?! am sa ma mai interesez
ledocteur
citez "During WWI, it was discovered that you can add a chemical called tetraethyl lead to gasoline and significantly improve its octane rating. Cheaper grades of gasoline could be made usable by adding this chemical." am citit pe forumul dacia laugh.gif ca in ro exista benzina cu plumb de 95 si 98... cand am fost azi sa pun benzina insa, nu aveau ecopremium... ft ciudat. trebuie sa pun aditiv sau ceva? sau e ok daca merg cu fara plumb?
io'sŪ
CITAT(ledocteur @ Mar 7 2008, 12:35 AM) *
cand am fost azi sa pun benzina insa, nu aveau ecopremium... ft ciudat. trebuie sa pun aditiv sau ceva? sau e ok daca merg cu fara plumb?

da, e ok, nu se intampla nimic
xox
Din folclor, variantele pe carburatie merg ok cu benzina cu plumb, cele pe injectie cu benzin fara plumb. Eu asa am mers cu toti ursii (la cel cu gpl, evident pe gpl laugh.gif ). Deci sustin si eu parerile de mai sus, mergi pe fara plumb cu cea mai mare incredere.

PS: La carburatie intr-adevar consuma mai mult fara plumb decat cu plumb. Din experienta mea, maxim .6-0.8l%.

Cheers.
bartro
QUOTE (io`s @ Mar 6 2008, 11:54 PM) *
vb serios? ... poate nu stiu eu bine?! am sa ma mai interesez

Nu vorbesc serios. Eram sarcastic.
Pe vremuri, cand nu exista benzina fara plumb, era benzina 'normal' si 'super'. Diferenta era cifra octanica.
Orice masina cu compresie ridicate (printe ele multe BMW-uri) au folosit intotdeuna benzina cu cifra octanica ridicate. BMW 2002 tii din 71-72 avea un raport de compresie 10:1, si nu merge decat cu benzina cu cifra octanica mare.
Apoi au aparut masinile cu sonde lambda si benzina fara plumb.

Discutia daca masinile conceput pentru benzina cu plumb merg si cu fara, sunt multe. Din cat am observat depinde de materiale folosite in motor, mai ales supape si scaune supapelor. Tin minte ca Olandezi, care multi din iei nu tinau cont de ce fel de benzina au folosit, numai sa fie cat mai ieftin, care era fara plumb, ca era subventionat de stat, mai aveau probleme cu masini frantuzesti si VW boscute dupa zeci de mii de km, din cauza ca s-au stricat supapele. Solutia atunci este chiulasa rk cu supapele si scaunele din material rezistent la temperaturi mai mari. Se pare ca plumbul din benzina se depune pe supape si asa au racire mai bine. Cu benzina fara plumb, asta lipseste.

Pe forumul Olandez de BMW 2002, unde o gramada de oameni merg cu GPL sau benzina fara plumb, nu am auzit de probleme cu chiulasa. Se pare ca materiale folosite de BMW sunt destul de rezistent.

Ce mai am abservat eu, e ca daca dai foc la benzina fara plumb, arde mult mai rapid si agresiv decat benzina cu plumb. Dar asta poate e o observatia gresita.

io'sŪ
CITAT(bartro @ Mar 7 2008, 10:41 AM) *
Nu vorbesc serios. Eram sarcastic.

deci stiu bine ! cool.gif
si eu auzisem de probleme la unele marci daca merg cu benzina fara plumb, tot ceva legat de supape etc, insa nu BMW thumbup.gif
TiL
Mda, auzisem si eu de probleme de genul asta la supape, dar dacioara tatalui meu nu s-a plans niciodata, ca dealtfel multe altele care merg cu cea mai ieftina benzina. De BMW nici nu mai spun, cu siguranta la motoarele mele (M30 si M10) era recomandat cu plumb, dar nu prea au vazut asa ceva.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.