Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Antigel cu fitze
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
arayas
Am un 316i din 93 si cand l-am luat am vazut ca nu prea se omoara cu caldura. Practic, fiind frig apa abia trecea un pic de albastru. Mi-am zis ca nu are termostat. Am facut cu ea vreo 400 de km apoi am vrut sa-i pun termostat. Surprise! Cand am desfacut "saxofonul" de plastic unde e montat termostatul, acesta chiar era prezent numai ca avea o problema: urechile care il tin agatat in acel "saxofon" erau rupte si probabil cazusera in blocul motor, iar termostatul statea agatat in axul sau central. Aici intervine alta nebuloasa: am dat termostatul jos ca sa nu se duca si el in bloc si am montat totul la loc, in asteptarea pieselor necesare. Numai ca acum, motorul se supraincalzeste pana-n rosu. Ce mama...?! FARA termostat urca temperatura? Nu stiu ce sa mai inteleg...poate ma dumiriti. Merci in avans.
io'sŪ
CITAT(arayas @ Mar 3 2008, 12:04 PM) *
FARA termostat urca temperatura?

da! nu se face circuitul de racire bine !
arayas
Deci sa inteleg ca daca Nu are termostat se incalzeste apa axcesiv? Eu intreb pentru ca, in general, daca dai termostatul jos, apa umbla libera si motorul merge "la rece". sa fie altfel la BMW? Nu de alta dar ar fi bine!
alex230ro
posibil ca urechile rupta sa fi infundat circuitul de racire
Rares
QUOTE (arayas @ Mar 3 2008, 02:37 PM) *
Deci sa inteleg ca daca Nu are termostat se incalzeste apa axcesiv? Eu intreb pentru ca, in general, daca dai termostatul jos, apa umbla libera si motorul merge "la rece". sa fie altfel la BMW? Nu de alta dar ar fi bine!

Faza cu termostatul dat jos vara e o prostie. Temostatul ajuta atat la incalzirea, cat si la racirea motorului.
Daca ai auzit de la nenea Sandu, mecanic in spatele blocului, sa dai termostatul jos vara.... el se referea la Daciile alea mai vechi: cand vine vara, isi dau oamenii jos termostatul... conf (9).gif

Si, intr-adevar, poate ca urechile rupte de la termostat infunda undeva, ceva,,,
bartro
Mai ramane si intrebare daca ai aerisit bine bine ca si de acolo poate apare urcare de temperatura. Caldura in masina merge?
316i
QUOTE (io`s @ Mar 3 2008, 12:13 PM) *
da! nu se face circuitul de racire bine !

Eu am probat mai demult la mine fara termostat si nu se incalzea nici de frica. Daca lasam la relanti urca cu mare greutate pana la 80 de grade si atat si cum miscam masina 10 metri ajungea aproape inainte de albastru. Problema lui cu incalzitul cred ca e din alta parte. Mai exact cine stie pe unde or fi bucatelele alea de plastic...
Cel mai bine desfacute toate furtunele si cautate...
TiL
Teoretic, racirea e mai proasta fara termostat, pentru ca apa trece si direct inapoi in motor dar si prin radiator. Radiatorul fiind mai restrictiv, cea mai multa apa va trece inapoi in motor fara sa fie racita. Totusi, n-am vazut pana acum motor sa se incinga doar din cauza lipsei termostatului.
Radiatorul cum e, nu-i infundat pe exterior si/sau interior?
arayas
S-a rezolvat. Ca si preventie am desfacut furtune si am schimbat antigelul. Am montat termostat + soclu noi si am facut un drum de 450 km cu treaba. Nu s-a mai miscat acul de la jumatate. Parca si motorul merge mai fresh. Multumesc pentru reply-uri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.