dedes
Oct 2 2007, 03:44 PM
Salutare ,
vreau sa schimb uleiul din cutie si diferential si nu stiu ce ulei sa cumpar....am gasit cu tot felul de indici : 80W 90 .etc...
Stie cineva ce ulei sa folosesc??
Va multumesc
Sorin
Oct 2 2007, 09:01 PM
uite aici ce trebuie sa faci
dedes
Oct 9 2007, 09:28 AM
mersi mult de tot sorin....deci merge pus acelasi ulei si la diferential si la cutie nu??
io'sŪ
Oct 9 2007, 10:58 AM
vezi ca la cutie iti trebuie ulei ATF, la diff nu stiu dar nu cred ca tot ATF
dedes
Oct 10 2007, 01:50 PM
multumesc mult de tot de ajutor.
Acum alta problema
.gif)
... s-a cam inmuiat pedala de frana...tine sub jumatate...si trebuie sa apas mult mai sanatos in pedala.Aveti idee de la ce ar putea fi?
io'sŪ
Oct 10 2007, 02:34 PM
dar tine la prima pedala sau se incarca la cateva pedale?
dedes
Oct 10 2007, 05:23 PM
tine la prima dar parca trebuie sa apas mai tare...
io'sŪ
Oct 10 2007, 11:31 PM
ai schimbat placutele de curand? daca da, ce marca sunt?
georgem
Oct 11 2007, 06:25 AM
Lichidul de frana cand e schimbat ultima data?
Sorin
Oct 11 2007, 07:09 AM
daca ai uzura la discuri de asemenea ai cursa mai lunga la pedala
Sorin
Oct 11 2007, 12:54 PM
Referitor la uleiul de la cutie
M-am interesat in DE de ulei si BMW vinde numai la bidon de 5 litri si am gasit alternativa pe siteul lu Castrol , respectiv SMX-S dar se pare ca acest ulei nu exista pe piata
comisaru
Oct 11 2007, 08:04 PM
QUOTE (Sorin @ Oct 11 2007, 08:09 AM)

daca ai uzura la discuri de asemenea ai cursa mai lunga la pedala
Nu e tocmai corecta afirmatia; placutele raman la aceeasi distanta de disc indiferent de uzura acestuia si deci cursa pedalei ramane neschimbata. Singura schimbare este scaderea nivelului din vasul cu lichid, datorate inaintarii pistonaselor care compenseaza astfel uzura discului/placutelor.
dedes
Oct 11 2007, 10:18 PM
va multumec tuturor pentru ajutor...
placutele nu le-am schimbat de curand...si le-am verificat sunt ok...discurile la fel
Problema s-ar putea sa fie intradevar de la nivelul sau calitatea lichidului de frana.Am desfacut bidonasul unde se afla lichidul de frana si nu imi pot da seama daca este gol sau plin ca are un fel de sita in capat.Din cate stiu lichidul ar trebuii schimbat odata la 2 ani..eu am masina de 2 ani si nu prea cred ca il fi schimbat primul propietar....
AM sa incerc sa schimb lichidul de frana.Are cineva idee daca trebuiesc aerisite franale sau cum se procedeaza??
Multam
io'sŪ
Oct 12 2007, 06:35 PM
lol normal ca trebuiesc aerisite franele, incearca sa te duci la un service care are aparat (pompa) pt schimbatul lichidului
INTERCEPTOR
Oct 13 2007, 10:46 PM
sita aia daca bagi degetul usor si tragi in sus iese.sau undeva in umbra se vede nivelul la ulei in bricanas.daca e prea murdar curata l cu o carpa..daca schimbi lichidul neaparat sa bagi dot 4 sau dot 5 .de la castro textar sai firma buna.poti sa ti aerisesti si singur sistemul numai ca ai nevoie de un prieten si putina rabdare:P
georgem
Oct 14 2007, 09:37 AM
DOT4 sau DOT5.1, in nici un caz DOT5 ca are alta compozitie si nu merge.
adalin
Oct 24 2007, 09:01 PM
din cate stiu eu uleiul din diferential e garantat pe viata de bmw
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=33&fg=05inrta pe acest link si o sa vezi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.