Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vas expansiune
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
sergiu67
salutare la toti! am o rugaminte la voi....mi-am luat un vas de expansiune de la un 325 si vreau sa-l pun la al meu(318i) si nu stiu cum sa-l leg(pierd mult lichid de racire).am poze cu motorul si vasul de expansiune.o idee va rog!!!!!!!!!!!!!!!!
butcky
Pai vezi ca-ti lipseste ceva de la vasul ala tongue.gif
Vezi piesa 5 in poza
bartro
QUOTE (sergiu67 @ Sep 26 2007, 12:33 AM) *
salutare la toti! am o rugaminte la voi....mi-am luat un vas de expansiune de la un 325 si vreau sa-l pun la al meu(318i) si nu stiu cum sa-l leg(pierd mult lichid de racire).am poze cu motorul si vasul de expansiune.o idee va rog!!!!!!!!!!!!!!!!

Din cat vad eu ai un radiator fara vas de expansiune, cu dop. Nu ai cum sa-i pui vas al. Radiatoare pt vas au la un colt o treava pe conectare de furtuni care vezi in poze lui Butcky.
Daca pierzi mult lichid, solutia nu e sa completezi mai mult.. trebuie reparat unde scurge.
xox
Si eu am acelasi tip de radiator, iar vasul de expansiune este de fapt partea de plastic(sau ce material e) care se afla deasupra lui. Furtunul care l-ai pus in al doilea vas e furtunul de "prea-plin" sau nu stiu cum sa-i zic, cert ca pe acolo da afara apa.

Tu daca pierzi apa esti sigur ca acolo e buba? Adica el curge pe acolo? Posibil sa fie probleme de etanseitate intre vasul de expansiune si corpul radiatorului. Posibil sa curga si prin alta parte.

Cel mai bine explica-ne exact in ce conditii pierzi apa si pe unde.
butcky
Mda, sorry dar nu am avut tipul asta de motor blink.gif
Uite cum e la tine...
sergiu67
cred ca totusi problema e de la termostat(deschide cam tarziu).nu am de unde sa stiu la ce temperatura e apa ca ,cred ca nu imi arata bine indicatorul.posibil sa fiarba apa(sau aproape)
bartro
QUOTE (sergiu67 @ Sep 26 2007, 03:59 PM) *
cred ca totusi problema e de la termostat(deschide cam tarziu).nu am de unde sa stiu la ce temperatura e apa ca ,cred ca nu imi arata bine indicatorul.

Termostat pot sa testezi pe aragaz, o pui in apa, cand fierbe apa trebiue sa fie deschise, de fapt si mai devreme. Daca ai si un termometru e si mai bine.
phoot_emmash
QUOTE (sergiu67 @ Sep 25 2007, 09:33 AM) *

poi oameni buni... din miciile mele cunostinte,la bmw 1.8i inclusiv la 1.8 is radiatorul are vasul de expansiune incorporat ........ wink.gif iar la 2.5 indiferent de tip in are separat... acum.. e o logica mica.. nu se potrivesc radiatoarele .. cred.. daca ma insel.. rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.