Help - Search - Members - Calendar
Full Version: atelier de confectii metalice
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
georgem
As vrea sa imi pun gratii la o fereastra la apartament. Am vazut undeva acum vreo 2 luni un atelier de confectii metalice si am intrat sa intreb cat ar costa. Am avut un soc cand mi-a zis ca pentru o fereastra cam ca a mea (aproximativ 80x110 cm, n-am masurat-o) ma costa 3.5 sau 2.5 milioane (nu mai tin minte exact, oricum mi s-a parut exagerat pretul). Am intrebat daca e pretul cu tot cu materiale, si a mai venit o surpriza. Nu, era numai manopera. Asa ca am plecat.

Stie cineva unde as putea sa fac gratiile la un pret mai bun?

Alta varianta ar fi sa proiectez eu gratiile, sa cumpar eu materialele, sa le tai la dimensiune si sa merg la un unchi la tara la parintii mei sa mi le sudeze el. Dar parca mai simplu ar fi sa mi le faca altcineva, ca nu am sculele necesare pentru taiat, si nici nu stiu de unde as putea sa cumpar materialele necesare (fier de grosimea potrivita).
butcky
Eu mi-am facut singur grilajul la birou. Mie mi-a cerut cineva 100 euro cu materialele si mi s-a parut mult, asa ca mi-am cumparat fierul, l-am taiat si sudat la atelierul liceului mamei mele (e profa de mate) si gata grilajul cu costuri minime tongue.gif
georgem
De unde ai cumparat fierul?
io'sŪ
la obor, pe sina este un depozit de "tot felul de fiare"
butcky
QUOTE (georgem @ Aug 27 2007, 04:24 PM) *
De unde ai cumparat fierul?

De l un depozit de fier beton. Acolo aveau tot feluri de fiare, cornier, tevi etc. Dar poti sa gasesti la orice depozit de materiale de constructii mai mare. Stiu cateva pe Luica, Sos. Alexandriei spre Bragadiru, prelungirea Ghencea.

Uite ca am facut poze la grilajul facut de mine rolleyes.gif
io'sŪ
QUOTE (butcky @ Aug 27 2007, 05:43 PM) *
Uite ca am facut poze la grilajul facut de mine rolleyes.gif

oho.. da' te pricepi, nu gluma !
da-i un PM lui georgem si spune-i cat vrei manopera, poate faci si tu un ban cinstit, ai vazut ce preturi cer uamenii wink.gif
laugh.gif
Gimi
laugh.gif
butcky uite cum isi descopera unii talentele ascunse. Gata SRL-ul laugh.gif
butcky
QUOTE (io`s @ Aug 28 2007, 01:08 AM) *
oho.. da' te pricepi, nu gluma !
da-i un PM lui georgem si spune-i cat vrei manopera, poate faci si tu un ban cinstit, ai vazut ce preturi cer uamenii wink.gif
laugh.gif

QUOTE (Gimi @ Aug 28 2007, 09:55 AM) *
laugh.gif
butcky uite cum isi descopera unii talentele ascunse. Gata SRL-ul laugh.gif

Ma bucur ca va place tongue.gif
Fac multe chestii prin casa, de ex: mi-am zugravit singur, trag sapa, gletuiesc pereti, fac instalatii electrice, sanitare etc etc etc, dar nu fac pentru altii! Nu sunt de meserie si nu vreau sa stric la oameni casa si chiar nu m-am gandit sa scot bani din chestia asta cool.gif Daca stric ceva la mine acasa, nu se supara nimeni laugh.gif Toate astea le-am invatat cu timpul, cand veneau meseriasi sa-mi lucreze acasa si dupa ce-si luau banii in avans nu mai terminau lucrarea. Si am zis ca daca unu' de 4 clase stie sa zugraveasca sau sa schimbe o teava, eu de ce sa nu stiu rolleyes.gif
io'sŪ
la fel am zis si eu si mi-am facut singur apartamentul, si-mi place ce a iesit biggrin.gif
BRAVO buci!!!
INTERCEPTOR
buci esti harnic bravo tie .da e clar construiesti la betoane si demolezi la bmw uri .tongue.gifP gerogem am eu fier acasa depinde de cat iti trebuie si ce lungime.am de 6 8 si 10 .pret vb cu taica miu .banuiesc a e deestul de mic.daca vrei ti l si tai la ce dimensiune vrei .am zugravit si eu 1 sala d einternet si vre o 3 4 apartamente.si am facut instalatia sanitara la o casa cu 3 camere boilere chiuvete si alte nebunii singur.da am stat cam 3 saptamani.cu trasee cu santuri a fost funn.nu stiu nca sa pun faianta si gresie si cel mai rau nu stiu sa dau glet:( am dat o in offtopic rau
georgem
Vorbim despre fier zilele urmatoare. Intre timp o sa fac masuratori la geam, o sa desenez cum ar trebui sa arate gratiile ca sa calculaez exact cat imi trebuie. Fereastra are cam 80 x 105 cm.
butcky
O sa-ti intre undeva la 25-30 m de fier. Nu am facut exact calculul, dar cam asa mi-a intrat si mie.
georgem
Mi-au iesit aproape 15 metri, cu aproximativ 13 cm intre barele metalice, pe orizontala si verticala...
Oricum trebuie sa iau dimensiunea exact, ca de dimineata n-am gasit nici un instrument de masurat prin casa... In schimb am o ruleta in torpedou la masina si inca una la birou.
Trebuia sa fie una si prin casa, dar n-am vrut sa rascolesc.

Nu prea stiu ce sistem de prindere sa folosesc astfel incat un eventual hot sa nu le dea jos chiar asa de usor, sa se chinuie un pic macar daca tot intra...
Daca le prind cu holzsuruburi ma gandesc ca vine cu o surubelnita si le desface. Ceva idei?
INTERCEPTOR
se face putin gaurica in zid se face pe suportul de fier .pe el se sudeaza 4 urechi care vor fi ingropate in ciment adancime 3 4 cm.peretele va arata ca nou.cel mai sigur asta e . ca sa il sparga va face mult zgomot.si multa munca
georgem
Multumesc pentru idee. Cred ca cel mai bine ar fi sa fixez suportii cu ciment in pereti si sa sudez gratiile dupa aceea pe suporti (ca sa gauresc mai putin in pereti).
Imi pun chiar acum in geanta o ruleta ca sa nu mai uit sa masor geamul, sa vad exact dimensiunile si poate reusesc sa ma apuc de treaba.
io'sŪ
gratiile le poti prinde LINISTIT in dibluri de 12(sau 14)X80 cu suruburi (8 sau 10mm)cu cap hexagonal (13 sau 17) strans cu cheia (tubulara cu crichet) sau daca gasesti alte suruburi cap imbus, vezi de treaba ca nu sta hotul sa se apuce sa desfaca cu tubulara suruburile, sunt destul de lungi si i-ar lua mult timp , in + face si galagie (crichetul - cri cri cri laugh.gif asa mai bine vine cu flexul si taie gratiile laugh.gif bzzzzzzzzz )
daca le bagi in perete, poate v-a trebui vreodata sa le dai jos , ce faci??? te apuci sa spargi peretii ????

parerea mea!
INTERCEPTOR
ema george a zis bine .baga suporti in perete si sudeaza de el suportul cu gratiile.asa cum va suda gratiile de suport tot asa le va da jos .cu flexul. faci minuni.e cel mai bine.si cel mai sigur.daca e sa bazaie el cu flezul o va face feriicit:PP cand o sa le dea jos
io'sŪ
eu am zis parerea mea si cum as face eu, repede si eficient, fara sa ma complic cu spart de pereti, sudura etc
apoi.. hotul cand vede gratii... doar sa nu fie prinse cu sarma ca altfel nu cred ca se mai complica sa intre, el trebuie sa intre repede si neobservat cu cat mai putina galagie.... doar sa nu fie o casa in pustietate, in camp, in varf de munte unde nu prea trece lume si e pustiu ca asa doar blindajul mai ajuta tongue.gif
INTERCEPTOR
corect am dat fiecare cu parerea vede el cum e mai bine .
Mihai_AMD
Vb mai pe PM k citeste hotu topicele si afla cum lea prins laugh.gif ...am gl
butcky
Eu l-am prins cu holsuruburi. Stai linistit ca nu vine hotul sa-ti desurubeze tie grilajul dry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.