moran_mv
Jul 25 2007, 11:07 PM
Salutare! Am un E12 model 524 cu motor 2.4 TD fabricat in '84 (TD scrie in cartea de identitate, dar eu nu am vazut nimic turbo pe acolo). Pentru ca nu am diferential, nu imi functioneaza ceasurile de bord, caci motorul initial a fost 2.0 benzina si avea bordul cuplat la diferential prin cabluri. Cu multa vreme in urma gasise varul meu un astfel de diferential .... dar de atunci nu am reusit sa gasesc ceea ce caut.
Va rog mult, daca aveti idee de ceva, anuntati-ma si pe mine. Multumesc mult.... si inca ceva ... cum deduc ce model de motor am? (ma refer la M60, M20, etc ..)
INTERCEPTOR
Jul 25 2007, 11:23 PM
i a baga niste poze si ti indentificam imediat motorul
e 12 diesel nu a existat .ca ai pus mot diesel pe el e altceva.
si nu a avut nici kilometraj pe fire. a avut si are in continuare pe cablu.din cutie,ti iti trebuie un dif de e 28.daca merge iti vand unu cu placere .numai ca nu stiu cat de bun este pt mot tau diesel
ca am dif super scurt trebuie sa aflam raportul
asta a fost pe un mot de 2000 4,27 superrr scurt
poate prea scurt
io'sŪ
Jul 25 2007, 11:46 PM
tipul de motor este M21, a fost pus de BMW AG pe seriile 5/E28, 3/E30 si 5/E34
moran_mv
Jul 26 2007, 11:34 PM
QUOTE (moran_mv @ Jul 26 2007, 12:07 AM)

Salutare! Am un E12 model 524 cu motor 2.4 TD fabricat in '84 (TD scrie in cartea de identitate, dar eu nu am vazut nimic turbo pe acolo). Pentru ca nu am diferential, nu imi functioneaza ceasurile de bord, caci motorul initial a fost 2.0 benzina si avea bordul cuplat la diferential prin cabluri. Cu multa vreme in urma gasise varul meu un astfel de diferential .... dar de atunci nu am reusit sa gasesc ceea ce caut.
Va rog mult, daca aveti idee de ceva, anuntati-ma si pe mine. Multumesc mult.... si inca ceva ... cum deduc ce model de motor am? (ma refer la M60, M20, etc ..)
Va multumesc mult! Deci este M21... Oricum o sa pun si niste poze, doar ca in momentul asta masina arata dezastruos, caci se afla la capitolul reconditionare. Iar in legatura cu diferentialul, sunt interesat, atat ca va trebui sa vedem daca se potriveste...eu mai mult nu stiu
moran_mv
Jul 29 2007, 02:46 PM
Cred ca astea ar fi ceva poze cu motorul...cu masina inca mi-e rusine sa va arat

Deci, daca va dati seama ce motor este, spuneti-mi si mie caci, poate asa imi va fi ma usor sa-mi caut diferential....Si va multam fain pentru orice sugestie.
Mihai_AMD
Jul 29 2007, 09:05 PM
ma eu am diferential de motor 1.8 benzina din '77,ti-l dau la un milion,acum intereseaza-te daca iti merge
81DMC77
Jul 29 2007, 09:10 PM
De unde stiti care este raportul? Scrie pe diferential?
moran_mv
Jul 31 2007, 12:50 AM
Motorul, despre care din fericire am aflat ca se numeste M21, multumita lui " io's ", a fost montat pe masina cu tot cu cutia de viteze. Acum, problema mea este ca, desi diferentialul vechi, de la motorul pe benzina lucreaza bine, nu-mi functioneaza ceasurile de bord. Am cautat sa verific cablurile, dar ele nu sunt infipte nicaieri, pentru ca nu au unde !!! (aceasta cutie de viteze nu are nici un orificiu prevazut pentru cablurile cu pricina [imi imaginasem ca cineva l-a astupat voit, dar ele chiar nu sunt acolo]). Vechiul proprietar al masinii a gasit la cineva un diferential provenit fix de la un astfel de motor (M21) si mi-a spus ca acele ceasuri de bord se conecteaza la diferential, nu in cutia de viteze. Din pacate nu a mai gasit pe cel ce vindea diferentialul. Iar raportul nu l-am cautat scris pe diferential... dar o sa incerc !!!
INTERCEPTOR
Jul 31 2007, 01:27 AM
cutia ca ,cutia dar diferentialul este problema,iti merge orice cutie de benzinar de 2000 cmc sau 2300 sau 2500 m 20.dar cu dif e problema.iti trebuie cel cu fire.rapoartele o sa fie alta problema aste 324 diesel simplu .fara turbo.motor fiabil rau dar nu prea puternic.eu am aici 2 diferentiale.ambele de e 28 cred ca merg pe e 12.nu stiu cum vine pe punte.anbele sunt cu fire.unu este scurt rau ceea ce ar fi bun pt tine ca nu ai putere la motor dar nu va merge prea mlt la viteze mai mari (e bun de forta prin oras)si unu nu stu ce rapoarte are.
oricum ai d emunca.dupa ce schimbi diferentialul trebuie sa pui bord de e 28
si ceasurile plus instalatia.aia se face .poat ete ajuta cei care au mai facut .eu la e 12 ampus cutie de urs si nu mai aveam vitezometru
dupa 2 3 saptamani de teste stiam turatia si ce viteza aveam in treapta respectiva la turatia respectiva
si nu cred ca ai 110 cp pe mot fara turbo.vreo 80 90 parca.
moran_mv
Aug 1 2007, 09:36 PM
Asa este, ai dreptate. Acum, sa gasesc o ordine in rezolvarea problemei, spune-mi cum pot sa verific, daca este vreo modalitate, ce diferential imi trebuie mie, si chiar la ce preturi ai tu acel diferential de care imi spusei. Pentru mai departe, va trebui sa caut un bord de E28, si daca stii mai multe si ma poti indruma si pe drumul asta ar fi foarte bine. Oricum ar fi, spune-mi te rog cum putem lua legatura. Multumesc mult.
moran_mv
Aug 1 2007, 09:53 PM
Apropos, am vazut in unul din posturile tale ca ai si ceva chedere de E12. Ma intereseaza si pe mine asa ceva, ca sa nu mai spun ca mi le-as dori noi (probabil imposibil la noi in tara). Daca stii ceva,. da-mi o veste si in legatura cu chederele.
INTERCEPTOR
Aug 1 2007, 09:55 PM
am si un bord pe aici cu tot cu consola,,am un e 28 intreg.legatura pe mess. f_ciprian.dif meu este la 1500 .ce am eu te ajuta s aurci foarte repede in viteza dar nu ai viteza mare la drum lung..depinde si ce vrei si cum mergi.
sper sa mearga pe e 28
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.