Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reglaj tacheti M30
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
nmg
Vreau sa reglez tachetii la motorul meu, tzacane destul de enervant si am o intrebare, e stupida dar e principala problema cu care ma confrunt laugh.gif

Cum (cu ce) rotesc motorul ?
TiL
Cred ca poti sa-l invarti cu mana pe fulie, daca insisti.
Pentru precizie iti trebuie o cheie (de 36, cred) ca sa invarti de la piulita mare care tine fulia.
nmg
Merge o tubulara obisnuita sau trebuie polizata ? Ca am un chef sa ma tavalesc si nici nu incap sub masina .... laugh.gif

Ce credeti, daca incerc de la piulita de la vasc ar merge ? Cu bujiile scoase si cureaua de la alternator intinsa la maxim. Cat e acolo, 32 parca, nu ?
TiL
Da, 32. Daca mai apesi si pe curea ca sa adere mai bine la fulii, e posibil sa mearga. Cu bujiile scoase n-ar trebui sa opuna prea mare rezistenta. Merge uns laugh.gif

La fulie cred ca merge chiar si inelara cu cot, daca gasesti atat de mare. Caz in care intra si tubulara lejer.
nmg
N-am nici un chef sa ma tavalesc pe sub masina si o sa incerc pe la piulita de la vasc. Numai sper sa fie cu filet invers sa nu se desfaca ...
TiL
E cu filet invers, dar nu stiu daca-ti e mai bine asa.
comisaru
Eu cred ca-i mai simplu s-o bagi intr-a 5-a si sa misti de masina?
Da' nu ai f mare precizie...
nmg
@til
De ce sa nu fie bine ?

@comisaru:
Ar fi mai simplu dar nu am nici precizie si nici muschi. Are cam 1,5 tone E23-ul meu ... smile.gif
comisaru
E bine pe la vasc. Oricum nu cred ca o sa opuna motorul tau atata rezistenta incat sa strangi, mai mult decat e deja, vascul.
TiL
Adica nu stiu cum iti e mai bine, sa aiba filet invers sau ba...
io'sŪ
piulita de la rac nu se desface asa usor, poti sa invarti cu incredere chiar si cu bujiile puse
nu imi mai aduc aminte dar nu cred ca are filet invers ( sa nu spun vre-o prostie)
am impresia ca iti trebuie o tubulara de 36 dar daca scoti bujiile cred ca poti sa rotesti si cu mana de volanta din fata, sau de fulia de la pompa de apa... te descurci tu !!! biggrin.gif

edit: a.. stii... distanta trebuie sa fie 0,3mm, dar daca ai uzura in axa/culbutori nu stiu daca o sa rezolvi ceva regland tachetii (la zgomot ma refer)
nmg
QUOTE (io`s @ Jun 18 2007, 05:54 PM) *
piulita de la rac nu se desface asa usor,

Stiu, pe asta n-o desfaci decat cu ranga. Vorbeam de cea de la vascocuplaj, daca exista riscul sa se desfaca in timpul operatiei asteia. Stiu ca e mai sigur pe la rac dar n-am unde sa o salt pe rampa si nu prea am chef sa ma bag pe dedesupt ...smile.gif

QUOTE (io`s @ Jun 18 2007, 05:54 PM) *
a.. stii... distanta trebuie sa fie 0,3mm, dar daca ai uzura in axa/culbutori nu stiu daca o sa rezolvi ceva regland tachetii (la zgomot ma refer)

E prima oara cand fac operatia asta si nu stiu inca in ce stare e axul/culbutorii. Si sunt vreau neaparat sa aflu in ce stare e conducta de ungere.
io'sŪ
QUOTE (nmg @ Jun 18 2007, 06:17 PM) *
Stiu, pe asta n-o desfaci decat cu ranga. Vorbeam de cea de la vascocuplaj, daca exista riscul sa se desfaca in timpul operatiei asteia. Stiu ca e mai sigur pe la rac dar n-am unde sa o salt pe rampa si nu prea am chef sa ma bag pe dedesupt ...smile.gif
E prima oara cand fac operatia asta si nu stiu inca in ce stare e axul/culbutorii. Si sunt vreau neaparat sa aflu in ce stare e conducta de ungere.

nici piulita de la vascocuplaj nu o sa se desfaca pt ca tu o sa invarti in sensul de rotatie al motorului (nu invers) si nu are cum sa se desfaca
cat despre conducta de ungere, ai mare grija cum o montezi la loc, de multe ori am vazut la diverse masini pusa cu gaurile in sus ( laugh.gif ) probabil sa unga capacul wink.gif
Rotti
nu te mai chinui nene atata, scoti (sau slabesti) bujiile, chemi un prieten, o bagi intr-a 5-a si o impingeti, nu-ti trebuie precizie. ai grija sa nu strangi foarte tare piulitele la culbutori, au pasul mic si risti sa strici filetul surubului.
si f important lasa motorul sa se raceasca bine bine inainte sa te apuci. bafta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.