Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reconditionare frane
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
butcky
Cam cat costa sa schimb pistonasele si garniturile la etrieri? Merita sa le fac eu sau sa merg la o firma specializata?

Am gasit o firma in Arad dar mi se par cam scumpi mad.gif
- sablat, acoperirea etrierilor cu zinc, schimbat pistonase, garnituri si ventilele, la final testarea lor - 50 euro / etrier
- vopsirea in diferite culori (rosu, negru sau galben) - 20 euro / etrier
alex230ro
Discurile le-ai schimbat??
florin83
decat sa te apuci de reconditionat mai bine cumpara toate piesele ORIGINALE.. tongue.gif
comisaru
Eu am invatat un lucru de cand imi tot bag nasul in fiare. Daca un lucru merge bine, nu te baga sa-l desfaci, sa-i schimbi chestii(chiar cu unele noi), sa-i aduci inbunatatiri, pentru ca de cele mai multe ori il strici. Asa ca butcky, daca-ti functioneaza bine etrierele, lasa-le sa-si faca treaba-n continuare. to_become_senile.gif
n3o
pai tocmai asta este ca nu prea sunt in stare buna tongue.gif cel putin ABS-ul e cel mai strong ...
butcky
Mie nu-mi place cum franeaza sad.gif
Acum 2 seri am fost nevoit sa ajung repede la Urgenta - Floreasca din Berceni. Am facut cam 10 minute, dar pe la Romana deja nu ma mai tineau franele. Cum se incing nu mai lucreaza aproape deloc. Cand am ajuns m-am speriat cat fum iesea din roti. Am crezut ca a luat ceva foc sad.gif
florin83
ai auzit de fading? huh.gif
n3o
pai la brembo-urile cu care este dotata dacia se simte diferenta acum la urs
316i
Eu propun sa-ti pui o pompa de frana de E32 si etrieri de 740i fatza spate to_pick_ones_nose2.gif ...si o mare ancora in caz ca cele deja enumerate dau gres. help.gif
io'sŪ
QUOTE (butcky @ Mar 8 2007, 11:47 PM) *
Mie nu-mi place cum franeaza sad.gif
Acum 2 seri am fost nevoit sa ajung repede la Urgenta - Floreasca din Berceni. Am facut cam 10 minute, dar pe la Romana deja nu ma mai tineau franele. Cum se incing nu mai lucreaza aproape deloc. Cand am ajuns m-am speriat cat fum iesea din roti. Am crezut ca a luat ceva foc sad.gif
nu mai aveai frana pt ca ai placute de proasta calitate,cand ne intalnim pt hartiile alea o sa-ti explic ce fel de placute iti trebuiesc , care cand se incing franeaza mai bine, nu te apuca sa bagi bani cu nemiluita.. poate iti trebuie doar sa schimbi un set de placute de frana mellow.gif
georgem
QUOTE (io`s @ Mar 9 2007, 02:04 AM) *
poate iti trebuie doar sa schimbi un set de placute de frana mellow.gif

Si lichidul de frana, daca are 3 ani de cand n-a mai fost schimbat. Daca masina merge cu lichid de frana DOT4, atunci poti pune si DOT5.1, care cica ar fi mai rezistent la fading (nu confundati DOT5 cu DOT5.1, DOT5.1 e perfect compatibil cu DOT4, in timp de DOT5 NU e compatibil si NU trebuie pus in masinile cu DOT4).
Pentru placute am inteles ca Ferodo DS2500 ar fi mai deosebite...

PS. Eu la Audi nu l-am schimbat niciodata (si am masina din 2001) si in continuare am frane excelente... Nu-mi explic. Si-am facut in toamna si un drum spre Brasov prin Cheia cu derapaje de la subvirare pe serpentine, dar franele n-au avut nici o problema, desi le-am solicitat foarte tare. Anvelopele all-season de pe fata s-au simtit insa (foarte usor intra in subvirare masina din cauza ca sunt moi, aproape ca si cum ar fi de iarna).
florin83
si eu am mai facut-o sa scaoata fum din frane (cand exagerez innocent.gif ) , dar la franari normale tin f. bine franele.
Sorin
la tine s-au inrosit si cand te-ai oprit au inceput sa arda console.gif ziceai ca e e30 de Formula 1 la discuri
florin83
pai ce ziceam.. am exagerat.. tongue.gif
Sorin
butcky lasa etrierele si mai bine schimba placutele , discurile si lichidul
comisaru
Eu am auzit ca daca schimbi lichidul(dot4) cu unul cu vascozitate mai mica(dot 5.1) ai sanse sa-nceapa sa curga pe la garnituri. Ca o reactie adversa la schimbare tongue.gif . Voi ce stiti?
georgem
Nici vorba de asa ceva. "4" si "5.1" nu reprezinta vascozitatea ca la uleiurile de motor. Chiar e recomandat sa pui DOT5.1 in loc de DOT4 pentru motivul ca rezista mult mai bine la fading.
Sa nu fi auzit tu de DOT5, care are o cu totul alta compozitie si care corodeaza conductele de la masinile cu DOT4.
butcky
Am inteles ca etrierii de e28 se potrivesc la prinderi pe e30. Asa e? De e34 nu pot sa pun?
316i
Nu cred ca faci nimic daca schimbi doar etrierii. Ideea e ca schimbi etrierii ca sa pui discuri mai mari.
florin83
ai schimbat discuri, placute, lichid, etc.. si nu esti multumit? huh.gif
butcky
QUOTE (316i @ Mar 12 2007, 11:14 AM) *
Nu cred ca faci nimic daca schimbi doar etrierii. Ideea e ca schimbi etrierii ca sa pui discuri mai mari.

logic...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.