florin83
Oct 19 2005, 11:14 AM
nu prea ma pricep, dar nu poate sa fie si de la pistonas? :
Robert
Oct 19 2005, 11:22 AM
Sunt cateva cauze posibile:
1. Pistonasul etrierului dreapta sa fie ceva mai intepenit. Remediere empirica: da etrierul jos, impinge cu doua cozi de ciocan pistonasul pana aproape in fund, pune o fata sa pompeze cu mare grija pana aproape de cursa maxima, apoi repeta de 3-4 ori acest ciclu. Ai mare grija sa nu arunci pistonasul afara.
2. Furtunul de cauciuc intre conducta de metal si etrierul dreapta este imbatranit. In acest caz, el actioneaza ca o supapa dublu-sens si opune ceva rezistenta trecerii lichidului de frana, in ambele sensuri. Aceasta problema o poti suspecta numai daca este insotita de o alta problema: etrierul din dreapta "freaca" (ramane ceva mai strans pe disc) mai mult decat cel din stanga.
3. Ai ceva diferenta de aderenta intre roata din stanga si cea din dreapta, provenita fie din pneu, fie din unghiurile fata.
4. Ceva e in neregula in pompa de frana.
Cauzele 3 si 4 sunt destul de improbabile.
alex230ro
Oct 19 2005, 11:27 AM
Cam aceasi problema cred ca o am si eu

la mine cred ca raspunsul e punctul 2 tin minte ca aveam o roata care era franata,acum dupa schimb placute+discuri parca si-a mai revenit.Cred ca ar trebui sa facem odata niste teste cu ambele masini .
florin83
Oct 19 2005, 11:27 AM
eu la cielo am avut o problema similara...
de vina era glisiera (asa e?).. dupa ce le-am schimbat nu am mai avut probleme..
cristic
Oct 19 2005, 01:58 PM
si eu am o problema asemanatoare cu roata dreapta fata
cand pun frana se mai intampla sa traga un pic dreapta si placutele pe dreapta se tocesc mai repede
acum am schimbat placutele si parca nu mai trage dreapta ... dar ramane de vazut in timp
florin83
Oct 19 2005, 04:04 PM
la tine cred ca e punctul 1 din postul lui Robert
SUPERBEC
Oct 19 2005, 05:33 PM
90 % este etrierul.
problema asta au au toate daciile nova , un etrier franeaza un pic mai mult decat celalalt , daca blochezi rotile peste 60 la ora te invarti.
2 etrieri noi ar putea rezolva problema, sau un abs
kali
Oct 19 2005, 06:38 PM
Problema identica la E36 - erau culisantele murdare :
dat jos etrierul, curatit culisantele cu un smirghel foarte fin, dat cu putina vaselina siliconica - si all ok ...
SUPERBEC
Oct 19 2005, 06:40 PM
vaselina grafitata

(nu se topeste)
kali
Oct 19 2005, 06:55 PM
corect ... ce m-as face fara tine?
florin83
Oct 19 2005, 07:40 PM
QUOTE (kali)
culisantele
asa.. eu le ziceam glisiere
Gabi_323i
Oct 19 2005, 09:49 PM
si acum sa vorbim de masini
eu nu am pe fata nici culisante, nici glisiere si nici sine, etrieriul este fix pentru ca are 2 cilindrii

:unibrow:
316i
Oct 19 2005, 11:16 PM
a, deci sa inteleg ca am ramas printre putinii la care rotile franeaza normal?
Darren
Oct 19 2005, 11:18 PM
QUOTE (kali)
dat jos etrierul, curatit culisantele cu un smirghel foarte fin, dat cu putina vaselina siliconica - si all ok ...
Ar trebui sa schimb vreo garnitura cu ocazia asta? Ca si eu am de facut acelasi lucru..
florin83
Oct 20 2005, 01:03 AM
QUOTE (Gabi_323i)
si acum sa vorbim de masini :D
eu nu am pe fata nici culisante, nici glisiere si nici sine, etrieriul este fix pentru ca are 2 cilindrii :p :unibrow:
da la noi nu e decat 1..
kali
Oct 20 2005, 07:36 AM
QUOTE (Darren)
QUOTE (kali)
Ar trebui sa schimb vreo garnitura cu ocazia asta? Ca si eu am de facut acelasi lucru..
trebuie inspectat sa vezi daca garniturile sunt ok .. cel mai sigur, daca se murdaresc culisantele tb schimbate masoanele de cauciuc care intra in etrier (in care intra de fapt culisantele) ... la mine erau zgiriiate rau, dar cum n-aveam altele de schimb, le-am pus asa ... nu-i chiar indicat, dar, deocamdata - merge (cred ca ajuta si vaselina aia grafitata)
Sorin
Oct 20 2005, 11:43 AM
si la mine franeaza bine
jaffar incearca in prima faza sa verifici pistonasul si culisantele... restul pe urma
Sorin
Oct 20 2005, 11:49 AM
din poz 10 surubul ala lung de langa burduf
Ionut
Oct 20 2005, 12:54 PM
exact surubul cu nr. 10....aceste suruburi pot genera chiar si unele zgomote neplacute la gropi...
Sorin
Oct 20 2005, 01:28 PM
QUOTE (Ionut)
exact surubul cu nr. 10....aceste suruburi pot genera chiar si unele zgomote neplacute la gropi...
cum le-ai auzit ca io sunt curios ?
Ionut
Oct 20 2005, 03:07 PM
hahah...ma la bmw nu le-am auzit, dar mi-au rupt creierii la matiz....un set pe luna...
Sorin
Oct 20 2005, 03:15 PM
vezi... iar umbli cu dezinformarea
Ionut
Oct 20 2005, 03:52 PM
sa stii ca daca sunt foarte uzate si la bmw produc zgomote prin simplu fapt ca numai fixeaza cum trebuie etrierul si incepe sa joace....
Sorin
Oct 20 2005, 04:07 PM
mda... nu am intalnit dar hai ca te-oi pricepe si tu
da chair uzura pe cauciucurle de pe fata e uniforma ?
Ionut
Oct 20 2005, 04:11 PM
QUOTE (Sorin)
mda... nu am intalnit dar hai ca te-oi pricepe si tu
da chair uzura pe cauciucurle de pe fata e uniforma ?
off...merci de apreciere..
INTERCEPTOR
Oct 28 2005, 07:04 PM
eu am avut aceasi prob.se bloca doar 1 roata fata .stg

cauza pistonasi blocati.din 4 nu mergea decat 1.soo am desfacut etrierul in 2 curatat si merge super.apropo am gasit numai rugina:((
Sorin
Oct 31 2005, 11:51 AM
imi pare bine ca s-a rezolvat
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.