Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pregatiri de iarna
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Pages: 1, 2
alex230ro
biggrin.gif inseamna ca diseara ies la patinaj cu ursul tongue.gif da mai tre sa iau pe cineva care sa ma impinga cand raman impotmolit laugh.gif
Kane
SUPERBEC: astea sunt dimensiunile standard recomandate pt E63. Puteam sa iau de E60 225/50/17 dar nu m-am riscat ca nu stiam cum e cu ET-u (ET 14 la mine, ET 20 la 5ar).
TiL
Mai conteaza si kilogramele masinii. Daca-s multe, poti pune cauciucuri mai late.
Sorin
pentru 645 bmw recomanda exact ce ai luat tu ca dimensiuni si marimi
Kane
Pai sunt originale tongue.gif
Sorin
am observat smile.gif
Kane
Hmm, de cateva zile am inceput sa merg numai asa:

Nu stiu dc smile.gif Asta vara imi era tarsa si acum pe temperaturile astea si asfalt ud zici c-am innebunit :> E bine macar ca auzi rotile cum se invart in gol si ai timp sa iei gazu ca sa nu te duci te tot.
cc_seat
QUOTE (Kane)
Hmm, de cateva zile am inceput sa merg numai asa:

biggrin.gif cum: cu proiectoarele aprinse, cu AIRBAG-ul scos sau cu ESP-ul decuplat?
SUPERBEC
probabil ca stie bmw mai bine .. mai e un pic si o sa testezi si pe zapada biggrin.gif

eu o sa folosesc o bordura in portbagaj in loc de cauciucuri de iarna biggrin.gif e mai cost effective biggrin.gif
Kane
Cu toate tongue.gif

Tocmai am aflat ca cretinul ala care il am in Germania nu a fost in stare sa-si miste curu si sa ia rotile si normal ca s-au vandut :crybaby: Nici pe ebay.de nu mai gasesc, mor de nervi sad.gif
cristic
mi-am luat cauciucuri de iarna :unibrow: 150 lei cu montaj super faine
sper sa le fac poza azi

acum imi pare rau ca nu mai ninge :crybaby:
TiL
Cauciucurile de iarna o sa le montez prin decembrie.

Azi dimineata cand am vazut ca toate baltile erau inghetate m-am cam speriat: n-aveam decat ~1,5 litri de antigel in sistem. Dar n-a patit nimic smile.gif
O sa mai scot niste apa si completez cu antigel, ca sa scap de emotii.
525da
A venit si zapada(multasteptata de unii!) si ma lovesc de probleme:nu stiu ce front atmosferic e in curtea mea,dar am gasit masina acoperita de un strat de gheata si zapada.Nu am putut deschide decat usa spate dreapta,dupa care,din interior le-am deschis pe celelalte,cu destul efort.Parca erau lipite!As putea sa dau cu ceva pe la usi?Ca sa nu mai vorbesc ca usa mea scartzia in draci pe piatra cubica.Aici deja stiu,imi trebuie gumipflege din ala.Dar pentru rama usilor nu exista nimic care sa le impiedice sa se lipeasca?Vreo alifie ceva? smile.gif
Ce se poate face in situatia in care nu le poti deschide larg,dar nici sa le inchizi la loc?Las masina cu usile intredeschise?
Imi vine sa :crybaby:
525da
QUOTE (jaffar)
so... gumipflege + spray.

Multumesc,ma duc sa-mi iau,daca pot intra in masina! biggrin.gif

Se da si preventiv,sau dau peste usi cand sunt inghetate?De fapt,cred ca scrie si pe spray! smile.gif
Ionut
spray cu silicon pentru bord...face minuni toata iarna....
cristic
pe bune?? daca e poate incerc si io.... asta daca pot sa mai deschid usa
Iulika0069
Io am folosit in ultimii 3 ani glicerina boraxata dela farmacie - sa nu fie parfumata, ci de-aia "normala"

O sa incerc si cu silicon de bord (spray).. e mai comod
alexandru_83
Spray siliconic...am eu si nu am nici o problema iarna biggrin.gif
Dai pe chedere si nu mai ingheata wink.gif
TiL
Urmeaza sa-mi iau o pereche de cauciucuri de iarna, pun doar pe spate.
Doua intrebari:
1. de unde sa iau? Momentan optez pentru http://www.cauciucuridirect.ro. Am mai luat de la ei si a fost ok, transport gratuit, livrare prompta. Stiti vre-o solutie mai buna?
2. ce marca/model?

Vreau 195/65/R15. Pe fata raman cu GoodYear Hydragrip, 205/60R15.
Ma gandeam sa pastrez linia good year (acum am GoodYear Hydragrip), dar nu prea imi place cum arata UltraGrip 7, plus ca nu sunt foarte incantat de HydraGrip-uri (vuiesc, scartaie pe viraje).

Vredestein Snowtrac2 la 244lei par cele mai convenabile ca pret, dintre marcile premium.
Continental TS790 ma atrag mult pentru ca am avut resapate cu profil identic si au fost superbune pe zapada. Pretul e mai maricel - 306 lei.

So, ordinea preferintelor mele e:
- GoodYear UltraGrip
- Continental TS 790
- Vredestein Snowtrac2

Voi ce cauciuc de iarna ati alege?
Ionut
Eu am pe fata Fulda Montero 2, pe care le-am luat in vara, noi si aproape moca si pentru ca la momentul cand cautam, acum 3 saptamani, sa mai iau 2 sa fie toate la fel, nu am gasit, am fost la Autosoft pe Fundeni si am luat 2 Vredestein Snowtrac 2, cu vreo 40 de lei mai ieftin/buc, decat pe cauciucuridirect.ro. Tot made in Germany si facute in luna 06.08.
Vezi ca am mai gasit oferte si la Dunlop Winter M3, la vreo 200 ron parca 195/65 r15 pe la iesirea din Bucuresti spre Popesti-Leordeni, cu tot cu montaj gratuit. S-au mai da o fuga pe la Autosoft si uita-te de preturi, ca s-ar putea sa ai surprize sa gasesti anvelope mai ieftine decat pe net. smile.gif
io'sŪ
eu as merge pe dunlop WS sau bridgestone blizzak
TiL
WinterSport M3 nu vreau, pentru ca nu are blocurile de cauciuc din interior taiate dintr-o parte in alta:
http://forum.e90fanatics.com/attachments/e...6s-img_0614.jpg
Profil de genul asta au Cooper Weather Master, pe care le luam mult mai ieftin.
Am avut Dunlop Wintersport pe urs si erau slabe in comparatie cu Michelin de exemplu. Este motivul pentru care am taiat Dunlop din optiuni.

Dar vad ca WinterSport 3D arata superbine. Intra in cursa pentru locul I biggrin.gif
Bridgestone par mai degraba de fuga, mai putin pentru zapada/gheata.

- GoodYear UltraGrip
- Dunlop WinterSport 3D
- Continental TS 790

BBo
Snowtrac 3 ? smile.gif
TiL
Interesante. Raman totusi la Dunlop vs GoodYear. Pareri despre unul/altul?

Ce ziceti de asta:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?deta...n=Wi&Achse=
biggrin.gif
bartro
Am eu niste dunlop wintersporturi din 19toamna pe masina. Nu sunt bune nici iarna nici vara smile.gif dar poate e din cauza varsta.
ionusunt
eu o sa ma echipez cu niste tuica fiarta in cabrio laugh.gif ca sa ma incalzesc ....

on : daca are careva 2 gume de iarna de 15 195 cu 50 sau 55 de vandut...sa mi dea P M (private message wink.gif )
TiL
QUOTE (bartro @ Nov 14 2008, 12:10 AM) *
Am eu niste dunlop wintersporturi din 19toamna pe masina. Nu sunt bune nici iarna nici vara smile.gif dar poate e din cauza varsta.

Dar nu ai 3D-uri.
Am avut si eu niste wintersport la urs si nu prea se puteau chema "de iarna", mai ales ca erau si SH. Totusi, 3D-ul pare promitator.
Ionut
niste cauciucuri care s-au comportat excelent anul trecut pe zapezile mari din tara, adevarat e ca le-am avut pe renault, dar nu conteaza, au fost Sava Eskimo...am fost foarte placut surprins cum s-au comportat pe toate suprafetele din peisajul de iarna....cu toate ca au costat putin, pentru ca nu am vrut sa cumpar ceva scump, au fost super ok pana la urma... smile.gif ...asta daca cineva nu are buget pentru Dunlop, Michelin, Vredestein, Nokian etc...
florin83
eu am michelin alpin de care sunt f.multumit de cum se comporta.. vara laugh.gif
n-am apucat sa le schimb de cand am luat masina si am mers toata vara cu ele.. 2 sunt bune, 2 sunt praf, trebie sa le schimb.
Din ce am citit pe net peste tot sunt laudate..
bytzu
cu sava eskimo mi-am incaltat eu pejoul 206...dar pe uscat au cam mare ruliul..sunt cam moi, nu stiu dc sa pun si pe 530 sau sa ma uit la altceva..

o parere vreau, mi-a dat mehigh jenti pe 15 sirecomandat pe e39 sunt 205/65, dc pun 205/60 sau 195/65 o avea ceva? de iarna ma refer..
MeHigh
iarna trecuta am facut-o cu Pirelli, am ramas placut impresionat de cum statea masina....iarna asta, vedem ce o fi, inca nu stiu ce gume am pe jante.
CRM112
sa-ntreb si eu daca tot e "dezlegare la sfaturi" smile.gif

trebuie sa-mi iau niste gume sanatoase de iarna si:

1. sa iau de 15 sau 16. As lua pe 16 din comoditate, sa nu ma mai car pe scari cu tot cu jantele echipate cu cauciucuri de vara, si desigur, pentru look-ul masinii smile.gif dar sunt un pic mai scumpe, si as prefera in aceiasi bani ceva mai calitativ de 15.
2. dimensiunea: daca pun pe 16, jantele mele sunt echipate standard cu 225; oare merg de 195? La jantele de 15 e aceiasi echipare standard (225) dar merg puse 195'uri.
3. Marca&model ...... nu as da mai mult de 200-250 ron/buc, si aici revin la pct. 1. Vad oricum tot felul de "Goodspeed", "triangle" , "novex" etc. iar pentru un 205/55/16 vad pe cauciucuridirect.ro niste scoruri........ totusi, sunt cam 2 luni/an....
florin83
noroc cu reclamele astea de la google.. am vazut o oferta buna:
Click to view attachment
bartro
QUOTE (CRM112 @ Nov 14 2008, 10:42 AM) *
oare merg de 195?

195/65/15 nu cam ingust pentru e32? A mea are in talon 205/65/15 trecut, dar merg pe 225/60/15.
CRM112
@florin - am vazut reclama, am consultat si oferta, dar /16 e peste buget, si /15 e ok, dar tind spre 16 tongue.gif . Am gasit BFG la aceleasi dimensiuni (195/65/15) la 190 ron (dar am uitat unde laugh.gif)

@bart - eu am "facut" iarna trecuta cu 195 si e ok, derapeaza mai usor la accelerari - bruste sau in curbe, dar nu e pericol, in conditii normale de folosire sunt ok.
MeHigh
195 sunt mai bune daca mergi prin zapada afanata, suprafata de rulare mai mica "taie" zapada si ajungi jos unde e aderenta, nu mergi pe puf si ramai fara grip.
Ionut
eu zic la e32 sa mergi pe minim 205, 195 sunt prea subtiri pentru balena asta de masina... smile.gif
xox
@Lucian: uite wintersport. Pe nisip erau grozave, iarna din pacate n-au mai apucat tongue.gif
TiL
E buna oferta la WinterSport M3, dar nu le iau nici daca mi le da la pret de resapate, pentru ca vreau taieturi complete pe bancurile de cauciuc, nu doar in interiorul lor.
Eschimo S3 nu sunt prea ieftine (225 lei bucata) dar profilul imi place. Cred ca la suport lateral sunt slabe, dar pentru zapada par super ok.
Despre furnizori, mai gasisem pret mai mic pe depozitul de jante.ro dar cand am sunat, nu aveau pe stoc, iar pretul era cu vreo 20% mai mare.

In continuare ma gandesc la WinterSport 3D - optiunea inteligenta sau UltraGrip 7 - optiunea cam extravaganta biggrin.gif.
Dar daca ma gandesc ca e aproape ultima iarna in care merg cu masina asta, parca nu prea se merita sa arunc 5 mil pe doua cauciucuri.

Vad ca UltraGrip 7 e cam nou, nu prea are review-uri. Am gasit clasamentul asta pe tyrerack, nu stiu cat de corect o fi:
http://www.tirerack.com/tires/surveyresult...type=W&VT=C

CRM, si eu zic sa pui 205, pe 15 sau pe 16.
195 sunt cam subtiri si pentru E28, de balena ta nu mai zic.
florin83
Momentan am 205/60/15 Michelin alpin.
Cele de pe fata sunt tocite rau (aproape slikuri sad.gif ) ca am mers toata vara cu ele. Vreau sa mai cumpar 2 bucati.
Are ceva daca pun 195/65/15 pe fata? Sunt cu 7mm (1.2%) in diametru mai mari decat 205/60. E diferenta mare de pret intre 195/65 si 205/60 si nu inteleg de ce (~100RON/Bucata)
Oare face ASC sau ABS-ul figuri? Bine, daca face unul nu merge nici celalalt din cate stiu eu..
florin83
later edit: jantele au latimea 7J, 205/60 stau la fix, cred ca 195/65 ar sta putin cracanate si se mai anuleaza din diferenta aia..
TiL
Eu de cativa ani merg iarna cu 205/60 R15 profil vara pe fata si 195/65 R15 de iarna pe spate. E ok, dar eu n-am ABS etc.
bytzu
aceeasi problema cu alesul o am si eu: la e39 am jenti pe 16, ar trebui 225/55, am gasit toyo snowproxes950, bune in reviewuri, la 2,7 mil buc

mai am si jante pe 15, si as putea sa pun cam orice 195/65..ceva de genul, chiar 205/65..Nokian, michelin..etc..si nu stiu ce sa fac..

cum o sa stea mai bine pe roti? eu merg tare...biggrin.gif
CRM112
cred ca mai bine te orientezi la 225 smile.gif mai ales ca iarna cu zapada multa si de netrecut nu e asa lunga, in rest e doar frig

eu tot nu stiu ce sa fac....sa iau pt. jante de 15 sau 16. As vrea sa mai vad jantele de 15 pe masina, dar.....parca nu. Cred ca pana ma hotarasc vine prima-vara smile.gif
TiL
Eu am dat comanda pe net pentru doua Dunlop Wintersport 3D si... nu au gasit bani suficienti pe card biggrin.gif
MeHigh
cred ca ma infig direct in toyo alea pe 16 si cu asta basta, dc o sa am bani la primavarade jenti pe 17 ok, dc nu, asta e , o sa tot schimb cauciucurile pe jentile astea, sunt drepte, bune, noi, originale

PS: scuze, sunt Bytzu, a ramas logat biggrin.gif
MeHigh
Bridgestone am pus pe masina, pentru iarna asta, pana la urma. 235/45/17.
Iulika0069
QUOTE (florin83 @ Nov 18 2008, 11:26 AM) *
Momentan am 205/60/15 Michelin alpin.
Cele de pe fata sunt tocite rau (aproape slikuri sad.gif ) ca am mers toata vara cu ele. Vreau sa mai cumpar 2 bucati.
Are ceva daca pun 195/65/15 pe fata? Sunt cu 7mm (1.2%) in diametru mai mari decat 205/60. E diferenta mare de pret intre 195/65 si 205/60 si nu inteleg de ce (~100RON/Bucata)
Oare face ASC sau ABS-ul figuri? Bine, daca face unul nu merge nici celalalt din cate stiu eu..

Nu face figuri ASC-ul de la diferenta asa mica (remember - aveai 205/55.15 pe spate si 205/60.15 pe fata biggrin.gif)
Io am avut insa la un moment dat niste 195/45.15 puse la misto si nu puteam merge cu mai mult de 10km/h daca nu dezactivam ASC-ul smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.