Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Merita sa pun ulei bun in troaca?
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E28
io'sŪ
QUOTE ('Til')
hmmm... n-ar fi rau... ulei pentru un an. Daca nu apar pretendenti ti-l iau cand primesc cardul.
in ce il pui tu?
TiL
in troaca biggrin.gif
Poate ajuta sa tina compresie mai bine la cald
316i
10W60 in dizel? blink.gif
io'sŪ
QUOTE (TiL @ Jan 16 2007, 04:20 PM) *
in troaca biggrin.gif
Poate ajuta sa tina compresie mai bine la cald

nu e bine ce faci, mai rau strici motorul cu uleiul ala
RS e un ulei care isi face bine de tot treaba la temperaturi si turatii f mari, pai daca tu ajungi cu dizelul tau sa incingi uleiul..... nu prea il vad bine
mai bine pune ceva asemanator cu ce da fabricantul, cred ca iesi si putin mai ieftin/schimb
asta e parerea mea, tu faci ce vrei, e motorul tau pana la urma!
TiL
Rau nu cred ca-i face... Uleiul recomandat pentru el e 10W40 sau 15W40 din cate stiu. Mai observ ca la rece, daca desfac capacul de la culbutori nu pufaie asa cum pufaie la cald. Deci cu ulei gros nu pierde compresie. Ma gandesc ca acel 60 face ca la cald uleiul sa fie mai gros decat ce folosesc acum, la aceeasi temperatura (cald).

Intr-adevar, ca pret ies cam la dublu cu uleiul asta... oi vedea.
georgem
Eu cred ca mi-am stricat motorul la Audi punand ulei sintetic in loc sa stau cuminte sa pun semisintetic sau mineral.
Din ce-am citit, se pare ca de la uleiul mineral se fac tot felul de depuneri in motor, care mai astupa locuri pe unde uleiul ar putea fi consumat. Daca pui ulei sintetic, depunerile se spala si motorul incepe sa manance ulei. La mine a inceput sa manance ulei la al doilea schimb de ulei sintetic, care a fost chiar Castrol 10W60.
INTERCEPTOR
deci e clar ca motorul era varza nu ca uleiul este de vina.si 20 50 face depuneri de nu o sa mai vezi nici axa cu came.daca imi spuneti ca 20 50 este mai bun ca rs sau orice ulei sintetic ma sinucid.am avut un sssb la reparat care a mers numai cu 20 50 vre o 7 ani.in tara si am scos zbura si mazga .sa zicem cam 3 kg am curatat cu spaclu chiulasa.
georgem
QUOTE (INTERCEPTOR @ Jan 22 2007, 08:04 PM) *
deci e clar ca motorul era varza nu ca uleiul este de vina.si 20 50 face depuneri de nu o sa mai vezi nici axa cu came.daca imi spuneti ca 20 50 este mai bun ca rs sau orice ulei sintetic ma sinucid.

Uleiul sintetic e mai bun, insa e bine sa-l folosesti de prima data in motor. Daca folosesti cativa ani ulei mineral, si dupa aia pui sintetic, e posibil sa faci rau motorului.
Sorin
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/

potoliti-va sa puneti alte specificatii ca aveti sanse sa aveti mari surprize stupize si sa dati din lac in put

dinafara de specificatile legate de temperatura si vascozitate exista api gl gl cf b3 b4 si acestea deasemena trebuiesc neapart respectate
io'sŪ
QUOTE (Sorin @ Jan 22 2007, 09:10 PM) *
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/
potoliti-va sa puneti alte specificatii ca aveti sanse sa aveti mari surprize stupize si sa dati din lac in put

dinafara de specificatile legate de temperatura si vascozitate exista api gl gl cf b3 b4 si acestea deasemena trebuiesc neapart respectate

thumbup.gif
georgem
QUOTE (Sorin @ Jan 22 2007, 09:10 PM) *

Evident, astea sunt si mai importante. Intai trebuie sa respecte uleiul aceasta norma, apoi in functie de climat trebuie sa alegi "cifrele".
Numai ca de exemplu pentru Audi-ul meu e nevoie de ulei care sa respecte minim norma API SF, ori eu n-am vazut pana acum ulei atat de prost. Intotdeauna am pus ulei care sa respecte API SL sau API SJ (unele ARAL-uri se mai gasesc cu norma API SJ).
Sorin
pai cum ti-ai dat seama ca e prost?
georgem
QUOTE (Sorin @ Jan 23 2007, 09:32 AM) *
pai cum ti-ai dat seama ca e prost?

Vreau sa spun ca toate uleiurile de marca pe care le gasesti in ziua de azi respecta API SJ, AL sau chiar SM (singurul SM pe care l-am vazut e un Aral). In sensul asta SF e "prost" fata de ce uleiuri se gasesc pe piata. Asta am vrut sa spun smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.