Acum am vazut discutia..
QUOTE (ve @ Nov 8 2006, 03:53 PM)

Total gresit. Forta de frecare a rotilor cu asfaltul este forta care deplaseaza masina.
Deci daca maresc forta de frecare a rotilor cu asfaltul (prin folosirea unor roti muult mai late) se mareste forta de deplasare? Nice, e tuning-ul cel mai usor de facut. Cati cai imi da in plus?
Acum serios, forta de frecare a rotilor cu asfaltul e una importanta, si daca te joci cu ea te poate costa destul de mult (bani, masina sau chiar vieti omenesti). Cand forta de frecare a rotilor cu asfaltul este prea mai mica se poate spune ca ai toate sansele sa derapezi.
Aderenta este unul din efectele la care contribuie si forta de frecare (dar nu numai). Si cresterea aderentei duce intr-adevar la o franare mai buna, sau la un demaraj mai bun. Asta nu inseamna ca doar prin folosirea unui cauciuc mai lat vei avea o aderenta mai buna dar cu aceeasi forta de frecare.
QUOTE (ve @ Nov 8 2006, 07:40 PM)

"forta de frecare la rostogolire" se numeste de fapt "rezistenta la rostogolire" si NU este o forta de frecare. asha ca lasa tu totalul gresit la locul lui. oricum eu m-am referit numai la ce am pus in quote ca e total gresit nu la tot ce a zis in post.
...si da: suntem off topic
In ce manual de fizica ai gasit explicatiile astea? Pentru binele generatiei urmatoare sper ca nu intr-unul din-asta alternativ dupa care se studiaza acum in scoli.
Uite aici o demonstratie a fortei de frecare la rostogolire (da, exista):
http://www.plasma.uaic.ro/courses/mecanica/lucrari/ROST.pdfSi o discutie interesanta despre cuplu si forta de frecare:
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t11978.htmlQUOTE (florin83 @ Nov 24 2006, 02:29 PM)

cred ca mi s-a stricat iar planetara stanga fata...
in viraje spre dreapta la maxim se aude un troncanit...capul ala l-am schimbat prin primavara, deci mai am garantie

capul dinspre diferential poate sa troncane?
Nu ne intereseaza, eram off-topic. Masina aia a ta stie sa mearga fara sa se strice ceva la ea?