Darren
Nov 20 2006, 11:08 PM
Ma tot gandesc ca una din optiunile pe care as dori sa o aibe urmatorul meu BMW este cutia automata.
Folosesc o denumire generica, mi-ar place un SMG sau un steptronic (sau cum s-o numi la BMW) dar cel mai probabil o sa am bani de o cutie automata standard.
E ceva atat de rau la modele cu cutie automata?
Nu ma intereseaza liniutele, am condus Espero cu cutie hidramata si am fost impresionat (avea orice optiune de care as fi beneficiat de la o cutie manuala). Din pacate am vazut si cat costa reparatia la o cutie hidramata, fie ea si de Espero.
Sufera cutiile automate BMW de "traume" din copilarie (aka bug-uri de fabricatie/fiabilitate)?
Daca durata de viata a unei cutii automate trece de 300-400.000 km, eu m-as declara multumit.
Dati-va cu parerea va rog (daca stiti de anumite modele care sunt ok, spuneti-mi ca sa stiu ce sa caut).
iulian325
Nov 20 2006, 11:23 PM
cutiile automate de ultima generatie bat cutiile manuale
vezi :f1; wrc; dtm etc
eu sunt pentru
mai ales la ce trafic e acu...
florin83
Nov 21 2006, 12:00 AM
QUOTE (iulian325 @ Nov 20 2006, 11:23 PM)

cutiile automate de ultima generatie bat cutiile manuale
vezi :f1; wrc; dtm etc
toate sunt secventiale
sixx
Nov 21 2006, 12:42 AM
Despre fiabilitate nu stiu, dar am facut cam 1000km cu un 320i E46 steptronic si am ramas foarte impresionat de ce poate face automata.
Si eu inclin catre un steptronic/smg la E46-le care il voi cumpara peste destul de mult timp
Darren
Nov 21 2006, 10:34 AM
s-a pus SMG si pe alte modele decat M?
E46 320Ci e modelul dupa care ma uit. Din cate stiu cutiile automate au si ele niste senzori, control-module, etc. Pot sa am incredere intr-o diagnoza facuta cu tester la AB sau Filaret? Sau e posibil sa apara totul bine la tester si totusi sa am probleme mai curand decat m-as astepta?
florin83
Nov 21 2006, 10:37 AM
QUOTE (Darren @ Nov 21 2006, 10:34 AM)

s-a pus SMG si pe alte modele decat M?
la E36 nu s-a pus decat la M3 SMG1
la E46 s-a pus si la altele in afara de M3, dar SMG1 pe cand M3 are SMG2..
Tytus
Nov 27 2006, 11:02 AM
si z4 poate fii cu smg
si compact e46 dar foarte rare
io'sŪ
Nov 30 2006, 02:16 AM
merita, parerea mea, la seria 7 sau la orice serie daca are motor DIESEL,
nu se merita la seria 3 cu motor in 4 deoarece e destul de puturoasa cu manuala iar la un motor puternic nu ai aceleasi satisfactii cand vrei sa te joci cu masina (aici e vb de automata, nu SMG)
asta este parerea mea!
Bavaria
Nov 30 2006, 05:11 AM
Eu zic ca merita cutia automata.Cutiile steptronic sunt fiabile si performante.SMG exista si pe alte modele,nu numai pe M.
Nu as opta pentru un SMG daca nu ar fi in garantie.
O diagnoza electronica poate arata anumite probleme ale cutiei,dar nimeni nu poate garanta ca nu vor fi probleme in viitor.
Pentru modelele mai vechi exista mai multe cutii,unele au mai avut probleme,altele nu,in functie de anul de fabricatie si de model.
Eu am un E36 din 95 cu cutie automata si nu am avut absolut nici o problema cu ea.La cele vechi ,cu ulei ATF trebuie schimbat la timp uleiul si filtrul si nu prea apar probleme.La Steptronic exista uleiul lifetime,care ar trebui si el schimbat la aprox 100.000+filtru.Cei de la BMW recomanda la 160.000km,dar depinde de piata unde este vanduta masina.
TiL
Nov 30 2006, 01:38 PM
De acord cu io's, pentru diesel e recomandat automata, ca manuala iti cam mananca zilele si transmisia. Despre benzina nu stiu ce sa zic. Dar manuala pe benzina imi place

N-am condus automata niciodata.
George77
Nov 30 2006, 08:38 PM
Parerea mea ca daca circuli mult in trafic aglomerat atunci merita sa ai automata daca nu nu as da doi bani pe automata .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.