florin83
Aug 24 2006, 10:32 PM
ce ziceti de asta?
v12 de 5l bi-turbo :unibrow:
si un m5 turbo :unibrow:
SUPERBEC
Aug 25 2006, 12:01 AM
sincer intercoolerele alea mi se par stupide.
pt o masina de drag poti folosi o metoda auxiliara de racire a intercoolerului pe toata durata cursei.. un intercooler mult mai mic cu un randament mult mai bun.
mertan
Aug 25 2006, 12:01 AM
mai bine vii cu caloriferul de acasa ....
Gimi
Aug 25 2006, 09:03 AM
Radiatoarele alea sunt cam exagerate dar restul :good:
Arata SUPER TARE :eek: :eek:
Si cred ca si fuge pe masura

. Frumos exemplar !
florin83
Aug 25 2006, 09:12 AM
ala v12 are 640 cai :unibrow:
dust
Aug 25 2006, 09:16 AM
640 cai... hmmm... deja ma vad fugind pe la 270 pe drumu` de turda
florin83
Aug 25 2006, 09:27 AM
cu 270 mergi si cu jumate din caii aia
oricum nu viteza maxima conteaza la masinile astea..
dust
Aug 25 2006, 09:33 AM
stiu, stiu, dar asta e trip-u meu, 270 pe drumu de turda cu un urs
240 m-a dus un cunoscut cu un urs cu 2 usi dar eram mic pe atunci, copil, si mi-a ramas imprimat in minte cum mergea pe contrasens, pe banda 1 cu 240(ca pe sensul nostru nu o putea tine)
si acum vreau si eu
Ciclistu
Aug 27 2006, 08:49 AM
asa cum a afirmat cineva mai sus, sunt cam exagerate radiatoarele acelea, in rest...no comment....marfa de marfa
oare chiar are nevoie de acele radiatoare asa mari penrtu racire ???
iulian325
Aug 27 2006, 05:26 PM
Capul + trunchiul (150) 190-240 cm; coada (fără părul din vârf) 8 cm; greutatea 300-350 (400) kg. Corpul masiv, spatele bombat, uşor înclinat către umeri. Gâtul scurt şi gros. Fruntea bombată; botul conic-trunchiat. Ochii mici, oblici, pupila rotundă. Picioarele puternice, destul de lungi; tălpile scurte; unghiile lungi şi puternice. Blana creaţă, cu peri moi, mai lungi pe faţă, abdomen şi între picioare, mai scurţi pe bot. Culoarea variabilă după anotimp şi, vârstă, de la cafeniu-curat, cafeniu-galben sau cafeniu roşcat, până aproape negru, negricios sau pestriţ. Lungimea părului variază după anotimp: cea mai mare este din decembrie până în aprilie – mai şi cea mai mică în iulie – septembrie. Lungimea părului de iarnă este de 8-9 cm pe spate şi de 10-12 cm pe greabăn. Formula dentară este: 3.1.4.2. / 3.1.4.3.=42. După forma, mărimea corpului şi a craniului şi după culoare, unii cercetători admit pentru ţara noastră două forme: U. a. alpinus (ursul cafeniu / ursul de munte), în partea de nord a ţării, în Munţii Rodnei şi Maramureşului, de la 1000 m în sus, cu un regim de hrană mai mult carnivor, şi U. a. formicarius (ursul negru / furnicar / ovăsel), întâlnită sub 1000 m, care se hrăneşte mai ales cu vegetale. În tinereţe are de obicei un guler alb îngust, cu marginile bine limitate, care către bătrâneţe se lăţeşte, devine galben sau galben-cafeniu, apoi cafeniu-galben, până nu se mai recunoaşte.
Se hrăneşte în tinereţe mai mult cu ghindă, jir, mere pădureţe, zmeură, afine, miere de albine, iarbă fragedă, ovăz în pârg, porumb necopt, diferite rădăcini, muguri; către bătrâneţe cu oi, peşti, păsări şi ouăle acestora, iar la nevoie cu cadavre care n-au intrat în putrefacţie.
Longevitatea este de 30 – 35 ani. Când este deranjat de la mâncare, mormăie, atins de glonţ scoate un urlet; între mamă şi pui există un mijloc de comunicare, un fel de grohăit. Este un animal plantigrad, iar urmele lui nu pot fi confundate cu ale altui animal datorită mărimii lor. Deplasarea o face la pas sau la galop, rareori în trap. Deşi pare animal greoi, totuşi aleargă bine şi rezistă timp îndelungat.
Maturitatea sexuală o are la vârsta de 3 ani. Împerechere prin aprilie-iunie; perioada de gestaţie este de 7- 8 luni; ursoaica năcând prin ianuarie-februarie 1-5 pui foarte mici, cât un şobolan (20-25 cm lungime şi 400-500 g greutate), orbi (văd după 28-35 zile) şi care stau pe lângă ursoaică 2 ani. Ritmul de creştere al puilor este destul de mare: la un an ating 25-30 kg, iar la 2 ani cca 100 kg. Se reproduce după 4 ani. Hibernează. În general liniştit, se fereşte de oameni; atacă când este rănit, iar ursoaica când are pui.
Aria de răspândire în prezent cuprinde câteva ţinuturi păduroase din Europa şi Asia. La noi de-a lungul întregului lanţ carpatic, prin păduri mari şi dese, puţin umblate, liniştite, cu stânci şi arbori căzuţi.
316i
Aug 27 2006, 05:43 PM
Aha, inseamna ca ai nostri au trecut un pic de floarea varstei dar tot se misca bine. Fac miscare multa si mananca sanatos.
florin83
Aug 27 2006, 08:39 PM