nu aruncati cu pietre! e pt sotia mea

multumes celor care au votat in poll-ul octavia versus astra F. eram hotarati sa luam o skoda octavia, dar cea din showroom s-a dat cu cateva ore inainte de a ne hotari noi sa o luam. pe comanda vine in 2 luni sau mai mult, asa ca am cautat altceva. si am gasit o ASTRA H 1.7 cdti 101 cp pe stoc la Piatra Neamt. sotiei i-a placut masina, am facut un drive test cu una asemanatoare si gata. marti o putem lua.
aici apare insa problema:
dealer-ul ne-a spus ceva de genul " cum o inveti asa o ai", ceea ce ne-a cam derutat. nu e primul diesel pe care il avem , dar e primul pe care il luam "de nou".
concret: exista un anumit mod de a conduce masina astfel incat viitorul comportament sa fie afectat sau nu?
am auzit mai multe persoane discutand despre acest lucru, insa pareri oarecum contradictorii. unii erau de parere ca "trebuie sa o calci , sa o <inveti> mai intepata, altii ca trebuie sa o menajezi la inceput, clasicul <rodaj> de pana in 3000 rpm.
sincer parerile astea mi se par un pic absurde, dar va intreb si pe voi, nu vreau sa fac o greseala si sa nu ascult sfaturile altora.
precizare: stiu cum se conduce un diesel, nu ma refer la subturari sau la acceleratii sub 1500 rpm. vreau doar sa stiu daca exista un regim de mers recomandat pt primii km ai masinii.