QUOTE (comisaru)
Am dat-o jos. M-a chinuit putin dar am reusit.
Pana la urma am desprins capitonajul trapei de pe rama de metal care e prinsa de trapa si culiseaza odata cu ea.
Acum stiu si cum ar trebui data jos:
1. Se deschide trapa a.i. sa se "piteasca" pe jumatate in locasul ei din capota.
2. Se trage cu grija dar ferm de partea din fata a capitonajului trapei (care e prins de trapa prin niste "butoni" asemanatori celor ce prind capitonajul de usa; asemanatori ca principiu de prindere)
3. dupa ce capitonajul a fost desprins in partea din fata de trapa, se inchide trapa si se deschide in celalalt mod (ca o trapa de Dacie)
4. Prin spate se desface jgheabul care colecteaza apa care intra prin partea din spate a trapei (de el e prins capitonajul prin doua sufe)
5. Se trage capitonajul prin partea din spate si se da afara prin culisare.
6. Se demonteaza cele 6 suruburi in care e prinsa trapa si se da jos.
Asta-i tot. Apoi ai acces la sina trapei si la cele doua "patine" de care e prinsa trapa; ambele elemente ar trebui unse daca tot s-a desfacut trapa.
La mine, trapa s-a blocat, nefiind unsa si probabil nedeschisa de mult timp si cineva a incercat s-o deschida si fortand manivela s-a rupt arcul de la una din sufele care actioneaza trapa.
Azi mi-am montat trapa inapoi si dupa ce m-am chinuit cateva ore s-o reglez (sa sincronizez cele doua "patine") , merge

/ .
Montand-o mi-am dat seama c-am postat niste tampenii data trecuta. Trapa se desface defapt asa:
1. Se deschide trapa a.i. sa se "piteasca" pe jumatate in locasul ei din plafon.
2. Se trage cu grija dar ferm de partea din fata a capitonajului trapei (care e prins de trapa prin niste "butoni" asemanatori celor ce prind capitonajul de usa; asemanatori ca principiu de prindere)
3. Se impinge capitonajul in locasul in care intra cu tot cu trapa cnd o deschizi si se inchide apoi trapa mentinand capitonajul in locas, urmand a se deschide in celalalt mod (ca o trapa de Dacie).
4. Se demonteaza cele 6 suruburi in care e prinsa trapa si se da jos.
5. Pt. a da capitonajul jos, daca se doreste, trebuie desfacute sinele de-o parte si de alta, scoase cele doua "patine" de care-i prinsa prin cele 6 suruburi trapa, si-abia apoi se poate scoate capitonajul care iese cu tot cu jgheabul din spate de care e prins cu doua sufe.