andy_e34
Feb 5 2011, 01:44 AM
Salutari si bine v-am gasit!
Fiind membru al BMW FORUM ROMANIA, mi-am zis " de ce nu" as putea fi si membru BMW ZONE - bineinteles cu acordul vostru.
Mai multi prieteni nu strica niciodata.
BMW E34 este pe langa BMW E32 si Mercedes( W124, W126) una dintre cele mai frumoase si sigure automobile si totodata un vis al tineretii mele.
Cu ani si varsta am ajuns sa-mi permit fiecare din aceste modele, mai putin BMW E32 pe care sper sa-l pot cumpara in curand.
O masina intretinuta si daca se poate si ieftina este greu de gasit in Romania. Masina mea am cumparat-o in 2008 din Sibiu cu aproape 3800 euro
de la nepotul unui pensionar care a fost inginer de constructii si a lucrat pana in 2007 in Germania, masina ruland mai mult acolo. Ca si pensionarul, nepotul acestuia o tinea in garaj locuind la vila intr-o, zona destul de selecta a Sibiului. Dar probabil ca, criza la atins si pe acesta devreme ce mi-a vandut-o mie. Eu sunt al trei-lea proprietar pe cartea de identitate.
Desi masina ma costat o suma frumusica nu a trecut mult si primii bani au si fost bagati in "fundulet-ul" ei.
Ce mai, una peste alta vreo 4000 euro, fara nici o modificare la exteriorul masinii, si nu glumesc, avand in cea mai mare parte facturile doveditoare investitiilor. De 2 ani, la randul meu o tin in garaj.
Rugina apropape de "0" dar daca asi avea bani i-as face o revopsire capitala. Sunt foarte multumit de ea,. Am facut impreuna peste 72k de km in conditii perfecte si in tara si in strainatate. Cutia schimba impecabil in toate modurile ei. Ulei nu consuma de loc. Iarna, pe zapada sau gheata se comporta destul de sigur. Este singura mea masina si trebuie sa merg aprope zilnic cu ea. O spal si ii dau cu ceara saptamanal. Mai nou, cam de o luna, a inceput sa tronca-ne pe partea dreapta fata - cine stie, o bucsa, un pivot, ceva...,trebuie mers la service. Cam la o saptamana dupa revelion intr-o seara pe la 22.00 incercand sa ies pe rampa am atins usor cu stinga spate peretele rampei de acces al parcarii blocului in care stau. Pe jos era polei iar administratorul blocului uitase sa dea drumul la instalatia de degivrare. Oricum zgarietura este superficiala si cred ca iese la polish. Se vede in ultimele poze deasupra aripii spate. Asta e!
Dar gata cu vorba, sa va prezint fetita mea nervoasa.
BMW E34 525i, Automatic, chromme packet, 271000 KM, 2500 CC - 174CP + (CIP), ALPINA trims
Foarte ingrijit, fabricatie 1990- pentru CALIFORNIA USA
Computer de bord OBC4, Airbag sofer, cotiera fata - spate + sertar ski
Full servo, full electric, oglinzi si parbriz incalzit,
oglinda retrovizoare interioara electrica si incalzita, tapiserie piele rosie
ABS, discuri ventilate fata, diferential autoblocant,
ACS automat si program de diferential cu alunecare limitata in mod de iarna sau(M)
5 jante aliaj BBS de 15'' cu amvelope de iarna Good Year Extra Grip
trapa electrica WEBASTO pe 2 pozitii, scaune reglabile pe 4 pozitii,
mp3 Panasonic + instalatie de sunet originala,
faruri Hella Smoked USA cu lupa, ANGEL EYES, ceasuri plasma,
duze si vas de lichid de parbriz incalzit, incuietori usi si portbagaj incalzite
RK motor( radiator nou, chiuloasa + garniturii noi, termostat, distributie, fise, stergatoare, articulatii fata
furtune, tampoane motor si cutie, consumabile schimbate( uleiuri si filtre), baterie noua, pompa benzina noua, parbriz nou, original,(cel vechi era destul de zgariat), regulator relanti,
amortizoare spate noi.
Toate piesele au facturi de cumparare si garantie de montare service
Inchidere centralizata, alarma
proiectoare de ceata, ornamente cromate originale toba de esapament
Esapament intermediar si final nou (de 4 luni)
shapte
Feb 5 2011, 02:02 AM
Chestiile alea de pe capota sunt tare inestetice...in rest arata minunat masina. Sa o stapanesti sanatos!
andy_e34
Feb 5 2011, 02:05 AM
Multumesc!
haifisch
Feb 5 2011, 07:38 AM
de acord cu shapte....incearca sa scoti chestiile alea
si poate si dunga aia alba de pe cauciucuri

in rest e ok masina
sa o stapanesti sanatos si fara incidente
sckhreech
Feb 5 2011, 10:04 AM
Sa o stapanesti sanatos , frumoasa masina , dar scoate-i ornamentele alea de pe capota si vopseste-i si capacele de la jante in culoarea jantelor.
andy_e34
Feb 5 2011, 12:43 PM
Va multumesc la toti. Dungile albe de pe cauciucuri le-am razuit pentru ca oricum incepusera sa se curete. In urmatoarele poze se vede ca nu mai sunt. In legatura cu "aerisirile" de pe capota asa am luat masina. Vopseaua este originala si in urma spalarilor si a polishului si a cearei pe care am aplicat-o in curs de 3 ani s-ar vedea diferenta de culoare. Nu am bani momentan sa vopsesc capota si oricum, s-ar vedea o diferenta. Astia nu pot scoate culoarea la fel, chiar si dupa cod.
Ciupanezu
Feb 5 2011, 01:07 PM
O vopsitorie bună scoate culoarea la fel dacă vopseaua nu e mătuită.
io's®
Feb 6 2011, 12:33 AM
nu mi-am putut imagina ca un e34 din '90 poate sa aibe atatea optiuni.
monteria
Feb 6 2011, 12:37 AM
sunt si cu mai multe optiuni

Nu credeam ca astia din Bavaria au scos tapiterie de piele rosie pe E34
andy_e34
Feb 6 2011, 11:13 PM
Uite niste poze noi. Defapt un nou set de poze cam de cand am luat masina pana in prezent. In perioada aceea avea niste "aerisiri" si pe aripi dar am reusit ulterior sa le scot
APOI niste poze facute la mare in turcia aproape de Istanbul. Pozele ca si cele anterioare sunt facute in vara lui 2008

Cateva poze: 1 - de la mine de la bunici in Hunedoara cu masina in curte langa cea a tatalui meu in toamna lui 2008 si una sau doua de la un picnic din vara asta de pe langa Bucuresti.(Belciugatele"
Ciupanezu
Feb 6 2011, 11:17 PM
Cum ţi-ai dat seama că e făcut pentru America?
andy_e34
Feb 6 2011, 11:39 PM
Un set de poze din Austria inspre Insbruck din vara lui 2009 dupa care altul de pe Transfagarasan din toamna asta. E si una cu mine si prietena mea

Nu mi-am dat seama, ci stiu exact dupa seria sasiului si a cutiei de viteze, ZF - 15/HP/18. De cata ori ma duc la magazin sa cumpar o piesa, vanzatorul se uita pe talon si zice: "stai nitel, ca asta e de america si piesele difera nitel" - difera orice, de la furtune la piese de articulatie, si la unele dotari pe care doar f putine masini de europa le au.
radiator mai mare, pompa de apa mai mare, oglinda interioara electrica, heliomata si incalzita, lumini exterioare de gabarit, barele un pic mai lungi ....si altele.
bartro
Feb 7 2011, 10:32 AM
Chiar nu cred ca oglinda retrovizoare este incalzita

ar fi absolut inutil.
MeHigh
Feb 7 2011, 11:30 AM
asta ma gandeam si eu, de ce ar fi incalzita oglinda interioara, si pe deasupra si electrica? adica o reglezi de la vreun buton? asta e culmea lenii, sa nu intinzi mana pana la oglinda retrovizoare sa o reglezi, ci sa o reglezi din joystick la interior.
una peste alta, masina se prezinta bine, sa o stapanesti sanatos.
la consum cum se prezinta? cum se simte cip-ul ala Alpina pe masina? o comparatie cu un 2.5 12v stock ar fi buna de auzit..
P.S. - interiorul e belea!
bartro
Feb 7 2011, 11:47 AM
Oglinda e cu reglaj electric de contrast/reflectie, electrochrome. Era o optiune si la E34.
Ciupanezu
Feb 7 2011, 12:34 PM
Poţi posta VIN-ul maşinii?
Nu înţeleg la ce dotări te referi.
Am văzut în România E34-uri cu mult mai multe opţiuni decât ai tu, fără supărare.

Maşina ar arăta mult mai bine dacă ai scoate sigla de E34 de pe faţa de uşă, stickerele de Alpina şi acele chestii de pe capotă.
E deja o maşină clasică, e păcat să aibă aşa ceva pe ea.
sergiu67
Feb 7 2011, 03:06 PM
arata minunat masina!!!
sa o folosesti sanatos !!!
bafta mai departe!!!
David
Feb 7 2011, 08:37 PM
andy_e34
Feb 8 2011, 12:32 AM
Imi amintesc cum sa nu. Ce faci esti in Ro sau in GR? Ai vandut w124, ce masina ai cum?
Pentru restul intrebarilor. Masina are cip - asa mi-a spus fostul proprietar, dar nu bag mana in foc ca nu am fost cu ea la dino. Acum, daca cipul e Alpina sau altceva sau nu e deloc putin imi pasa mie. Mie imi place asa cum e, este destul de nervoasa si puternica, motorul si cutia trag amandoua in mintile lor. Eu nu mi-am luat masina de concurs ci pentru confort. As fi vrut sa aibe si AC dar daca nu s-a putut asta e. Masina a avut incalzire in scaune dar din nu stiu ce motiv nu mai are. Stau firele atarnand pe sub scaun.
Pun o poza cu oglinda interioara. VIN-ul nu se da. Poate, decat la prieteni, si la urma urmelor ce-i aici inchizitie, "tras la raspundere - socoteala" sau un forum de discutii pentru pasionatii masinilor bmw.
andy_e34
Feb 8 2011, 12:43 AM
Consum, David mi-a facut un test pe computer si mi-a dat 14,8 in Bucuresti. Acum, eu zic ca , cam 15, poate 16 iar la drum intins cam 10.5 la 160km/h
Offtopic:
Ciupanezule, eu nu te cunosc si nu ma pot pronunta despre tine, dar citind prin posturi, pe forum vad ca-ti cam bagi coada prin toate tread-urile si cam deranjezi. Sincer, tie nu-ti cam convine nimic. Nu mai-am permis sa fac comentarii niciodata despre masina altuia fie ca-mi place fie ca nu, pe nici un forum, si slava domnului sunt membru si pe altele. Tie ti se pare ca ai super scula de masina? "E39"? Nu stiu , poate o fi dar tu scri ca se strica des. Mai bine i-ti luai un E34, SAU E28, E12. Erau mai frumoase si mai sigure.
Ciupanezu
Feb 8 2011, 12:37 PM
QUOTE (andy_e34 @ Feb 8 2011, 12:43 AM)

Offtopic:
Ciupanezule, eu nu te cunosc si nu ma pot pronunta despre tine, dar citind prin posturi, pe forum vad ca-ti cam bagi coada prin toate tread-urile si cam deranjezi. Sincer, tie nu-ti cam convine nimic. Nu mai-am permis sa fac comentarii niciodata despre masina altuia fie ca-mi place fie ca nu, pe nici un forum, si slava domnului sunt membru si pe altele. Tie ti se pare ca ai super scula de masina? "E39"? Nu stiu , poate o fi dar tu scri ca se strica des. Mai bine i-ti luai un E34, SAU E28, E12. Erau mai frumoase si mai sigure.
Nu am de ce să deranjez, asta dacă nu deranjează adevărul.
Nu văd cum ar putea fi maşina ta de America din moment ce are portbagajul cu locaş pentru numărul de înmatriculare pe model de Europa, n-are bord în mile şi nici o altă chestie vizibilă tipică unei maşini fabricate pentru America.
Orice maşină pe care vrei să o întreţii corespunzător are piese de schimbat.
Dacă eşti mulţumit că se mişcă, da, toate sunt fiabile.
Cu alte cuvinte, vrei să zici că am o maşină urâtă şi nesigură.

Vai, ce m-am supărat.

E39 e mai sigur decât orice BMW mai vechi şi mai nesigur decât BMW-urile mai noi.
Frumuseţea e relativă, însă E39 nu e în nici un caz o maşină urâtă.
Ştii foarte bine că ai mai fost apostrofat în alte locuri pentru descrierile astea eronate.
Alpina trims, adică un banal sticker, în rest nici o legătură cu Alpina şi chestia asta cu America.
VIN-ul începe cu WBA sau cu 4US?
Eu nu te-am jignit cu nimic, n-am zis că maşina ta ar fi urâtă, însă o descriere cât mai exactă e de preferat.
Maşina ta nu are nici o treabă cu Alpina şi bănuiesc că nu e nici de America.
tomado e28 owner
Feb 8 2011, 12:50 PM
Asa. Si?

Nu e topic de vanzare.
Ciupanezu
Feb 8 2011, 12:52 PM
Asta nu înseamnă că spunem orice ca să nu se supere nu ştiu cine.
tomado e28 owner
Feb 8 2011, 12:55 PM
Omul e multumit de masina, masina nu e ultimul cazan, din partea mea poate fi facuta si pentru Marte, tot BMW e. Nu mai fi asa rigid... Ce rost avea sa te iei de el aici pentru ca au fost discutii in alta parte?
Scuze de
bartro
Feb 8 2011, 01:23 PM
Gata cu off-topic, va rog. Ciupanezu, ne dam si noi singur seamna de unele lucruri, nu trebuie sa ne ajuti

Mai ales daca te ai informat pe un alt forum, nu are rost sa deschizi subiect si aici.
andy_e34
Feb 8 2011, 06:19 PM
Mda. Ce sa mai zic. e aia, e ai'lalta, nu e aia, nu e ai'lalta'. - e draci baltati.
Poate pe undeva si Ciupanezu are dreptate. Mi-am verifict si eu VIN-ul si intradevar masina e fabricata in Germania. Insa 4US inseamna pentru masini fabricate in US in Spartanburg iar primele, BMW -uri facute in Amerca au fost daca nu ma-nsel Z1(de fapt toate Z-uri-le. si X-uri-le. Eu nu stiu de alt model care se fabrica in SUA.
Mai zice acolo de transmisie si altele. Dar "HC21" unkknown, plus ca nu gasesc pentru ce diler a fost fabricata. Cand am fost cu masina sa verific cutia de viteze si cei de acolo"care sunt cei mai buni din RO" in cutii automate, mi-au zis ca masina e de america si ca cutia este la fel: ZF 15/HP/18. Acum eu nu stiu dar nu vreau sa supar pe nimeni. Si chiar daca ar fi de vanzare nu vad care ar fi problema. Eu nu am zis niciodata ca masina e ALPINA!!!. Am zis doar Alpina trims + cip la motor.
Nu orice bmw importat din america are vitezometrul in mile, iar fostul proprietar din Sibiu ,"pensionarul"m-a asigurat ca a adus-o din America, Santa Monicain '96 cand a fost inmatriculata in RO.
Nu e concurs de miss, si in primul rand nu e un cazan. Asta e masina mea si sunt mandru de ea. Si daca o vand cer in jur de 3000 euro neg, sau la schimb E32, sau W124.
Eu zic sa ingropam "securea " discutiilor "naspa" la adresa masinilor membrilor.
Si daca si alti membri si-au expus parcul auto m-am gandit sa atasez si eu niste poze cu fostele mele doamne, unele chiar de la concurenta. Sper sa fie voie si sa nu se supere nimeni.
In ordinea nr. de pe tricou.
1. BMW E28 520I M20- 1984
Asa am luat masina cu dungile de Apina pe ea. A sta la mine 2 ani si a plecat exact in stadiul in care o vedeti in poze.
Masina era tehnic ok Chiar INTERCEPTORUL a lucrat la ea si m-a asigurat de motor si de debitmetru ca sunt ok si asa a fost. Articulatia fata am schimbat-o chiar la el in Baneasa de pe un E28. 535 pe care-l avea adus de afara. Ceea ce era interesat la ea era ca avea casetofonul si equalizer-ul pe tavan. + un set de mici proiectoare ce se reglau pentru fiecare pasager in parte ca in avion!!!. Interior piele crem impecabila.
2. Mercedes. W123. 300D Automatik 1977
3. Mercedes. W126. 300SE Automatik 1992
bartro
Feb 8 2011, 06:32 PM
haifisch
Feb 8 2011, 06:39 PM
stii ca vorbeam noi la circ....si mi se parea ciudat ca parca stiam masina (E28-ul)
masina din pacate nu mai exista....a fost dezmembrata.....motorul e la mine

masina o cumparase iorgos....dar din pacate era prea mancata de rugina
P.S. interiorul era textil crem....doar fetele de usi erau din piele....sort of
andy_e34
Feb 8 2011, 06:52 PM
Dupa cum se poate vedea, la mine masina erata aprope de impecabil. Tocmai ii cumparasem chit de ambreiaj nou , complet dar am vandut-o pana sa il montez. Banii pe chit i-am recuperat de la cumparator. Masina a mers impecabil facand in 2 ani cu ea 2 drumuri pana la Munchen si altul pana la Budapesta si Debrecen. Am schimbat la ea discurile pe fata"Zimmerman" si placute si pe spate sabotii si ferodourile. Singura problema pe care am avot-o cu ea : mi sa rupt suportul de alternator in Dragasani cand eram la niste rude. Norocul a facut sa se rupa la doar 50m de casa lor. A doua zi m-i la sudat ceneva de acolo care suda aluminiu, si n-am mai avut probleme.
bartro
Feb 8 2011, 06:56 PM
Se pare ca s-a degradat mult dupa ce a plecat de la tine.
MeHigh
Feb 8 2011, 07:30 PM
frumos 126'le in general, iar asta din poze arata si bine, intretinut. n-ai avut masini rele, bravos!
haifisch
Feb 8 2011, 08:34 PM
sincer si eu stateam si ma miram cand am scos motorul cu iorgos ca arata bine ambreiajul
Ciupanezu
Feb 8 2011, 08:53 PM
QUOTE (tomado e28 owner @ Feb 8 2011, 12:55 PM)

Omul e multumit de masina, masina nu e ultimul cazan, din partea mea poate fi facuta si pentru Marte, tot BMW e. Nu mai fi asa rigid... Ce rost avea sa te iei de el aici pentru ca au fost discutii in alta parte?
Scuze de

Pentru că nu văd de ce merită să spunem lucruri incorecte.
QUOTE (bartro @ Feb 8 2011, 01:23 PM)

Gata cu off-topic, va rog. Ciupanezu, ne dam si noi singur seamna de unele lucruri, nu trebuie sa ne ajuti

Mai ales daca te ai informat pe un alt forum, nu are rost sa deschizi subiect si aici.
Nici nu am încercat să vă fac pe voi să înţelegeţi ceva, nu ştiu de unde ai tras concluzia asta.
Nu m-am informat de nicăieri, am spus doar că i s-a mai atras atenţia că maşina nu e nici de America şi nici nu are vreo legătură cu Alpina.
QUOTE (andy_e34 @ Feb 8 2011, 06:19 PM)

Mda. Ce sa mai zic. e aia, e ai'lalta, nu e aia, nu e ai'lalta'. - e draci baltati.
Poate pe undeva si Ciupanezu are dreptate. Mi-am verifict si eu VIN-ul si intradevar masina e fabricata in Germania. Insa 4US inseamna pentru masini fabricate in US in Spartanburg iar primele, BMW -uri facute in Amerca au fost daca nu ma-nsel Z1(de fapt toate Z-uri-le. si X-uri-le. Eu nu stiu de alt model care se fabrica in SUA.
Mai zice acolo de transmisie si altele. Dar "HC21" unkknown, plus ca nu gasesc pentru ce diler a fost fabricata. Cand am fost cu masina sa verific cutia de viteze si cei de acolo"care sunt cei mai buni din RO" in cutii automate, mi-au zis ca masina e de america si ca cutia este la fel: ZF 15/HP/18. Acum eu nu stiu dar nu vreau sa supar pe nimeni. Si chiar daca ar fi de vanzare nu vad care ar fi problema. Eu nu am zis niciodata ca masina e ALPINA!!!. Am zis doar Alpina trims + cip la motor.
Nu orice bmw importat din america are vitezometrul in mile, iar fostul proprietar din Sibiu ,"pensionarul"m-a asigurat ca a adus-o din America, Santa Monicain '96 cand a fost inmatriculata in RO.
Nu e concurs de miss, si in primul rand nu e un cazan. Asta e masina mea si sunt mandru de ea. Si daca o vand cer in jur de 3000 euro neg, sau la schimb E32, sau W124.
Eu zic sa ingropam "securea " discutiilor "naspa" la adresa masinilor membrilor.
Eu n-am zis neapărat să fie fabricată în America ci pentru America.
Maşina sigur n-a fost fabricată pentru America.
5HP-18 a fost pusă şi pe maşinile de Europa, nu e o cutie specială pentru America.
Un vânzător spune orice ca să-şi vândă marfa.
Dacă nu există acte doveditoare, povestea rămâne la nivel de basm.
Nu e nevoie să îngropăm nimic, eu nu te-am atacat, doar ţi-am atras atenţia asupra unor lucruri într-un mod argumentat şi neutru.
Şi nici n-am spus că maşina ar fi un cazan, chiar arată foarte bine şi ar arăta şi mai bine fără "Alpina Trims" alea.
bartro
Feb 8 2011, 09:18 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 8 2011, 12:37 PM)

Ştii foarte bine că ai mai fost apostrofat în alte locuri pentru descrierile astea eronate.
De aici iese ca deja avai informatie la dispozitia. Daca asta asa este, chiar nu avea rost sa discuti asta si aici. Sau cel putin nu avea rost public. De acolo am tras concluzia ca ai scris ca se na lamuresti pe noi, pentru tu deja stiai din 'alte locuri'. Uneori pot sa treci si peste lucruri de gen informatie incorecte, adica sa lasi oameni in pace. Te am rugat si sa termin cu off-topic, rugaminte pe care ai ignorat. Te rog sa-mi explici pe PM ce a fost asa de important de ai considerat sa scri inca un post.
Ciupanezu
Feb 8 2011, 09:23 PM
Eu nu înţeleg de ce nu se poate scrie niciodată ceva care nu-i neapărat o laudă sau o întrebare fără să se atace cineva.
Dacă alegi să contrazici pe cineva sau să-l corectezi într-o manieră civilizată, nu există nici un fel de problemă.
Dacă am devenit indezirabil şi vă deranjează atâta prezenţa mea, nu mai intru deloc şi gata, nu e o pierdere pentru nimeni.
Dobricaliviu
Feb 8 2011, 09:37 PM
QUOTE (andy_e34 @ Feb 8 2011, 01:32 AM)

Imi amintesc cum sa nu. Ce faci esti in Ro sau in GR? Ai vandut w124, ce masina ai cum?
Pentru restul intrebarilor. Masina are cip - asa mi-a spus fostul proprietar, dar nu bag mana in foc ca nu am fost cu ea la dino. Acum, daca cipul e Alpina sau altceva sau nu e deloc putin imi pasa mie. Mie imi place asa cum e, este destul de nervoasa si puternica, motorul si cutia trag amandoua in mintile lor. Eu nu mi-am luat masina de concurs ci pentru confort. As fi vrut sa aibe si AC dar daca nu s-a putut asta e. Masina a avut incalzire in scaune dar din nu stiu ce motiv nu mai are. Stau firele atarnand pe sub scaun.
Pun o poza cu oglinda interioara. VIN-ul nu se da. Poate, decat la prieteni, si la urma urmelor ce-i aici inchizitie, "tras la raspundere - socoteala" sau un forum de discutii pentru pasionatii masinilor bmw.
pt. motorizarea ei sun destule optiuni , bine ai intrat , cu inchizitorul o sa te obisnuiesti , baiat bun , multi km.
Dobricaliviu
Feb 8 2011, 09:50 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 8 2011, 10:23 PM)

Eu nu înţeleg de ce nu se poate scrie niciodată ceva care nu-i neapărat o laudă sau o întrebare fără să se atace cineva.
Dacă alegi să contrazici pe cineva sau să-l corectezi într-o manieră civilizată, nu există nici un fel de problemă.
Dacă am devenit indezirabil şi vă deranjează atâta prezenţa mea, nu mai intru deloc şi gata, nu e o pierdere pentru nimeni.
sic , pun pariu ca nu poti . Curiosul !!
bartro
Feb 8 2011, 10:01 PM
De aici sa lasa cu warn. Cred ca am stabilit ca masina nu e USA nici alpina dar este un exemplar de E34 bine intretinut, si gusturile nu sa discuta.
MeHigh
Feb 8 2011, 10:44 PM
si cobra arata bine!
alaturi de E28 si E12, au ingropat o gramada de masini pana in timpurile actuale.
daca stau bine sa ma gandesc, cobra aia e mai de-o seama cu E12-le, iar MAD ne poate confirma ca MAD-mobilul inca poate

bravo andy ca ai grija de ea (e34), cat timp din punct de vedere tehnic masina e intretinuta ai tot respectul meu, alaturi de alti colegi de pe forum care ingrijesc babaciunile din rasputeri.
mie imi placea cum arata si cu dungile pe cauciucuri, era diferita, avea o alura mai ... old asa... era mai speciala
andy_e34
Feb 8 2011, 10:52 PM
E28-ul nu stiu daca Iorgos l-a cumparatde la mine. Eu am vandut masina unui pusti - era f tanar si de-abia ce-si luase carnetul. Imi amintesc insa ca fratele lui avea motocicleta foarte misto Suzuki sau Kawasaki . Daca el este chiar Iorgos atunci ...nu stiu.Masina intr-adevar avea tapiterie de textil dar doar la interiorul scaunelor. Pe margine sipe usi avea piele si aratau toate grozav la mine. De aceea i-am pus si mane schimbator si husa volan in aceeasi culoare si tot din piele. Pe tavan nu mai stiu exact ce era dar arata oricum foarte bine. Ce mai stiu este ca prietenii mei din Dristor imi spuneau ca au mai vazut E28-ul in trafic dupa ce eu am candut-o dar ca arata jalnic, si ca au vazut-o si accidentata. Ciar ziceau - "bai ce misto arata masina aia la tine" de fapt toate masinile tale aratau misto, chiar daca la inceput unele lasau de dorit le facuse-i ce le facuse-i si aratau super."
Dar de w123 nu zice nimeni nimic? Si doar atatea de putine comentarii de w126?
sim mie imi placea . Dac gasesc o vopsea speciala sau niste cauciuc alb care se aplica pa roti fi sigur ca le voi face la fel. Sau comand pe Ebay niste Dunlop-uri din america si...gata!
Cobra avea cutie automata cu 3 trepte si cam 125CP - motor 3000 5 cilindri in linie
La fel ca si la E34 functionau tot ce era electric sau dotare pe ea. Trapa era insa manuala.
Interiorul l-am schibat ulterir cu unul din piele crem perforata dar nu am poze cu ea asa. Am vandut-o unui tip care a venit spacial din Oradea pentru ea cu 2700 euro
andy_e34
Feb 8 2011, 11:23 PM
Ia uitati ce am mai gasit. Niste poze cu o masina ce o veam in 2003 si am tinut-o doar un an.
Un Fiat Argenta 2500TD din 1983 sau 84 - nu mai stiu. Stiiu ca motoarele s-au pus si pe Ducato. Dotari:
1. servofrana + servodirestie
2. discuri pe toate rotile
3. geamuri electrice fata
5. Inchidere centralizata cu blocare usi si geamuri
5. pilot automat
6. computer de bord
7. alarma
8. diferential autoblocant
9. AC - nefunctional
Saraca, ... nu prea m-am ocupat de ea. Vroiam sa-i iau si niste jante dar n-am mai apucat. - imi luasem cobra!!!
dar asa cum o vedeti am facut cu ea mare, munte, tranfagarasan. etc.
Imi placea ca din profil semana cu un E28 sau cu un rechin. Era Fiatul rechin.
iorgos
Feb 9 2011, 12:44 PM
QUOTE (andy_e34 @ Feb 8 2011, 10:52 PM)

E28-ul nu stiu daca Iorgos l-a cumparatde la mine. Eu am vandut masina unui pusti - era f tanar si de-abia ce-si luase carnetul. Imi amintesc insa ca fratele lui avea motocicleta foarte misto Suzuki sau Kawasaki . Daca el este chiar Iorgos atunci ...nu stiu.Masina intr-adevar avea tapiterie de textil dar doar la interiorul scaunelor. Pe margine sipe usi avea piele si aratau toate grozav la mine. De aceea i-am pus si mane schimbator si husa volan in aceeasi culoare si tot din piele. Pe tavan nu mai stiu exact ce era dar arata oricum foarte bine. Ce mai stiu este ca prietenii mei din Dristor imi spuneau ca au mai vazut E28-ul in trafic dupa ce eu am candut-o dar ca arata jalnic, si ca au vazut-o si accidentata. Ciar ziceau - "bai ce misto arata masina aia la tine" de fapt toate masinile tale aratau misto, chiar daca la inceput unele lasau de dorit le facuse-i ce le facuse-i si aratau super."
Dar de w123 nu zice nimeni nimic? Si doar atatea de putine comentarii de w126?
sim mie imi placea . Dac gasesc o vopsea speciala sau niste cauciuc alb care se aplica pa roti fi sigur ca le voi face la fel. Sau comand pe Ebay niste Dunlop-uri din america si...gata!
Cobra avea cutie automata cu 3 trepte si cam 125CP - motor 3000 5 cilindri in linie
La fel ca si la E34 functionau tot ce era electric sau dotare pe ea. Trapa era insa manuala.
Interiorul l-am schibat ulterir cu unul din piele crem perforata dar nu am poze cu ea asa. Am vandut-o unui tip care a venit spacial din Oradea pentru ea cu 2700 euro
Masina am cumparat-o de la pustiul de care spui.
Sincer mi-a parut rau ca sa desfacut masina, la suprafata arata ok, dar era mancata rau de rugina.
andy_e34
Feb 10 2011, 06:37 PM
M-a spart in ce hal troncane pe fata! Cred ca unele bucse sau capate de bara par a fi de 20 de ani, de cand a fost facuta masina. Cel putin asa aratau acum o luna cand am avut ocazia sa ma uit sub ea pe o rampa, si nu cred c-au fost schimbate vreodata.
In principui m-ar interesa cam cat mai costa o articulatie fata completa zilele astea, fara amotizoare, dar cu flanse de amortizor cu tot. As vrea sa si tai cam o spira jumate din arcurile fata. Voi ce credeti? Pisele de articulatie m-ar interesa sa fie cat mai stoc, ..eu stiu, Lemfolder..!
lucian
Feb 10 2011, 06:59 PM
QUOTE (andy_e34 @ Feb 10 2011, 06:37 PM)

M-a spart in ce hal troncane pe fata! Cred ca unele bucse sau capate de bara par a fi de 20 de ani, de cand a fost facuta masina. Cel putin asa aratau acum o luna cand am avut ocazia sa ma uit sub ea pe o rampa, si nu cred c-au fost schimbate vreodata.
In principui m-ar interesa cam cat mai costa o articulatie fata completa zilele astea, fara amotizoare, dar cu flanse de amortizor cu tot. As vrea sa si tai cam o spira jumate din arcurile fata. Voi ce credeti? Pisele de articulatie m-ar interesa sa fie cat mai stoc, ..eu stiu, Lemfolder..!
flansa amortizor cam 800 000
bieleta antiruliu 7-800 000
ambele febi
amortizor optimal 1 500 000
asta cu taiatul arcurilor e cam improvizatie
bartro
Feb 10 2011, 07:03 PM
Si amortizoar asta tine? Pare cam ieftin. Daca nu ai amortizoare bune, risti sa se strica iar bucsele.. asa am patit la e32.
lucian
Feb 10 2011, 07:49 PM
QUOTE (bartro @ Feb 10 2011, 07:03 PM)

Si amortizoar asta tine? Pare cam ieftin. Daca nu ai amortizoare bune, risti sa se strica iar bucsele.. asa am patit la e32.
e marca nemteasca, low cost. destul de bine facute la prima vedere
am mai luat rulment pt e12, ac. marca
andy_e34
Feb 10 2011, 10:01 PM
amortizoare nu vreau, k sunt ok pe fata. Pe spate le-am schimbat acum 1 an. Sachs pe gaz albastre parca
Ma interesa si cat costa pivoti sau bucse, sau bascule cu totul daca merita(ca bani).
As vrea sa tai un pic din arc ca sta prea ridicata de fata, si as vrea sa-mi pun si niste inaltatoare(tampoane) pe spate sa fie mai tare si o idee mai sus
bartro
Feb 10 2011, 10:10 PM
Stiu ca pentru E32 erau pe ebay kit-uri complete pentru suspensie fata, la preturi bune ( = mult mai ieftin decat toate piese cumparate separate). Nu stiu daca exista si ceva de gen in comert in tara, dar merita intrebat.
Ciupanezu
Feb 11 2011, 12:15 PM
Pe eBay sunt kit-uri de genul ăsta, sunt ieftine, însă nici nu sunt de cine ştie ce calitate.
Lemforder sunt foarte bune şi au un preţ pe măsură.
bartro
Feb 11 2011, 02:07 PM
varianta
ieftina, varianta
Meyle, tot
Meyle cred, mix
Meyle si Lemförder.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.