reactor_share
Nov 10 2010, 03:19 PM
In cazul in care nu mai vand masina si pentru faptul ca am fost azi la o diagnoza in service, ar trebui sa cumpar urmatoarele. Orice oferta va fi luata in seama.
L.E. E34 525i '94
Puntea fata:
1 - capete de bara stanga + dreapta
2 - bucse bara stabilizatoare
3 - brate stanga + dreapta
4 - amortizoare si flanse
5 - bielete antiruliu
Puntea spate:
6 - brate stanga + dreapta
7 - amortizoare + flanse
8 - bielete antiruliu
9 - discuri si placute
10 - bucse bara stabilizatoare
11 - flansa cardan
12 - pompa de apa (ma gandesc ca daca o schimb va trebui sa schimb si curelele si accesoriile). Totusi nu sunt convins ca ar trebui sa schimb pompa de apa... Are cred ca 16000 de km de cand a fost schimbata. La fel si rolele si intinzatorul hidraulic.
Daca cineva poate face o oferta o primesc cu mare placere. Poate si un discount daca le iau pe toate o data.
TiL
Nov 10 2010, 03:48 PM
Auzi, tu vrei sa schimbi tot la masina?
Chiar atat de rupta e? Eu n-as crede.
Iti trebuiesc bratele de la puntea spate?!?
La ce service ai fost?
brown.shark
Nov 10 2010, 05:23 PM
cand a zis brate cred ca s-a referit la bascule.
TiL
Nov 10 2010, 06:30 PM
Intocmai. Dar de ce sa fie nevoie sa schimbi basculele?
Daca aia s-au exprimat exact asa (brate pentru spate) inseamna ca nici nu s-au uitat sub masina, au insirat toate consumabilele posibile pe la articulatii si-au zis ca trebuiesc schimbate.
brown.shark
Nov 10 2010, 06:44 PM
parca se gaseau bucse pentru basculele de spate.
daca esti sigur, dupa ce ai verificat cu mana ta, eu mi-as lua din poliuretan pt toata masina.
reactor_share
Nov 10 2010, 07:12 PM
QUOTE (TiL @ Nov 10 2010, 03:48 PM)

Auzi, tu vrei sa schimbi tot la masina?
Chiar atat de rupta e? Eu n-as crede.
Iti trebuiesc bratele de la puntea spate?!?
La ce service ai fost?
QUOTE (brown.shark @ Nov 10 2010, 05:23 PM)

cand a zis brate cred ca s-a referit la bascule.
QUOTE (TiL @ Nov 10 2010, 06:30 PM)

Intocmai. Dar de ce sa fie nevoie sa schimbi basculele?
Daca aia s-au exprimat exact asa (brate pentru spate) inseamna ca nici nu s-au uitat sub masina, au insirat toate consumabilele posibile pe la articulatii si-au zis ca trebuiesc schimbate.
QUOTE (brown.shark @ Nov 10 2010, 06:44 PM)

parca se gaseau bucse pentru basculele de spate.
daca esti sigur, dupa ce ai verificat cu mana ta, eu mi-as lua din poliuretan pt toata masina.
Poate intr-adevar bratele spate... sunt din alta poveste. Cert este ca pe fata ar cam trebui schimbate. Amortizoarele... si ele. Ori cu 1 brat... ori fara tot una este. Pe deviz am trecut doar 1 brat punte spate dreapta.
Eu am zis... sa imi faca o verificare la sange. Acum daca au descoperit joc in bratele fata, care poate pentru unii putea sa fie normal, oamenii au trecut si asta.
In fine, eu nu am fost de acord cu ei la faza cu pompa de apa, care e... relativ noua. Oricum daca schimb toate amortizoarele investitia e destul de mare, asa ca restul nu mai conteaza. Ma gandeam la TA Technics... amortizoare si arcuri... ce ziceti?
TiL
Nov 10 2010, 07:30 PM
Tu stii cum arata un "brat" pe spate? E ditamai bascula si nu prea am pomenit pana acum sa fie nevoie de schimbare, decat daca o fi fost lovita cu barosul/bordura. Tare si de multe ori.
La puntea spate se schimba doar bucsile. De obicei crapa cele doua mari de la punte.
Bucsile de bascula se tin f bine de fel.
reactor_share
Nov 10 2010, 08:08 PM
Tind sa adopt aceeasi postura ca si TiL, pentru ca atunci cand au deschis capota ... au fost foarte mirati sa vada 6 cilindri in linie

Oricum amortizoare, bucse, bielete, capete de bara trebuie sa le schimb. In afara de... amortizoare si flanse... restul nu sunt atat de scumpe.
Faza cu "bratele" spate este de discutat.
Bratele fata... sunt scumpe, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui schimbate sau ca nu ... s-ar putea strica.
Oamenii nu au zis ca... sa nu mai mergi cu ea pana cand nu schimbi toate astea, ci au zis ca ar fi bine. Singurul disconfort care se simte din masina este la trecerea liniilor de cale ferata si zgomote specifice amortizoarelor care nu mai corespund cu realitatea atat pe spate cat si pe fata.
Daca e sa socotesc... numai amortizoarele si flansele... inseamna aprox. 1000 de ron.
Restul au preturi incepand de la 5-10 ron - pana ...200 maxim (gen brate fata).
Se merita Ta Technics la 200 si ceva Euro pe set - 4 amortizoare si 4 arcuri sport? Oricum fata pare mai inalta decat ar trebui sa fie si cu jantele actuale pe 17.
brown.shark
Nov 10 2010, 08:33 PM
bratele au probleme la pivoti sau la bucse ?
daca ai alta masina cu ce sa te misti eu ti-as recomanda sa faci cum a facut DOMI. desfaci cu mana ta si vezi ce e de schimbat. nu-i mare munca.
georgem
Nov 10 2010, 08:54 PM
QUOTE (reactor_share @ Nov 10 2010, 08:08 PM)

Restul au preturi incepand de la 5-10 ron - pana ...200 maxim (gen brate fata).
Unde ai gasit brate fata la 200 ron si ce marca sunt?
Trebuie sa schimb si eu bratul superior stang (dar o sa le schimb pereche) si probabil osa cumpar de pe Ebay, cu ~100 Euro cu tot cu transport perechea, marca Meyle.
reactor_share
Nov 10 2010, 09:40 PM
QUOTE (georgem @ Nov 10 2010, 08:54 PM)

Unde ai gasit brate fata la 200 ron si ce marca sunt?
Trebuie sa schimb si eu bratul superior stang (dar o sa le schimb pereche) si probabil osa cumpar de pe Ebay, cu ~100 Euro cu tot cu transport perechea, marca Meyle.
200 ron... / bucata George. Cu siguranta ai crezut ca vb. de set, dar era pret de bucata. Deci x 2 se apropie de pretul tau. Marturisesc ca nu stiu ce firma le produce.
TiL
Nov 11 2010, 09:43 AM
Nu nu... George s-a mirat ca gasesti la 200RON bucata.
Brate inferioare gasesti de la 150 lei in sus. Dar astea la 150 lei sunt cam varza, ai sanse sa crape intr-un an, ai sanse sa tina 5 ani. Lemforder costa peste 300 lei bucata.
Bratele superioare sunt mai mari si mai scumpe, probabil un Lemforder e vreo 400 lei.
Da, bratele fata se schimba, contin pivot si bucsa. 4 bucati pe fata.
Dar la spate se schimba doar bucsile.
Eu zic sa cauti ALT SERVICE. Vorbeste cu iulian325, stiu ca avea atelier si sunt sigur ca stie ce-i ala BMW. Nu-ti bate joc de banii si nervii tai.
PS. Preturile date de mine sunt pentru brate de E28, de otel. Inferioarele sunt identice la E34, superioarele nu sunt identice dar se potrivesc de la E34 la E28. Numai ca la E34 se trecuse la brate de aluminiu, care ar putea fi si mai scumpe. Cred ca iesi cel mai ieftin cu e-bay.
brown.shark
Nov 11 2010, 09:56 AM
trebuie sa desfaca si sa evalueze fiecare piesa in parte.
plus ca daca le desface, 1-2 cm3 de unsoare grafitata in fiecare burduf nu poate sa le faca rau, acum sigur sunt cam uscate.
TiL
Nov 11 2010, 10:45 AM
Realist vorbind, daca le desface, o sa le si schimbe. Rar se merita munca de desfacere fara sa schimbi ceva.
Mai ales ca aici munca se traduce in manopera=bani aruncati degeaba. Ca nu le desface singur.
Ciupanezu
Nov 11 2010, 11:41 AM
Ar trebui făcută o constatare la alt service.
Dacă decizi să schimbi piesele, nu cumpăra piese de proastă calitate dacă nu vrei să fie nevoie să le schimbi din nou īn 6 luni.
reactor_share
Nov 11 2010, 04:28 PM
QUOTE (TiL @ Nov 11 2010, 09:43 AM)

Nu nu... George s-a mirat ca gasesti la 200RON bucata.
Brate inferioare gasesti de la 150 lei in sus. Dar astea la 150 lei sunt cam varza, ai sanse sa crape intr-un an, ai sanse sa tina 5 ani. Lemforder costa peste 300 lei bucata.
Bratele superioare sunt mai mari si mai scumpe, probabil un Lemforder e vreo 400 lei.
Da, bratele fata se schimba, contin pivot si bucsa. 4 bucati pe fata.
Dar la spate se schimba doar bucsile.
Eu zic sa cauti ALT SERVICE. Vorbeste cu iulian325, stiu ca avea atelier si sunt sigur ca stie ce-i ala BMW. Nu-ti bate joc de banii si nervii tai.
PS. Preturile date de mine sunt pentru brate de E28, de otel. Inferioarele sunt identice la E34, superioarele nu sunt identice dar se potrivesc de la E34 la E28. Numai ca la E34 se trecuse la brate de aluminiu, care ar putea fi si mai scumpe. Cred ca iesi cel mai ieftin cu e-bay.
Febi.... e marca pieselor. Mi-a mai facut cineva o oferta la Meyle.
De exemplu la Febi... mai jos citez din oferta facuta:
brat jos spre fata 1071-190
1078-190
brate jos spre spate 7513 - 115
7512 - 120
brat superior - 1032 - 145
1034 - 145
Mie nu mi se pare mult. Febi... stiam ca sunt foarte bune. Acum nu stiu daca intre Lemforder si Febi sunt diferente majore ca, calitate.
Oferta o am de la un prieten.
reactor_share
Nov 11 2010, 04:35 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Nov 11 2010, 11:41 AM)

Ar trebui făcută o constatare la alt service.
Dacă decizi să schimbi piesele, nu cumpăra piese de proastă calitate dacă nu vrei să fie nevoie să le schimbi din nou īn 6 luni.
In nici un caz... nu ma apuc sa schimb ca "turbatu' ".
Si nici nu vreau sa imi bat joc de masina. Deocamdata adun oferte. Am luat oferte si de producatori no-name, care pentru mine nu reprezinta nimic, dar si de la producatori ca Febi, Billstein, Meyle, Boge.
De exemplu, am primit de la cineva o oferta cu... amortizoare Boge si arcuri H&R - 900 de ron. Cred ca e vorba de suspensie sport 40 mm.
georgem
Nov 11 2010, 04:37 PM
Sunt diferente majore intre Febi si Lemforder din cate am auzit eu.
Preturile includ si bucsa care se monteaza in brat? Ca la unele marci bratul vine doar cu pivot si bucsa trebuie cumparata separat.
Eu o sa incerc Meyle pentru bratele superioare, in cateva zile cred ca le comand pe Ebay din Germania. Pentur capete de bara o sa incerc sa gasesc Lemforder in Romania (am mai schimbat 2 si am pus Lemforder, acum cred ca celelalte 2 trebuie schimbate - nu mai tin minte exact care sunt cele schimbate, dar presupun totusi ca celelalte au acum joc).
reactor_share
Nov 11 2010, 04:52 PM
Febi
brat jos spre fata cod 1071 - 190 lei
1078 - 190
brate jos spre spate 7513 - 115
7512 - 120
brat superior - 1032 - 145
1034 - 145
M-am simtit dator cu... rectificari.
sau uite ca tot veni vorba de Meyle
deci pe Meyle
brate jos spre spate 7513 - 129.46 - meyle
7512 - 141.96 - meyle
brat superior - 1032 - 178.00 - meyle
1034 - 178.00 - meyle
Oricum daca optezi pentru Lemforder e altceva. Restul sunt practic din aceeasi categorie Febi-Billstein, Moog, Trw, Boge, Meyle. Deci tot una e.
brown.shark
Nov 11 2010, 05:30 PM
QUOTE (TiL @ Nov 11 2010, 10:45 AM)

Realist vorbind, daca le desface, o sa le si schimbe. Rar se merita munca de desfacere fara sa schimbi ceva.
Mai ales ca aici munca se traduce in manopera=bani aruncati degeaba. Ca nu le desface singur.
pai de ce sa nu le desfaca singur ? abia intelege ce are masina pe dedesubt.
reactor_share
Nov 11 2010, 05:45 PM
QUOTE (brown.shark @ Nov 11 2010, 05:30 PM)

pai de ce sa nu le desfaca singur ? abia intelege ce are masina pe dedesubt.
E foarte usor de zis asta. Oricum e si asta un punct de vedere, dar total neaplicabil in cazul meu.
Nu am nici unde, nici scule, si pur si simplu nu stiu cum, ci doar sa imi inchipui.
Oricum mi-ar placea.
brown.shark
Nov 11 2010, 06:00 PM
e f usor.
stai doar la bloc ?
sculele te costa 1-2 mil si-ti si raman pt o gramada de treburi.
tutoriale p net garla. daca n-oi gasi iti explic eu.
e f bine ca un sofer / utilizator de masina sa si vada / inteleaga ce are sub fund. altfel o sa soliciti masina dupa...
reactor_share
Nov 11 2010, 08:52 PM
QUOTE (brown.shark @ Nov 11 2010, 06:00 PM)

e f usor.
stai doar la bloc ?
sculele te costa 1-2 mil si-ti si raman pt o gramada de treburi.
tutoriale p net garla. daca n-oi gasi iti explic eu.
e f bine ca un sofer / utilizator de masina sa si vada / inteleaga ce are sub fund. altfel o sa soliciti masina dupa...
oricum ar fi... trebuie sa ma bag sub masina... pana la urma asta e problema.
apoi pp. ca restul vin de la sine.
Mult mai ok ar fi o rampa sau chiar un elevator. Oricum... problema nu e aici, ci cum o sa le cumpar pe toate, sau mai bine zis... pe alea care trebuie.
tomado e28 owner
Nov 11 2010, 08:52 PM
Daca nu ai experienta, indemanare si sculele necesare nu prea are rost. Mai ales in perioada asta fara o locatie adecvata
reactor_share
Nov 21 2010, 08:32 PM
Cineva... imi promitea la un moment dat...niste piese aproape noi. Ma incantase pretul...900 RON negociabil, mai mult sau mai putin.
Amortizoare BOGE si arcuri H&R... rulate 3000 de km. maxim. Sa zicem aproape noi sau cel putin ma asteptam sa fie intr-o stare excelenta.
Si inca o chestie... el le avea de la/pentru un 535i E34, care din varii motive au fost/nu au mai fost puse.
Azi am primti pozele de la respectiva persoana.Inainte de a face eu vreun comentariu, in calitate de "Dl. Nepriceputeanu", va las pe voi sa spuneti opinia.
TiL
Nov 21 2010, 10:57 PM
Ar trebui sa arunc un ochi la jafurile mele de pe masina, care au mai mult de 50000 km, dar nu cred ca arata in halul asta.
Asteptarile tale erau corecte. Trebuia sa fie ca NOI.
Au 100000 km lejer, parerea mea. Nu m-ar mira sa fie 300000.
05aBi
Nov 21 2010, 11:11 PM
CITAT(TiL @ Nov 21 2010, 10:57 PM)

Ar trebui sa arunc un ochi la jafurile mele de pe masina, care au mai mult de 50000 km, dar nu cred ca arata in halul asta.
Asteptarile tale erau corecte. Trebuia sa fie ca NOI.
Au 100000 km lejer, parerea mea. Nu m-ar mira sa fie 300000.
Subscriu, am aceeasi parere. Dupa 3000 de km trebuiau fie doar putin prafuite, asta in cel mai rau caz, nicidecum ruginite.
Mai degraba au 3000 km de cand a cumparat el masina.
reactor_share
Nov 22 2010, 12:07 AM
Arcurile intr-adevar par a fi mai noi. Dar amortizoarele arata ca cele cu care vin echipate e34-urile din fabrica.
El a zis ca suspensia era sport - 30cm lower. Oricum ar fi... amortizoarele astea nici sport nu sunt.
Nu mi-a venit sa cred cand am vazut pozele. Exista si astfel de oameni.
Offtopic. Pe celalalt forum... primisem o oferta la un moment dat pe care am refuzat-o bineinteles... 200 lei TOATE piesele. Macar la asta am ras.
O sa ii raspund totusi civilizat la email-ul primit.
reactor_share
Nov 22 2010, 02:14 PM
L.E. - 3cm lower
TiL
Nov 22 2010, 02:16 PM
Sunt f vechi. Chiar si arcurile.
reactor_share
Nov 22 2010, 03:33 PM
Asa e TiL. Ale mele arata chiar mai bine
bartro
Nov 22 2010, 03:41 PM
QUOTE (TiL @ Nov 22 2010, 02:16 PM)

Sunt f vechi. Chiar si arcurile.
Nu au 3000 dar nici 300.000.
TiL
Nov 22 2010, 03:49 PM
M-am uitat la ale mele, vechi de vreo 3 ani, ~50000 km. Cred ca daca le dau cu o carpa uda arata ca si noi.
Ciupanezu
Nov 22 2010, 10:16 PM
Eu n-aş cumpăra piese de articulaţie, suspensie sau frānare la māna a doua.
TiL
Nov 22 2010, 10:46 PM
Eu m-am fript cu piese noi, de provenienta dubioasa. Alea sunt pe ultimul loc, SH mai merg ca nu dai multi bani.
Ciupanezu
Nov 22 2010, 10:51 PM
Normal că nu merită nici piesele noi de proastă calitate.
Decāt să iei ceva prost sau deja uzat, mai bine nu mai iei şi amāni pānă ai bani de ceva bun.
reactor_share
Nov 23 2010, 02:34 AM
QUOTE (Ciupanezu @ Nov 22 2010, 10:51 PM)

Normal că nu merită nici piesele noi de proastă calitate.
Decāt să iei ceva prost sau deja uzat, mai bine nu mai iei şi amāni pānă ai bani de ceva bun.
Bineinteles ca prima optiune ramane o piesa noua. Mai ales la directie si suspensie.
Totusi am crezut ca un set de amortizoare OEM si arcuri H&R pe ambele punti, cu un rulaj de 4000 de km, nu se vor compara niciodata cu orice alt tip de amortizor nou pe care l-as fi putut lua in 900 de ron (la set ma refer) din toate punctele de vedere: calitate si pret.
Daca ar fi fost adevarat (sa aiba 4000 de km rulati) si sa garanteze in continuare pentru calitatea lor, macar cu cuvantul lui, as fi optat pentru aceasta suspensie SH, in detrimentul unor amortizoare noi chiar si de la BILLSTEIN.
Din cate stiu eu amortizoarele OEM... sunt de fapt BOGE-SACHS. Daca ma insel atunci mea culpa.
georgem
Nov 23 2010, 08:24 AM
QUOTE (reactor_share @ Nov 23 2010, 02:34 AM)

Din cate stiu eu amortizoarele OEM... sunt de fapt BOGE-SACHS. Daca ma insel atunci mea culpa.
Amortizoarele spate sigur sunt cele cu care a iesit din fabrica. Sunt identice cu ale mele (BOGE), si pe ale mele am gasit data fabricatiei, deci sunt sigur ca sunt in fabrica.
TiL
Nov 23 2010, 11:48 AM
Deci a mancat doua zerouri: 300000 km
Ciupanezu
Nov 23 2010, 12:40 PM
De ce oare ar vinde cineva nişte amortizoare după doar 4000 km? E o cardeală ieftină oricum o dai.
reactor_share
Nov 23 2010, 01:29 PM
Am primit raspuns in email de la persoana in cauza. Nu pot sa cred cat tupeu sa afirmi in continuare ca au un rulaj de 4000 de km si sa spui ca eu nu m-am uitat atent la poze.
Ba mai mult mi-a trimis si o factura care sa faca dovada achizitiei lor. In factura sa vede ca sunt NOI, dar in poze parca nu ar fi vorba de aceleasi piese.
O sa atasez si factura.
Ciupanezu
Nov 23 2010, 01:53 PM
Probabil că e vorba de alte amortizoare sau e factura dată de vreun prieten care are magazin de piese.
reactor_share
Nov 23 2010, 06:20 PM
http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=90922discutia isi va urma cursul pe celalalt forum.
Pana la urma tot el s-a suparat pe mine. Chiar mi-a zis ca pot sa ii dau oricat, ca mie nu mi le mai vinde.

p.s. stiu ca aici se pot posta link-uri catre "celalalt" forum. Multumesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.