IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Unitatea (valva) DISA, Poate afecta iremediabil motorul?
Alexxx
post Nov 13 2009, 01:54 PM
Post #1

36% BMW corupt
**

Group: Members
From: Bucharest
Member No.: 477
Car: E46
Engine: 325

Am fost astazi la Filaret, pentru ca am constatat in ultima saptamana un zgomot ciudat la motor la relanti (sau cand accelerez usor pe loc). Ca un SUIERAT (ca atunci cand sunt rolele slabite) Verdict: Trebuie schimbata valva DISA. Piesa nu este pe soc, asa ca am dat comanda. La intrebarea:
"Mai merg cu masina pana vine piesa, sau o las pe dreapta?" am primit un raspuns naucitor:
-NU mai mergeti cu masina, pentru ca in aceasta valva sunt niste clapete care pot fi absorbite in motor prin galeria de admisie si pot afecta motorul iremediabil (schimbat pistoane)! Va recomand sa mergeti cat mai putin... eventual doar drumul pana la noi cand vine piesa!

CE ESTE IMPORTANT:

Sunt un om pasionat de masini... pentru cei care nu stiu am un E46 325 cu motor M54B25. Imi place ca din cand in cand sa ma dau jos din masina si sa fumez o tigara langa...ascultand motorul. Din cand in cand mai deschid capota cand ajung undeva si... ASCULT!
ACEST ZGOMOT NU SE AUZEA CU CAPOTA INCHISA si puteam sa merg asa bine mersi pana cand imi crapa acea valva de tot si eventual se ducea naiba motorul. Pentru ca masina NU ARE NICI UN SIMPTOM! Trage la fel, relantiul sta perfect, ce mai, merge impecabil! Singura chestie e ca a crescut consumul urban de cand cu zgomotul asta cu ~1.5%... acum am 14.3-14.5 urban (mers in general seara si week-end)!

Asadar, daca masina era a unei femei? Sau a unui om care pur si simplu nu sta sa asculte motorul, sau sa dea importanta la diferite "sunete"????? Sunt O GRAMADA... defapt formeaza majoritatea
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Google

RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 12:48 AM