![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 4,486 Joined: 18-October 05 Member No.: 15 Car: E30 Engine: M42 ![]() |
maine sper sa iau usa de la sofer,merg la Catalin sa o desfac,tot atunci inventariez ce piese de BMW mai are pe acolo si fac topic de vanzare,asa la prima vedere am vazut o gramada de etrieri,alternatoare electromotoare si faruri de urs
![]() Ieri am vorbit si cu Interceptor ,sper ca sambata duminica sa il duc sa vada masina,cam 99% la el se face vopsirea. This post has been edited by alex230ro: Mar 27 2014, 11:40 AM -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 4,486 Joined: 18-October 05 Member No.: 15 Car: E30 Engine: M42 ![]() |
tinichigeria gata .a trecut si Interceptor si a vazut ce si cum,ramane ca pana luni sa vad unde il duc.
-------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
eleron Mtech 1 si bara spate (stock) achizitionate.ramane acum sa vad ce fac pe partea de motorizare. M20 sau M42. a probabil ca o sa fac downgrade la geamuri manuale . This post has been edited by alex230ro: Apr 17 2014, 07:00 AM -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
well,pe masura ce trece timpul se apropie si momentul in care aleg motorul,pana acum am asa ca variante:
-tin motorul stock,se desface se schimba cele 10.000 de garnituri din el eventual daca trebuie si altceva cuzineti segmenti mai stiu eu ce,nu imi e clar ce se poate face cu motorul asta,oricum ideea de baza e ca,cu chip si alte nici modificari nu va sari ever de 150,chiar si cu ceva mai serios gen axe cu came puterea va fi max 160 cai cred.avantajul ar fi ca in acte e totul ok,dezavantaj putere cam mica ![]() -se ia una bucata M20 2.0 si se tuneaza : a. aspirat -ceva stroker 2.8-3.0 am inteles ca s-ar face niste pistoane de la un motor un arbore de la alt motor-bineinteles motor desfacut si vazut ce si daca mai vrea ceva teoretic s-ar scoate catre 200 cai daca ,apoi motor omologat b. turbo idem ca mai sus mai putin partea cmologarea ca si putere banuiesc ca undeva la 200-220 cai cu electronica de fabrica -se ia una bucata M20 2.5 de fabrica se desface se vede ce vrea se pune una bucata chip eventual o axa cu came se obtin 180-190 cai se omologheaza ,dezavantaj la impozit pareri opinii,variante? -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
Vlad nu avea M43? Nu cred ca-i complicat de schimbat.
Si ca o paranteza, turbina trebuie omologata separat ori cum functioneaza treaba asta? Chiar n-am idee ![]() -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
M42 de pe pisica are daca nu ma insel. si nu prea am de gand sa pun turbo pe 1,8 is daca asta era intrebarea ![]() This post has been edited by alex230ro: Apr 24 2014, 01:56 PM -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
Ceva cu blocu', citisem un articol prin topicul lui, double cast iron block, rezistent la presiune mare, interne schimbate. Nu mai stiu ce model are. Si mai era un M50 turbat daca nu ma insel, al lui Iulian, tot pe aici. Si pe youtube.
Da' serios acu', o turbina aftermarket trebe' omologata? Intreb ca-i var-miu innebunit sa puna pe pisica. PS: de ce nu sa nu-i pui turbo pe 1.8is daca ramai in aceleasi taxe dar cu putere mai mare? El s-a dus la 200+hp daca-mi aduc bine aminte. -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
turbo pe M42 inseamna:
- de fabricat evacuare si admisie -de gasit ceva electronica aftermarket care apoi trebuie reglata pt a se intelege cu motorul.ca estimare am inteles ca fara 2-3000 eur nu prea scap. m50 nu,orice motor as pune el va fi omologat.turbo din ce stiu eu trebuie omologat. citez: vehicule rutiere īnmatriculate īn Romānia, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive menţionate īn CIV. Omologarea individuală se acordă unui vehicul care are un număr de identificare valid, īndeplineşte condiţiile constructive precizate īn RNTR-7 şi care a fost declarat admis la verificarea stării tehnice efectuată īn baza planului de operaţii din RNTR-1. Un vehicul căruia i s-a acordat omologarea individuală primeşte de la RAR cartea de identitate a vehiculului. This post has been edited by alex230ro: Apr 24 2014, 02:05 PM -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
Meh, mi se pare foarte "contestabila" treaba cu modificarea caracteristicilor constructive din CIV. Dar cum ziceam, n-am intrebat pentru mine, sunt curios cum s-ar descurca daca s-ar intalni pe strada cu o masina modificata in BABA.
Anyways. stiu ca nu se poate omologa M50 (se putea, dar acu' multi ani), si ca idee: si io-s la fel ca tine, daca n-am toate actele in regula, nu merg cu ea. N-am chef de bataie de cap la ghisee, nu mai am destul timp sa ma cert cu ei. Daca eram ceva mai bogat poate ca mi-as fi luat avocat si m-as certa prin instante, dar nu vad sensu' in conditiile date. -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
mda de aia vreau sa am un motor care a fost pus pe E30.ma gandeam ca de amorul artei sa o las cu motorul de fabrica. -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
Pai las-o cu motorul ei. Eu si-acuma plang dupa cel original de pe cazanu' meu. Asa cum era el, parca ma simteam mai bine noaptea cand stiam ca-i al ei. You can call me a sentimental fool
![]() -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
bai M42 ala e un motor decent dar:
-are "doar" 136 cai -are nspe mii de garnituri care trebuie schimbate -daca vrei sa obtii mai mult de 10-15 cai de la el trebuie sa decartezi minim 500 eur(axele cu came de facut ar fi vreo 400-500 eur..) deja treaba asta cu refacerea ma duce muuuult peste pretul masinii,aici in mare parte si din cauza mea deoarece am hotarat ca daca o desfac sa schimb cam tot so planul e: -dupa vopsit se va face instalatia electrica(am mai cumparat una de pe un touring) apoi bucse fata spate+bascule+conducte frana+conducte benzina(posibil sa fiu nevoit sa schimb si rezervorul) apoi ar trebui sa schimb toata suspensia -amortizoare arcuri flanse -am parbrizul fata de schimbat,chedere la trapa de luat noi ,de gasit un cheder la portbagaj mai bun si inca niste nimicuri. apoi probabil ca va urma motorul. -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
![]() zijdelings geļnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
M42 probabil e optimizat destul de mult ab werk, deci orice castig aditional inseamna un efort.
Legat de RAR, s-ar putea sa fie undeva o mentiune despre diferenta de putere. La schimbare de motor parca e un prag sinistru, daca are peste 40% mai multa putere, se lasa cu niste operatiuni aditionale acolo. Nu stiu daca se aplica si la motor neschimbat dar cu putere marita. -------------------- Black heart scarring darker still
To keep up with me You've got to walk like a panther tonight |
|
|
![]()
|
|
la RAR e aia cu 40% so teoretic pot pune cam orice M20 pe masina.apoi e treaba aia cu modificari " vehicule rutiere īnmatriculate īn Romānia, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive menţionate īn CIV." prin asta eu inteleg turbo. -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
![]() zijdelings geļnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
Si parca nici nu e voie sa umblii la sistem de alimentare. Turba ar cade si acolo.
-------------------- Black heart scarring darker still
To keep up with me You've got to walk like a panther tonight |
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,883 Joined: 22-January 07 From: Bucureşti Member No.: 556 Car: Ricsa Engine: Ricsa ![]() |
De ce vrei neaparat sa omologhezi totul?
|
|
|
![]()
|
|
ca sa nu stau sa imi fac probleme.
-------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 76 Joined: 4-December 06 Member No.: 485 Car: ex- E28 Engine: M30 3.5 ![]() |
Alex, urmaresc cu respect si cu o anumita doza de invidie topicul acesta. Asa ca m-am gandit sa imi exprim si eu opiniile: - Sustin abordarea ta de a fi cat mai corect dpdv legal. Pe langa faptul ca eviti o potentiala sursa de dureri de cap in relatia cu Statul, toata investitia pe care o faci in masina este intr-un fel garantata, adica nu o sa ajungi niciodata in situatia de a fi nevoit sa "undo" diverse lucruri. - Eu ti-as recomanda sa pastrezi motorul original al masinii. Din cate inteleg, este un M42, nu? Pe de o parte, un E30 (sau orice alta masina din aceeasi epoca) este cu atat mai interesant si mai valoros acum cu cat este mai stock. Nu uita si faptul ca la un moment dat s-ar putea sa vrei, de buna voie sau fortat de impozite, sa il faci automobil istoric. Pe de alta parte, M42 este, probabil, cel mai reusit motor cu 4 cilindri de la BMW. Iar din banii necesari inlocuirii cu un M20 (care si el o sa aibe nevoie de o buna doza de reparatii) poti sa faci M42-ul sa mearga si sa arate perfect. Gandeste-te bine: 318is este unul dintre cele mai ravnite modele de E30. - Poate ca 136 CP sunt putini in prezent. Dar combinatia E30 cu M42 este o masina despre care mai toti fanii spun ca a fost foarte reusita: usoara, cu o buna distributie a greutatii, foarte interesanta dpdv dinamic. Sigur ca ai avea mai multa putere cu un M20 de 2.5l, dar la drum intins tot o sa gafai pe langa practic orice masina moderna altfel decat low-cost. In schimb, motorul M42 cred ca ti-ar asigura o dinamica cel putin similara cu M20 pe un traseu cu viraje - care in fapt cred ca va fi locul in care aceasta masina va excela si va surprinde. - Desi in vremea in care aveam E28-ul am cochetat si eu cu aceasta idee, consider ca un proiect turbo (si intr-o anumita masura unul Megasquirt) este un proiect care nu se termina niciodata. Nu exista resursa de timp si de bani necesara tunarii perfecte a motorului, deci mereu vor fi regimuri de functionare in care masina va merge sub potential. Merge sa incerci un turbo cand vrei sa te joci si sa experimentezi putin. Dar ceea ce faci tu cu E30-ul mi se pare treaba serioasa, nu joaca si nici experiment. E pacat sa iasa din el o struto-camila. In plus, iata ca am ajuns in vremurile in care un motor non-turbo este exceptia, nu regula. Spor la lucru in continuare. |
|
|
![]()
|
|
Eu apreciez intotdeauna posturile tale, 535. Reusesti o sinteza corecta si echilibrata, atat din punct de vedere economic dar si ... moral (n-am gasit alt cuvant mai bun).
Oricum, vad ca si Alex uneori doar cocheteaza cu o idee ori alta si pana la urma vocea ratiunii prevaleaza ![]() -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
@Robert-multumesc mult pt sfaturi si incurajari
ca de obicei sunt 2 parti in mine: -cea care ar vrea sa tina masina cat mai aproape de stock,adica sa o las cum a fost de fabrica,cu geamuri manuale,alpinweiss 2 schema de fabrica cu praguri si fusta spate negre etc -cea care ar vrea sa puna un M20 2.5 refacut eventual un 2.0 stroker si o axa cu came in ideea ca oricum masina numai originala nu mai este(practic original a mai ramas caroseria + capota portbagaj,restul elementelor fiind schimbate sau in curs de schimbare) in principiu as incerca sa merg cumva pe o cale de mijloc: -sa tin M42 si sa incerc sa vad ce pot face pe partea de aspirat pe el,desi din ce am citit M42-urile sunt destul de dificil de modificat,oricum daca e sa il tin motorul va trebui desfacut si verificat(macar cuzinetii daca nu si pistoane si segmenti) in teorie as incerca sa pun axe cu came si eventual un arbore + pistoane de M44 iar pe transmisie o volanta single mass-asta daca nu cumva e deja pe masina .revin totusi la problema M42-ului ai anume ca greu de modificat si aparent daca pun axe cu came as avea nevoie si de un stand alone. @Robert-multumesc mult pt sfaturi si incurajari This post has been edited by alex230ro: Apr 25 2014, 02:46 PM -------------------- cotetz 1,8is
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 11:05 PM |