![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 9% BMW corupt ![]() Group: Members Posts: 119 Joined: 31-October 05 From: Constanta Member No.: 73 ![]() |
E vorba de raportul maselor si centru(sau centrele) de greutate
![]() La mijloc e multa fizica, ore peste care am sarit ![]() -------------------- Just Me & MySelf!
|
|
|
![]()
|
|
![]() meep meep!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,010 Joined: 17-October 05 From: - Member No.: 5 Car: - Engine: - ![]() |
Care e explicatia?
Are niste mase in miscare inauntru (plumbi, magneti)? |
|
|
![]()
|
|
![]() a ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 545 Joined: 1-November 05 From: a Member No.: 83 Car: a Engine: a ![]() |
ma mult ca sigur e vorba de magneti |
|
|
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
QUOTE (jaffar) daca un vehicul motorizat e in aer si acceleram, se ridica botul; daca frinam se apleaca. mie mi se pare total aberant, e in aer, n-are nici un punct de sprijin, sa stea draq linistit.
Aici explicatia este conservarea momentului cinetic. Dupa ce este "air borne", vehiculul este un sistem independent. La accelerare, rotile motoare se tureaza mai repede, deci provoaca un moment cinetic in sensul coborarii botului. Pentru a se conserva momentul cinetic al sistemului, casroseria raspunde ridicand botul, cu o energie egala celei aduse de variatia turatiei rotilor motoare. Evident, invers la franare. |
|
|
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
QUOTE (jaffar) la masinile mai mari de ce nu se intimpla asta
Cu cat masina este mai mare, cu atat raportul (GreutateRoti) / (GreutateMasina) este mai mic, deci variatia momentului cinetic al rotilor are un impact mai redus asupra intregului sistem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27th July 2025 - 09:55 AM |