![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 821 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 18 Car: E21 Engine: M20 2.3 143CP ![]() |
-------------------- BMW E21 323i 2.3l K-Jetronic, 17" Alpina
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
18% BMW corupt ![]() Group: Members Posts: 191 Joined: 25-October 05 From: Bucuresti Member No.: 58 ![]() |
Acum circa 1 an si jumatate am facut o tentativa de supraalimentare pe masina mea, E30 325iX care a esuat cu brio.Cauzele au fost utilizarea unei turbine prea mici pentru a face fatza motorului de 2.5 si lipsa de control a eletronicii in sensul ca nu am intarziat avansul si asta a dus la o detonatie care mi-a spart un piston, mi-a rupt o biela si bineinteles spargerea blocului si a baii de ulei.Motorul a mers circa 50 de km si a cedat la ceva timp dupa aceea la primul demaraj pana la 6000 de ture.Masina mergea f prost pana in 3000 de ture datorita injectoarelor de 750iL foarte mari si din cauza electronicii care nu a fost lucrata pentru asa ceva.Precizez ca motorul nu a fost decomprimat pentru asa ceva si turbina a functionat undeva pe la 0.6 bar.Insa, toate acestea au avut si un folos, din greseli se invatza.Acum voi realiza proiectul ca la carte, softul sunt in stare sa mi-l fac singur, doar cu asta ma ocup,masuratorile pentru amestec la fel iar cu piesele care imi sunt necesare ramane doar o chestiune de timp.INsa la Kali problema se pune mult mai simplu, turbina pentru "motorasul" lui gasesti pe toate drumurile, electronica se rezolva, intercooler nu mai zic, in plus el are un mare avantaj, compresia motorului este f mica, ideala pentru supraalimentare.Nu-i ramane decat sa-si umpere turbina iar restul se procura destul de usor.Evacuarea se face destul de usor, ori la Borla ori la Faur in functie de ceea ce-si doreste.Nu trebuie sa arunci banii pe un kit din afara, iti trebuie doar rabdare sa cauti toate informatiile necesare pentru a pune la punct un astfel de proiect si curajul sa-l pui in aplicare.
P.S. Piggyback .....cu parere de rau o spun, am fabricat si eu asa ceva, si cred ca-ti trebuie ani buni ca sa configurezi un motor cu asa ceva:)MegaSquirt este intr-adevar aur curat pentru motoarele cu injectie Jetronic insa Motronic , atata timp cat are chip asa ceva reprezinta o complicatie inutila. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th June 2025 - 11:39 PM |