![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 73% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 748 Joined: 3-February 06 From: Iasi Member No.: 176 Car: E30 316i Engine: M40B16 100CP ![]() |
Am cateva intrebari referitoare la diferentialele de E30, rog pe cei priceputi sa ma lamureasca si pe mine:
1. Care este diferenta intre diferentialul carcasa-mare si carcasa-mica de la E30? Difera doar marimea carcasei, prinderile pe caroserie sunt la fel? Dar legaturile la cardan/planetare? 2. Un diferential de E34 se poate monta ca atare (cu modificari minime) pe E30? Sau daca trebuie schimbat capacul din spate cu bucsa aia de prindere, mai trebuie si altceva? Ma refer aici la cel cu carcasa mare. 3. Diferentialele sunt compatibile la piesele interne? Mai exact, pot desface un blocant, sa-i scot din interior sistemul LSD (adica asta) si sa-l pun fara probleme pe unul open (astfel incat sa nu-i schimbe raportul)? 4. Vad ca LSD-ul se poate cumpara de la BMW separat de restul diferentialului (bine, costa enorm, dar asta e alta treaba...). Se pot cumpara de la BMW si piese interne, coroana aia (nu stiu cum ii zice), sau axul? 5. Pe E30 316i M40 03/1989 am diferential de 4,27? Un 4.10 cred ca n-ar schimba prea mult din acceleratie/top speed, nu? -------------------- You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40. For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 73% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 748 Joined: 3-February 06 From: Iasi Member No.: 176 Car: E30 316i Engine: M40B16 100CP ![]() |
the_rifle, cred ca tu n-ai inteles exact problema mea, eu nu vreau sa obtin performante deosebite de la E30, vreau doar un comportament deosebit pe zapada. Si asa cauciucurile de iarna fac o diferenta enorma in comparatie cu toate taxiurile si toti fraierii cu slick-uri uzate de vara pe care ii ia mereu prin surprindere primul cm de zapada. Insa eu vreau si mai mult. Aici ma ajuta blocantul ala.
Oricum, ca performante, un diff nu mi-ar putea aduce cine stie ce, E30 316i are deja din fabrica un diff scurt asa ca nu pot cere prea mult. Cu motorul nu am absolut nici o problema. Folosesc masina zilnic la servici si nu la concursuri. Merg des cu ea pe distante scurte, cu motorul rece, nu are timp sa se incalzeasca. Evident ca puteam sa schimb pana acum de 100 de ori motorul, au fost pe forum la vanzare zeci de motoare bune la preturi corecte dar in momentul de fata un motor mai mare nu ma avantajeaza cu nimic. -------------------- You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40. For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape. |
|
|
![]()
|
|
![]() 27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 323 Joined: 23-August 06 From: Bucuresti Member No.: 430 Car: E36 coupe Engine: M50B25 192cp ![]() |
the_rifle, cred ca tu n-ai inteles exact problema mea, eu nu vreau sa obtin performante deosebite de la E30, vreau doar un comportament deosebit pe zapada. Si asa cauciucurile de iarna fac o diferenta enorma in comparatie cu toate taxiurile si toti fraierii cu slick-uri uzate de vara pe care ii ia mereu prin surprindere primul cm de zapada. Insa eu vreau si mai mult. Aici ma ajuta blocantul ala. Oricum, ca performante, un diff nu mi-ar putea aduce cine stie ce, E30 316i are deja din fabrica un diff scurt asa ca nu pot cere prea mult. Cu motorul nu am absolut nici o problema. Folosesc masina zilnic la servici si nu la concursuri. Merg des cu ea pe distante scurte, cu motorul rece, nu are timp sa se incalzeasca. Evident ca puteam sa schimb pana acum de 100 de ori motorul, au fost pe forum la vanzare zeci de motoare bune la preturi corecte dar in momentul de fata un motor mai mare nu ma avantajeaza cu nimic. Sigur. Cum spui tu. Tu stii mai bine ce-ti doresti de la masina ta... La cat ninge in romania cred ca se merita sa ai un "comportament" deosebit 3 zile si un avantaj categoric fata de " toate taxiurile si toti fraierii cu slick-uri uzate de vara ".... ![]() Bafta This post has been edited by the_rifle: Feb 10 2009, 09:51 PM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 02:54 AM |