![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() zijdelings geïnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
Am dat de un web-site cu tot fel de produse pentru 'car pc'. Destul de misto, de ceva ani de zile as vrea sa am un fel de PC in masina. Scapi odata de 'probleme' legat de achizitie de USB-stick, cd-uri, mp3, DVD, navigatie. Pui ce vrei tu pe ele. Acuma tot ce imi trebuie sunt bani
![]() http://incarmultimedia.eu//index.php?cPath=2 This post has been edited by bartro: Jun 16 2008, 02:03 PM -------------------- Black heart scarring darker still
To keep up with me You've got to walk like a panther tonight |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 73% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 748 Joined: 3-February 06 From: Iasi Member No.: 176 Car: E30 316i Engine: M40B16 100CP ![]() |
Xoxule, stai ca n-ai inteles. In E38 sunt mai multe sisteme, care comunica intre ele, fiecare pe busul lui. De CAN-bus nu ma ating, e corect ce zici tu acolo. Dar mai exista si I-bus, similar hardware, dar care dirijeaza doar echipamentele multimedia. Masina are display lcd, tv-tuner (cu intrare video), cass, cd-changer, radio si amplificator. In afara de amplificator, toate celelalte echipamente comunica prin I-bus. LCD-ul are niste butoane care transmit mesaje generale pe acest I-bus. Formatul mesajelor imi este cunoscut. Echipamentele asculta pe I-bus si reactioneaza in functie de mesajele care le sunt destinate.
Acum fii atent: eu am un adaptor de la I-bus la RS232, de la un nene din Germania, Rolf Resler. Deci cu acest adaptor eu vad pe seriala in momentul de fata, cum vin mesajele. Partea hardware este deja implementata si functioneaza,. PC-ul meu va inlocui cd-changerul si va asculta pe seriala mesajele care sunt destinate cd-changerului. Afisarea se va face pe displayul masinii, cu un switch (alternativ cu OBC). In felul asta pot folosi butoanele displaylui pentru a controla computerul. Aici vine partea de programare. Eu am un IDE in Flash (cu care pot face si executabile Windows) in care voi alcatui frontendul aplicatiei mele, cu grafice, poze, afisaje, etc. Problema este urmatoarea: din IDE-ul meu pot citi direct seriala, dar accesul de face peste un milion de layere software din playerul de Flash, astfel ca imi ocupa mult timp de procesor. In plus, nu am posibilitatea decat de consulta bufferul serialei, deci fac un polling la 100ms care ma omoara ... In felul asta am reusit sa interceptez toate mesajele I-bus dar ... atat. Altceva nu mai incape pe procesor. ![]() Prin urmare as avea nevoie de un DLL care sa faca citirea serialei si interpretarea mesajelor in mod direct, prin API Windows si sa imi genereze mie doar niste eventuri atunci cand recunoaste anumite mesaje. Si ca sa imi fie mie si mai simplu, DLL-ul asta ar trebui impachetat intr-un wrapper Active-x (pe care IDE_ul meu il poate accesa in mod nativ spre deosebire de DLL pe care le accesez mult mai complicat). Eu nu stiu de loc de loc programare Windows, in nimic (nici C, nici Delphi, numic) ca mi-as face eu DLL-ul asta in 2 timp si trei miscari. Cam asta e ideea. Deci vezi ca nu e nimic complicat. Doar cod direct executabil de citit seriala si generat eventuri. Ce zici, m-ai putea ajuta? -------------------- You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40. For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 03:42 AM |