![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() zijdelings geïnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
Am dat de un web-site cu tot fel de produse pentru 'car pc'. Destul de misto, de ceva ani de zile as vrea sa am un fel de PC in masina. Scapi odata de 'probleme' legat de achizitie de USB-stick, cd-uri, mp3, DVD, navigatie. Pui ce vrei tu pe ele. Acuma tot ce imi trebuie sunt bani
![]() http://incarmultimedia.eu//index.php?cPath=2 This post has been edited by bartro: Jun 16 2008, 02:03 PM -------------------- Black heart scarring darker still
To keep up with me You've got to walk like a panther tonight |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 73% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 748 Joined: 3-February 06 From: Iasi Member No.: 176 Car: E30 316i Engine: M40B16 100CP ![]() |
Eu sunt intr-un stadiu destul de avansat cu un astfel de proiect, sistemul va fi montat in E38. Daca are cineva intrebari legate de subiect sunt incantat sa ii raspund.
Atentie insa cu site-ul ala, toate produsele provin de pe http://www.cartft.com/ (care de altfel, la randul lui, este tot un site european, deci putem cumpara linistiti fara sa ne mai complicam cu incarmultimedia) -------------------- You only need two tools in life: WD-40 and "Duck" Tape.
For everything that doesn't move and it should, use WD-40. For everything that shouldn't move and it does, use the duct tape. |
|
|
![]()
|
|
![]() zijdelings geïnteresseerd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 7,961 Joined: 14-January 07 From: around here Member No.: 530 Car: 114 2002 / E12 528 Engine: M10 100cp / M30 165cp ![]() |
Super, cand ai ceva functional as vrea sa vad si eu cum a iesit. M-am uitat la preturi si de fapt m-am gandit ca pentru PC pot sa folosesc orice placa de baza, ce imi trebuie e o sursa de alimentare ca se merge pe 12V de la baterie, care vad ca nu sunt foarte scumpe. Sub scaunul de sofer am destul loc pentru un pc.
Ce intrebare as avea, cum e cand masina e oprit? PC poate intre in un fel de stand-by asa ca cand pun contact la masina nu treb sa astept pana booteaza windows/linux? Un fel de suspend to RAM. -------------------- Black heart scarring darker still
|
|
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
Ce intrebare as avea, cum e cand masina e oprit? PC poate intre in un fel de stand-by asa ca cand pun contact la masina nu treb sa astept pana booteaza windows/linux? Un fel de suspend to RAM. Pai ca sa ramana in st-by ai nevoie sa fie alimentat. Cam dificil sa faci treaba asta fara sa omori si bateria intre timp. Bine, unii pot spune ca e simplu sa mai pui o baterie in portbagaj. Dar tot nu faci nici o afacere. Rezolvarea mai usoara e sa nu instalezi windows ci o distributie de linux. Boot rapid si pentru capacitati multimedia e fix aceeasi treaba. Alta varianta e sa pui un laptop cu o baterie extinsa si atunci scapi de timpul de boot. Instalezi un windows chel si reduci timpul de boot la 10-20 secunde. Ultima solutie e utilizarea I-Ram-ului, combinat cu solutia de mai sus de windows chel timpul de boot scade binisor. Singura problema e ca acumulatorul de 1600mAh tine 4Gb de ram cam 10 ore functie de ce setup rulezi pe memorii. Posibil sa mai existe si alte solutii tip I-Ram, doar ca nu le stiu. In final nu cred ca un 30 secunde de boot e o problema asa mare. Pe un sistem incet, sa spunem ca poate n-ar fi problema nici un minut. Acu' depinde de fiecare cat e de nerabdator cred. Solutii totusi sunt destule, poti rula de la win98 la xp la ubuntu poftim fara griji privind capabilitatile multimedia ale sistemului. O singura intrebare am: crezi ca-i cel mai potrivit loc sub scaunul de la sofer? Un micropc cred ca incape si-n torpedou la seria 7 fara sa pierzi foarte mult spatiu. Zic asta pentru ca mi se pare mai usor de instalat acolo si cu mai putina bataie de cap in a face toate legaturile necesare (alimentare, video si maus+tst). -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
La masina am o baterie de 100AH. Nu stiu exact cat consuma un PC cand e in suspend to RAM, dar cred ca minim care trebuie facut este sa ramana controler de memorie activat, mai precis, refresh de la DRAM. Ca sa nu pierde date. Cat consume acolo e in functie de cantitate de memorie si de ceas de refresh. Cred ca tine ceva timp bun.
Eventual ar fi util un time-out acolo, ca sa intre in stand-by total dupa o zi sau 2 de nefolosire de masina. Nu m-am interesat, dar la, de exemplu, i-drive, cum e? Sau nu e comparabil cu un PC? LE: m-am uitat acuma, merge cu VxWorks. Are un HD? -------------------- Black heart scarring darker still
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 05:43 AM |