![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,513 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Vreau sa pun M30B25 in locul dieselului. Am masina intreaga 525i pe care o dezmembrez si care o sa-mi dea cam tot ce trebuie. Cu siguranta vor fi niste probleme pe care incerc sa le prevad.
1. Servofrana la toate E28 cu M30 pare sa fie hidraulica. Eu vreau sa raman cu servo-ul cu vacuum de la td. Din cate stiu furtunul din tulumba ar trebui sa intre in admisie dar nu stiu unde ![]() http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=40 ![]() Daca nu, atunci unde are galeria de M30 loc pentru furtunul de servofrana? 2. Ansamblul pompa benzina + filtru e prins de doi suporti pe caroserie, prin intermediul unor mici tampoane. Problema e ca unul din suporti nu exista pe caroseria mea ![]() http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=16&fg=15 Ma gandeam sa dau doua gauri si sa bag suruburi spre portbagaj/sub bancheta (unde s-o nimeri), dar mi-e teama ca e fix sub o traversa mai groasa. A mai facut cineva asa ceva? Alte idei in afara de sudura? Exista ceva suruburi autofiletante care ar putea fi bagate acolo? -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,513 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Abia acum am vazut intrebarea ta, io`s.
M-am incapatanat sa pastrez cardanul meu de la td, pentru ca era in stare mai buna. Nu am fost sigur ca pot interschimba jumatatile de cardan fara riscuri. Dar a trebuit sa-l mai lungesc 1-2 cm pe al meu ceea ce a dus la doua probleme: 1. cele doua jumatati se imbina acum doar pe jumatatea lungimii canelurilor (ele fac priza acum pe 3-5cm), ceea ce teoretic poate duce la "ruperea cardanului". Sper sa nu fie cazul la mine. 2. tragand de jumatatea din fata spre inainte, rulmentul intermediar a ajuns fix pe pozitia in care se scot din caroserie suruburile care-l sustin. Am rezolvat cu niste saibe mari existente chiar pe acele suruburi originale. Aseara am pus si pompa de servodirectie, acum volanul se invarte singur ![]() Am sperat sa nu gasesc ulei in cutia de viteze, dar e plina ![]() Problema noua e ca de cateva zile (cred ca din cauza mersului subturat in oras - rar trec de 2500) am benzina in ulei, tachetii au inceput sa clantane suparator, nu discret ca inainte ![]() Intre timp am mai umblat la reglaje (avans si inbusul de pe debitmetru care regleaza noxele) si motorul merge frumusel, daca dau cu degetul prin teava de esapament e curat nu se innegreste ca in primele zile. Merg mai rar cu el pana schimb bujiile, ca le-am comandat oarecum gresit si astept altele maine. George, la RAR o sa merg cand n-oi mai avea de lucru la ea. Trebuie sa fie buna de ITP, adica bucsi pe spate de schimbat, frana de mana reglata/reparata, ceva pe fata, cred ca un rulment. Deocamdata merg la risc si daca ma prind sper sa fie intelegatori si sa inteleaga ca in loc de amenda mai bine bag bani sa o fac mai safe ![]() N-am zis nimic de handling: inainte pe viraje aveam impresia ca merg fix unde ma duce ala mare si greu din fata mea (dieselul) era subviratoare rau. Cu asta am redescoperit placerea de a accelera in viraje ![]() -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]()
|
|
![]() 55% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 613 Joined: 8-August 07 Member No.: 1,066 Car: E39 Engine: e12 ![]() |
N-am zis nimic de handling: inainte pe viraje aveam impresia ca merg fix unde ma duce ala mare si greu din fata mea (dieselul) era subviratoare rau. Cu asta am redescoperit placerea de a accelera in viraje ![]() Bine-ai revenit in lumea benzinei! ![]() -------------------- I can take you there faster....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 23rd June 2025 - 10:12 PM |