![]() |
![]() |
![]()
|
|
45% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 483 Joined: 19-October 05 From: Bucuresti Member No.: 30 Car: 324 td e30 1989 Engine: M21 2.4TD 115CP ![]() |
de Revelion am fost in Bulgaria si pe drum a inceput sa se auda o bataie ritmica. am crezut ca e toba si am hotarat sa o rezolv in tara (se tine destul de bine). dupa vreo 150km, in parcare, am vazut ca roata spate stanga statea aiurea. ma uit cu atentie si stupoare: 2 prezoane lipsa (un cu totul, altul rupt), roate se mai tinea 2 prezoane alaturate (inclusiv antifurtul). nu stiu care e motivul, imi place sa cred ca am schimat roata de suficiente ori cat sa stiu sa strang prezoanele, pe de alta parte e ciudat a antifurtul a ramas cel mai bine ancorat.
intrebarea este: cum scot prezonul rupt? nu a mai ramas niciun mm afara... ![]() -------------------- 324 td
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,513 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Rulmentul e single use daca il scot baietii cu barosul afara
![]() In locul tau as incerca cu o daltita si ciocan sa imprim restului de prezon "miscare de desurubare". Daca reusesti sa prinzi cu un colt de dalta, il scoti instant. Trebuie sa scoti discul si apoi in timp ce incerci chestia cu dalta trebuie sa-ti tina cineva de flansa, sa nu se invarta pe rulment. -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]()
|
|
![]() 55% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 613 Joined: 8-August 07 Member No.: 1,066 Car: E39 Engine: e12 ![]() |
Rulmentul e single use daca il scot baietii cu barosul afara ![]() In locul tau as incerca cu o daltita si ciocan sa imprim restului de prezon "miscare de desurubare". Daca reusesti sa prinzi cu un colt de dalta, il scoti instant. Trebuie sa scoti discul si apoi in timp ce incerci chestia cu dalta trebuie sa-ti tina cineva de flansa, sa nu se invarta pe rulment. ![]() ![]() -------------------- I can take you there faster....
|
|
|
![]()
|
|
100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,111 Joined: 18-February 07 Member No.: 659 Car: e 28 Engine: m 21 ![]() |
![]() ![]() NICIODATA !!! tu chiar nu realizezi ca prezonul , care are 12mm diametru e rupt in grosimea flansei ? ce dalta sa bagi ? cum sa-i dai inclinarea ca sa poata actiona forta cit mai paralel cu planul filetului ?(asta ca sa ii dai o miscare de rotatie...) CUM FACI CA DALTA SA NU SE LOVEASCA DE FILETUL INTERIOR DIN FLANSA ?cu consecintele evidente... CUM SA BATI INTR-UN RULMENT CU CIOCANUL ?implicit asta ai face si cu o amplificare datorata majorarii fortei cu distanta de la diam interior al rul , la gaura de prezon..elementele de rostogolire din rulment vor face numai "amprente" pe caile de rulare... |
|
|
![]()
|
|
![]() 55% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 613 Joined: 8-August 07 Member No.: 1,066 Car: E39 Engine: e12 ![]() |
NICIODATA !!! tu chiar nu realizezi ca prezonul , care are 12mm diametru e rupt in grosimea flansei ? ce dalta sa bagi ? cum sa-i dai inclinarea ca sa poata actiona forta cit mai paralel cu planul filetului ?(asta ca sa ii dai o miscare de rotatie...) CUM FACI CA DALTA SA NU SE LOVEASCA DE FILETUL INTERIOR DIN FLANSA ?cu consecintele evidente... CUM SA BATI INTR-UN RULMENT CU CIOCANUL ?implicit asta ai face si cu o amplificare datorata majorarii fortei cu distanta de la diam interior al rul , la gaura de prezon..elementele de rostogolire din rulment vor face numai "amprente" pe caile de rulare... Nu mai stiu sigur cat timp a durat, dar la un prieten cu e30 i s-a rupt un prezon la roata fata dreapta. cu o dalta ingusta si cu un ciocanel am dat in prezon in sensul de desfacere pana s-a "deblocat", sa zic asa. Deci pana a inceput sa se invarta. Si apoi am prins de o ciobitura a prezonului cu un cleste cu cioc indoit la 90 de grade. Am scos prezonul afara in cateva minute... -------------------- I can take you there faster....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 10:47 AM |