![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,512 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Motorul meu pierde compresie la greu. Nu sunt hotarat cum ar fi mai bine, sa-l repar sau sa-l schimb.
Reparatia as incerca s-o fac cat mai ieftin, schimbat segmenti, cuzineti, garnituri, fara sa rectific cilindrii sau arborele cotit. Cealalta varianta ar fi alt motor. Am vazut azi un E34 524td adus din austria, nerulat aici. Trage mult mai bine decat al meu, am desfacut capacul de la ulei si nu pufaie atat de mult ca al meu, dar totusi da gaze, foarte putin, mai putin decat o facea al meu acum un an. Uzura in cocoasa axei cu came e cam aceeasi ca la al meu. M-am uitat doar la cea vizibila prin gura de umplere cu ulei. Motorul are altfel de turbina decat a mea (e ca la urs) si are pompa electronica. Mi-e teama ca intr-un an ajunge sa fie pufaie ca al meu. In plus, nu stiu daca ar fi bine sa-i iau doar "hardul" sau sa-i pun si instalatia electrica. Tot acolo am vazut un 324d care mergea curat fara sa pufaie absolut deloc. Oare sa-l iau pe asta si sa-i pun turbina mea sau nu tine? Motorul asta ar fi si mai ieftin decat td-ul de pe E34. Turbina mea e model vechi (melcul de la evacuare e mai mare) si a fost rectificata de curand. -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 8,512 Joined: 17-October 05 From: Bucuresti Member No.: 7 Car: E28 525i Engine: M30 2.5 147cp ![]() |
Cum ramane cu asta:
QUOTE From 1986 a naturally-aspirated version of the diesel engine was also offered, developing 86 bhp in the BMW 324d. Among the cost-saving measures in this engine were the removal of the turbocharger as well as the internal piston cooling and the oil cooler. The camshaft was redesigned to give longer duration and higher valve lift. The inlet and exhaust manifolds were adapted to the changed installation conditions and reduced stresses. http://www.bmwworld.com/engines/m21.htm Bag seama ca e posibil sa scot putere ceva mai mare din aspirat + turbo, dar nu stiu pentru cat timp... ![]() Singura problema pe care o extrag de aici e "the removal of ...... the internal piston cooling". Oil cooler si turbina am eu pe masina ![]() LE: vad in aceeasi pagina ca d si td au acelasi raport de compresie: 22.0. Intr-un fel mi se pare normal... la dizel trebuie compresie, nu prea am auzit sa decomprimi tractor... So, singura problema ramane racirea cu ulei a pistoanelor? LLE: Inca ceva de verificat: daca pun d-ul trebuie sa vad pe unde scot conductele de ulei care merg la turbina si radiatorul de ulei. -------------------- Inline 6 in a 5-er 4 ever
E28 528i, E39 525i touring, E39 520i touring, E53 X5 4.4i, E70 X5 3.0si, E46 318i ex E39 520i exclusive, E39 525tds, E46 318d touring, E28 525i, E34 525i, E28 524td, E30 318i, E28 525i |
|
|
![]()
|
|
![]() beemwe - ist ![]() Group: Members Posts: 251 Joined: 4-February 07 From: Drobeta Turnu Severin Member No.: 606 Car: 320i E36 coupe Engine: m50b20 S2 ![]() |
Cum ramane cu asta: http://www.bmwworld.com/engines/m21.htm Bag seama ca e posibil sa scot putere ceva mai mare din aspirat + turbo, dar nu stiu pentru cat timp... ![]() Singura problema pe care o extrag de aici e "the removal of ...... the internal piston cooling". Oil cooler si turbina am eu pe masina ![]() LE: vad in aceeasi pagina ca d si td au acelasi raport de compresie: 22.0. Intr-un fel mi se pare normal... la dizel trebuie compresie, nu prea am auzit sa decomprimi tractor... So, singura problema ramane racirea cu ulei a pistoanelor? LLE: Inca ceva de verificat: daca pun d-ul trebuie sa vad pe unde scot conductele de ulei care merg la turbina si radiatorul de ulei. faceam mai mult referire la chiulasa de diesel...cam asta e buba la e28-urile cu turbo...cel putin asa am patit eu si tot asa mi-au mai spus o groaza de propietari,mecanici...etc deci stiu sigur ca chiulasa se poate pune de diesel...de fapt e mult mai buna...mai ales daca e fabricata mai tirziu de 89-90, cat despre bucsare...nu stiu ce sa zic...al meu avea mai mult de 400.000 de km motorul...si trebuia neaparat bucsat blocul. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 05:23 AM |