![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 372 Joined: 30-December 06 From: Bucuresti Member No.: 499 Car: E23 Engine: M30 2,8 135 kW ![]() |
Nu stiu unde sa postez intrebarea asta asa ca o bag aici:
Fratilor, acum de cand suntem in UE (chipurile) ma intrebam cum s-ar putea aduce de afara o masina pentru piese. Subliniez, numai pentru piese, nu pentru inmatriculat. Care ar fi formalitatile ce trebuie facute sau care e actul normativ care reglementeaza treaba asta ? A mai facut cineva asa ceva ? Ideal ar fi sa o aduci de acolo pe roti si sa o dezmembrezi aici. -------------------- Life is too short to drive anything less than a BMW ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 2,172 Joined: 26-November 05 From: Bucuresti Member No.: 109 Car: E34 Engine: M50 2.5 192CP ![]() |
Doar pentru piese nu ar trebui sa platesti nimic, ma gandesc eu. Si ma gandesc la lucrul asta de vreun an de zile, de cand tot studiam taxa de inmatriculare si ma gandeam sa-mi aduc un 320i E36 de afara.
Mi se pare ciudat ca e evitat subiectul asta in presa (aducerea de masini de afara pentru piese), n-am auzit pe nimeni zicand nimic de lucrul asta. Probabil daca ar pomeni de asta multi ar incepe sa aduca masini pentru piese de afara, alta explicatie nu gasesc. Cred ca e o conspiratie ![]() Nu vad nici un motiv sa nu poti aduce masini de afara pentru a le dezmembra fara a plati vreo taxa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() 36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 372 Joined: 30-December 06 From: Bucuresti Member No.: 499 Car: E23 Engine: M30 2,8 135 kW ![]() |
Nu vad nici un motiv sa nu poti aduce masini de afara pentru a le dezmembra fara a plati vreo taxa. Asa ar trebui sa fie in teorie dar totusi cred ca sunt cateva chestii care ar trebui stiute. Ideea ar fi simpla. Iei masina, o aduci in Ro si o radiezi definitiv. Dar la radiere am auzit ca iti trebuie nu stiu ce dovada ca masina a fost predata la un centru specializat etc, etc, in speta Remat. Deci nu prea merge ... Alta idee ar fi sa o aduci ca piese de schimb si declarata ca atare in vama. Dar pentru asta am auzit ca trebuie sa o introduci in tara desfacuta, caroserie, motor, punti, etc, etc. Iar e nasol ca trebuie sa mai platesti si transportul ... Cum naiba fac astia de aduc masini la firmele de dezmembrari ?? -------------------- Life is too short to drive anything less than a BMW ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() 100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Super Moderators Posts: 2,172 Joined: 26-November 05 From: Bucuresti Member No.: 109 Car: E34 Engine: M50 2.5 192CP ![]() |
Alta idee ar fi sa o aduci ca piese de schimb si declarata ca atare in vama. Dar pentru asta am auzit ca trebuie sa o introduci in tara desfacuta, caroserie, motor, punti, etc, etc. Asta era valabil pana la 1 ianuarie. Acum nu cred ca mai exista vama la intrarea in tara dinspre UE. Poate ne confirma cineva care stie din practica lucrul asta. Si masina nu o aduci din afara si o radiezi aici, o aduci cu numere provizorii si nu o inmatriculezi. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 12:40 PM |