nmg
Feb 22 2007, 11:19 AM
Nu stiu unde sa postez intrebarea asta asa ca o bag aici:
Fratilor, acum de cand suntem in UE (chipurile) ma intrebam cum s-ar putea aduce de afara o masina pentru piese. Subliniez, numai pentru piese, nu pentru inmatriculat. Care ar fi formalitatile ce trebuie facute sau care e actul normativ care reglementeaza treaba asta ?
A mai facut cineva asa ceva ? Ideal ar fi sa o aduci de acolo pe roti si sa o dezmembrezi aici.
Darren
Feb 22 2007, 11:37 AM
Si eu ma gandesc la faza asta, recarosare & piese de schimb. Ce taxe ar trebui platite? Eu zic ca nici una conform noului cod fiscal.
iulian325
Feb 22 2007, 11:40 AM
ma intereseaza si pe mine problema
as aduce un 325 ix doar pt piese...
georgem
Feb 22 2007, 11:55 AM
Doar pentru piese nu ar trebui sa platesti nimic, ma gandesc eu. Si ma gandesc la lucrul asta de vreun an de zile, de cand tot studiam taxa de inmatriculare si ma gandeam sa-mi aduc un 320i E36 de afara.
Mi se pare ciudat ca e evitat subiectul asta in presa (aducerea de masini de afara pentru piese), n-am auzit pe nimeni zicand nimic de lucrul asta. Probabil daca ar pomeni de asta multi ar incepe sa aduca masini pentru piese de afara, alta explicatie nu gasesc. Cred ca e o conspiratie
Nu vad nici un motiv sa nu poti aduce masini de afara pentru a le dezmembra fara a plati vreo taxa.
nmg
Feb 22 2007, 12:13 PM
QUOTE (georgem @ Feb 22 2007, 11:55 AM)

Nu vad nici un motiv sa nu poti aduce masini de afara pentru a le dezmembra fara a plati vreo taxa.
Asa ar trebui sa fie in teorie dar totusi cred ca sunt cateva chestii care ar trebui stiute.
Ideea ar fi simpla. Iei masina, o aduci in Ro si o radiezi definitiv. Dar la radiere am auzit ca iti trebuie nu stiu ce dovada ca masina a fost predata la un centru specializat etc, etc, in speta Remat. Deci nu prea merge ...
Alta idee ar fi sa o aduci ca piese de schimb si declarata ca atare in vama. Dar pentru asta am auzit ca trebuie sa o introduci in tara desfacuta, caroserie, motor, punti, etc, etc. Iar e nasol ca trebuie sa mai platesti si transportul ...
Cum naiba fac astia de aduc masini la firmele de dezmembrari ??
georgem
Feb 22 2007, 12:33 PM
QUOTE (nmg @ Feb 22 2007, 12:13 PM)

Alta idee ar fi sa o aduci ca piese de schimb si declarata ca atare in vama. Dar pentru asta am auzit ca trebuie sa o introduci in tara desfacuta, caroserie, motor, punti, etc, etc.
Asta era valabil pana la 1 ianuarie. Acum
nu cred ca mai exista vama la intrarea in tara dinspre UE. Poate ne confirma cineva care stie din practica lucrul asta.
Si masina nu o aduci din afara si o radiezi aici, o aduci cu numere provizorii si nu o inmatriculezi.
316i
Feb 22 2007, 12:45 PM
In functie de tara de unde aduci masina preturile pentru acte,asigurare sunt altele. In Germania numere,acte,asigurare costa intre 90 si 220 de euro, in functie de zona. Masina se inmatriculeaza cu numere temporare pe 2 saptamani in Germania, vii cu ea aici si cand iti expira numerele gata. La vama inca nu m-am lamurit concret cum se face, dar luand-o logic nu au de ce sa iti ceara sa platesti vama pe masina _personala_, pentru ca in fond tu ai masina inmatriculata pe numele tau. E ca si cum eu m-as duce cu masina mea inmatriculata in romania si m-ar pune sa platesc vama pe ea. Pfff. Urmeaza sa aflu zilele astea si ce e la vama.
In Italia e mai problematic cu adusul masinilor pentru ca preturile sunt foarte mari, ~500 de euro pentru acte, asig,nr. si ca sa poti sa inmatriculezi si temporar o masina in Italia iti trebuie drept de sedere deci...
Deasemenea nu va bazati pe plecatul cu buletinul. Anul asta este inca recomandat de minister sa avem si pasapoartele la noi, just in case.
nmg
Feb 22 2007, 01:00 PM
QUOTE (316i @ Feb 22 2007, 12:45 PM)

Masina se inmatriculeaza cu numere temporare pe 2 saptamani in Germania, vii cu ea aici si cand iti expira numerele gata.
Bun, o cumperi pe numele tau, iei numere provizorii, ok, si ce se intampla dupa ce expira numerele ? Nu trebuiesc predate ?
Pentru ca banuiesc ca tot apari pe undeva inregistrat cu numerele alea.
io'sŪ
Feb 22 2007, 01:05 PM
numerele alea nu trebuiesc predate pt le platesti, iar la expirarea lor masina se radiaza automat

am un prieten care si-a adus acum 2 sapt un audi A6 si are nr valabile inca o luna ( asteapta sa vada daca se face ceva cu taxa de inmatriculare) , banuiesc ca daca expira numerele - automat masina se radiaza din germania- el poate sa faca ce vrea cu masina.... s-o dezmembreze... s-o inmatriculeze doar dupa ce plateste taxa.. s-o duca la remat... etc
nmg
Feb 22 2007, 01:09 PM
Ar fi misto daca s-ar radia automat, nu mi-ar place sa primesc somatie dupa 3-4 ani pentru o masina care e oase si ulcele ...
alex230ro
Feb 22 2007, 01:32 PM
Nu cred ca mai ai treaba cu ele sunt cum erau numerele rosii la noi puteai sa le tii doar ca pierdeai garantia
316i
Feb 22 2007, 06:08 PM
Numerele provizorii d-aia sunt provizorii pentru ca dupa ce expira masina este radiata automat.
84 HOT
Feb 27 2007, 01:35 AM
Din germania nu mai ai treaba cand expira nr-ele asta e sigur ca eu am adus 2 ani masini din germania si inca nu a venit la nici una nimic sa predau numerele:D se pare ca nu mai e nici un impediment. eu acum negociez cu cineva sa-i aduc un citroen Xm de ala limuzina pentru piese, dupa aceea daca vreti va aduc si voua... adica voua nu ca nu ma duc gratis si nu vreau sa va iau banii:D da deci deja se poate sa aduci masina pentru piese far anici o problema, si apropo de buletin... eu am fost cu fata la Paris acu 2 saptamani doar cu buletinu si am venit inapoi, tot la fel, singura chestie ca inpoi vamesii maghari s-au uitat mult la el vreo 10 minute ca al meu avea valabilitate doar 7 ani... nu 10 nici 5....
iulian325
Feb 27 2007, 09:40 AM
deci daca aduc din .de o masina la vama noastra nu o mai inregistreaza, nu te mai pun sa platesti nik?
io'sŪ
Feb 27 2007, 08:13 PM
normal nimic, asta daca masina e facuta in UE
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.