![]() |
![]() |
![]()
|
|
0% BMW corupt Group: Members Posts: 26 Joined: 5-January 07 From: IASI Member No.: 503 Car: E21 Engine: M10- 206EB, 125CP ![]() |
ALPINA, jenti magneziu 205/45(fata)215/55(spate) pe 16", discuri ventilate frana-fata, 125CP,motor schimbat in '86,carburator schimbat 2005,trapa bipozitionala, scaune recaro,piele portiere interior,praguri sport fata,spate si lateral, ITP 2007, Rovinieta + o gramada piese de schimb si set
pneuri iarna/vara! cryingpilot@yahoo.com Nu Ratati!!!Ocazie Unica!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
M-am lamurit cum e cu Alpina. Butcky te-ai inselat in enumerarea modelelor Alpina E21.
Mai exista pe langa C1 si B6 2 modele pe carburatie: A1, A2.In aceeasi generatie mai face parte A4, primul Alpina E21 pe injectie folosind mecanismul produs de Kugelfischer . Inca un model, inainte de C1 este pe un motor M20 B23 pe injectie Bosch K-Jetronic. Dar partea cu adevarat interesanta este ca modelele pe carburatie (si A4-ul) au fost construite intre '75 si '77. Masina din anunt este model din '81 se pare, deci a fost modificata. Nu stiu ce motor are, dar pe Alpina din anii respectivi s-a folosit M10 B20 (deci s-ar putea foarte bine sa fie acelasi motor - atentie pentru A2 si A4 motorul este modificat dar pentru A1 a ramas stock) cu carburatorul Solex 40 ADDHE (125 cai) adica A1. Pe A2 s-a folosit Solex 45 DDH, rezultand 155 cai. Intr'adevar carburatoarele sunt dublucorp bicamerale, deci 4 camere cum a zis si proprietarul. Din ce am mai remarcat la masina, turometru si litrometru digital masina pare a fi un hibrid, probabil unul din vechii proprietari s-a gandit sa o modifice catre Alpina. Deci masina nu este Alpina originala, este un 320 modificat. Oricum, destul de frumoasa combinatia, eu unul sunt innebunit dupa carburatoare si trebuie sa recunosc ce are omul acolo e un monstru de carburator. Probabil ca va fi destul de dificil de gasit un cumparator la banii astia, dar cine stie. Cu un pret mai pe masura poate apare un impatimit, masina daca ar fi restaurata ar putea trece drept un Alpina lejer. Spor la vanzare. LE: poza cu carburatorul Solex 40 ADDHE LLE: am aflat ca au fost modificari aduse unor masini pentru a deveni Alpina chiar de catre dealerii Alpina din Anglia, Franta sau Olanda. Pe langa asta si un dealer din America, deci se pare ca la vremea respectiva, in anii '80, era o practica oarecum comuna sa vinzi un E21 modificat in Alpina. In fine, discutia se poate lungi mult si bine, ideea era ca nu cred ca vanzatorul nostru e de rea credinta, cred ca pur si simplu nu e foarte familiar cu istoria E21 Alpina. This post has been edited by xox: Jan 7 2007, 05:25 PM -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]()
|
|
![]() 0% BMW corupt Group: Members Posts: 22 Joined: 8-March 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 222 Car: E10, E28. Engine: 2002, 520i ![]() |
Din ce am mai remarcat la masina, turometru si litrometru digital masina pare a fi un hibrid,
Modelele Alpina din cate stiu eu, chiar toate, au acele de la ceasurile din bord ROSII... Iar bordul este f probabil original, displayul acela nu este litrometru digital, ci un ceas digital, cu display rosu, care s-a montat doar din 79. Alpina nu cred ca a facut cutie de viteza in 5 trepte!!! Este ciudat faptul ca are servo directie, daca chiar are... Eu personal am avut 6 E21 de la 315-323i, si am avut un 323i/A, automatic, care chiar avea servodirectie. Deci exista. Dar alta nu am mai vazut... Si daca ar avea si cea mai mica legatura cu Alpina, eu cred ca ar trebui sa aiba frane disc si pe axa spate, ceeace din serie s-a montat doar pe 323i. Cat despre carburator, in 1981 bmw 320 se fabrica doar in 6 cilindri, cu un carburator, dublu corp, care avea intr-adevar 4 camere, 2 mari si 2 mai mici, patratoase, dar sincer nu pot sa zic din memorie de cine era fabricat... Si un sfat la vanzator, daca doreste sa vanda masina inainte ca frate-sau sa implineasca 20 de ani, ii recomand sincer sa se mai informeze, la ce pret se vand bmw-urile E21. In interesul lui... Pardon, nu cred ca Alpina a facut cutie de viteza in 4 trepte.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27th June 2025 - 05:33 PM |