IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> BMW a luat-o la vale in studiul JD Power IQS
Robert
post Aug 9 2006, 12:31 PM
Post #1

82% BMW corupt

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 25

JD Power scoate anual un studiu statistic, IQS (Initial Quality Study) privind calitatea diverselor marci de automobile, asa cum este perceputa de catre clienti. Studiul se refera la piata americana.

Se iau in considerare 135 parametri din 9 categorii distincte de probleme, cum ar fi: tinuta de drum, manevrabilitatea, motorul, transmisia, etc. Studiul face de asemenea distinctia intre probleme de fabricatie si probleme de design / inginerie.
Vedeti in poza atasata rezultatele IQS pentru 2006.

Ei bine, in 2006 BMW a cazut de pe locul 3 pe locul 27 (!).

Principalul motiv pentru care BMW a cazut atat de mult (acum este sub media industriei auto, adica fara BMW media ar fi fost mai buna...) il constituie problemele de design.
Cumparatorii nu se descurca sa utilizeze butoanele / switch-urile de la bord. Comenzile vocale nu sunt recunoscute, sunt probleme cu sistemele audio si de navigare. i-Drive a ramas in continuare dificil de utilizat, desi BMW l-a mai "periat", fatza de versiunea initiala aparuta pe Seria 7 E65.

Era un slogan: "BMW - o companie cu idei". De exemplu: iDrive, control automat al climatului din habitaclu, active steering, renuntarea la joja de ulei, renuntarea la indicatoarele de temperatura a lichidului de racire, consola centrala a bodrului care nu mai e orientata spre sofer... Oare o sa mai aibe multe idei din astea?

Daca va uitati sub capota unui BMW nou, tot ce o sa vedeti este un plastic cu o forma futurista care acopera integral motorul. De fapt, motorul in sine nu se vede deloc. Exact ce tip de motor o fi sub plastic, nu poti sa stii decat daca te uiti in fisa tehnica.
Aproape ca iti vine sa crezi ca BMW nu vrea ca sa mai deschidem capota masinilor. Poate o sa aibe inca o idee mareata: sa renunte la maneta de deschidere a capotei, iar aceasta sa se poata face numai cu o unealta speciala, la un service autorizat BMW.

Incercati sa comparati personalitatea, filozofia, fiabilitatea si focusul BMW-urilor din anii '80 (si cel mult inceputul anilor '90), cu modelele actuale. Aceastea sunt total diferite - doar numele firmei a ramas acelasi.
Am ajuns ca Audi si Mercedes sa aibe unele modele mai sportive decat modelele concurente de la BMW. De asemenea, am ajuns ca la un BMW sa gasim tot felul de cleme si clips-uri dintr-un plastic fragil, sau care devine fragil in 3-4 ani de la fabricare - in locul pieselor similare din metal sau plastic solid, de pe modelele anilor '80.

Cei care aveti BMW-uri fabricate pana la inceputul anilor '90 cel tarziu, intretinute corespunzator, cred ca aveti un motiv de bucurie personala: aveti niste masini deosebite, nimic similar nu se mai fabrica in prezent. Nici macar de catre BMW.

Disclaimer: faptul ca sunt mai acid, sau ca unele lucruri imi displac profund, nu inseamna nici ca nu mai sunt fan BMW, nici ca nu inteleg ca acesta este trand-ul general in business-ul auto.
Dar nu pot sa nu regret pierderea evidenta a unor valori de marca, multe din ele constituind esenta spiritului clasic BMW, si la care BMW ar fi putut sa nu renunte, cu ceva efort.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Robert
post Aug 10 2006, 04:19 AM
Post #2

82% BMW corupt

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 25

Va recomand sa cititi articolul de la link-ul de mai jos, referitor la noul slogan utilizat de BMW: "A company of Ideas". Este foarte interesant.

Changing a Winning Ad Slogan for No Good Reason - Some Marketers Learn Nothing From Others' Past Mistakes

Ca o parodie, imaginile de mai jos sugereaza cam in ce sens ar trebui modificat un slogan din anii '70, pentru a se potrivi cu modelele actuale sad.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
- Robert   BMW a luat-o la vale in studiul JD Power IQS   Aug 9 2006, 12:31 PM
- - io's   RE: BMW a luat-o la vale in studiul JD Power IQS   Aug 9 2006, 05:54 PM
- - iulian325   impartasesc aceleasi pareri actualele modele... :p...   Aug 9 2006, 06:44 PM
- - ccc   Ati vazut cine e pe locul 1? :cool:   Aug 9 2006, 09:44 PM
- - iulian325   traditia adica porsche!   Aug 9 2006, 09:46 PM
- - Robert   Va recomand sa cititi articolul de la link-ul de m...   Aug 10 2006, 04:19 AM
- - ccc   Interesant articol. BMW pare, de ceva timp, sa-si ...   Aug 10 2006, 04:09 PM
- - TiL   De ce? Pentru ca trebuie sa "maximize the profit"....   Aug 10 2006, 04:42 PM
- - iulian325   QUOTE (TiL)De ce? Pentru ca trebuie sa "maximize t...   Aug 10 2006, 06:31 PM
- - dust   iulian are perfecta dreptate... am observat si eu...   Aug 11 2006, 09:30 PM
- - ccc   Stati voi linistiti ca nu e chiar asa de rau. Altf...   Aug 12 2006, 02:38 AM
- - iulian325   ai vazut cum arata proprietarii? daca nu fac eu po...   Aug 12 2006, 09:02 AM
- - Robert   QUOTE (ccc)Stati voi linistiti ca nu e chiar asa d...   Aug 12 2006, 09:51 AM
- - dust   " Haideti sa analizam urmatorul scenariu: sa presu...   Aug 12 2006, 10:52 AM
- - ccc   Eu chiar as vrea sa vad ca scot un motor cu consum...   Aug 12 2006, 10:55 AM
- - dust   QUOTE (ccc)Eu chiar as vrea sa vad ca scot un moto...   Aug 12 2006, 11:15 AM
- - ccc   Eu cred ca s-ar vinde bine, pt. majoritatea se uit...   Aug 12 2006, 11:24 AM
- - akajohn   Imaginea unei firme e una si ce vinde in realitate...   Aug 12 2006, 11:52 AM
- - iulian325   QUOTE (Robert)QUOTE (ccc)Stati voi linistiti ca nu...   Aug 12 2006, 07:05 PM
- - iulian325   totusi le merge bine http://deutsche-boerse.com/d...   Feb 6 2007, 10:01 AM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Google

RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th June 2025 - 07:49 PM