![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() visator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 1,238 Joined: 13-June 06 From: Calinesti, Arges Member No.: 339 Car: BMW E 34 Engine: M30, 3,5L - 211 CP ![]() |
Tuning la faruri sau imbunatatire la faruri, cum vreti voi! As vrea sa stiu daca pe E 28 merg puse faruri de E 34. Care sunt consecintele bune si rele ce decrg din aceata schimbare. Va astept cu comentarii! Robert, te rog!
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 825 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 25 ![]() |
Mai citisem, cu ceva vreme in urma, de unii care au adaptat faruri de E30 pe E28. Banuiesc ca este posibil sa adaptezi si faruri de E34.
De fapt, tocmai aici este problema: adaptare. Asta inseamna improvizarea unui sistem de prindere, dar si rezolvarea incadrarii farurilor in masca din fatza. Nu exista o solutie "plug & play", deci este foarte probabil ca rezultatul va avea o anumita doza (mai mare sau mai mica) de artizanat. Parerea mea este ca una dintre principalele caracteristici de design, care ii dau "personalitate" unui E28, este tocmai botul masinii. E28 este singurul BMW cu faruri inegale (cele exterioare au diametrul mai mare decat cele interioare) si cu semnalizatoarele in bara (nu in coltul aripii). Modelele E28 vandute in America au avut farurile de acelasi diametru (deci si alta masca, pentru a le incadra corespunzator). Compara botul unui E28 model european cu un E28 model US si parerea mea este ca modelul european se diferentiaza mai bine - in fond, este "standardul". De acord, e si chestie de gust. Pentru a imbunatati calitatea luminii de intalnire, fara insa a afecta estetica masinii, cred ca cea mai buna cale este utilizarea unor becuri performante (parca Philips are o gama interesanta). Totusi, nu opta pentru becuri cu puteri de 100/90W, pentru ca instalatia electrica s-ar putea sa nu faca fatza. In ceea ce priveste faza lunga, cred ca esti de acord ca E28 nu are nici o problema la acest capitol. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 07:52 AM |