manole74
Aug 8 2006, 06:23 AM
Tuning la faruri sau imbunatatire la faruri, cum vreti voi! As vrea sa stiu daca pe E 28 merg puse faruri de E 34. Care sunt consecintele bune si rele ce decrg din aceata schimbare. Va astept cu comentarii! Robert, te rog!
Robert
Aug 8 2006, 11:36 AM
Mai citisem, cu ceva vreme in urma, de unii care au adaptat faruri de E30 pe E28. Banuiesc ca este posibil sa adaptezi si faruri de E34.
De fapt, tocmai aici este problema: adaptare. Asta inseamna improvizarea unui sistem de prindere, dar si rezolvarea incadrarii farurilor in masca din fatza. Nu exista o solutie "plug & play", deci este foarte probabil ca rezultatul va avea o anumita doza (mai mare sau mai mica) de artizanat.
Parerea mea este ca una dintre principalele caracteristici de design, care ii dau "personalitate" unui E28, este tocmai botul masinii. E28 este singurul BMW cu faruri inegale (cele exterioare au diametrul mai mare decat cele interioare) si cu semnalizatoarele in bara (nu in coltul aripii).
Modelele E28 vandute in America au avut farurile de acelasi diametru (deci si alta masca, pentru a le incadra corespunzator). Compara botul unui E28 model european cu un E28 model US si parerea mea este ca modelul european se diferentiaza mai bine - in fond, este "standardul". De acord, e si chestie de gust.
Pentru a imbunatati calitatea luminii de intalnire, fara insa a afecta estetica masinii, cred ca cea mai buna cale este utilizarea unor becuri performante (parca Philips are o gama interesanta). Totusi, nu opta pentru becuri cu puteri de 100/90W, pentru ca instalatia electrica s-ar putea sa nu faca fatza.
In ceea ce priveste faza lunga, cred ca esti de acord ca E28 nu are nici o problema la acest capitol.
Nu cred ca E34 are lumina mai buna nici la faza scurta nici la faza lunga. Eu sunt super multumit farurile de E28, dupa ce mi le-am reglat singur, chiar daca am becuri standard si destul de vechi.
Mi-aduc aminte ca ZOM-ul lui barrriton avea lumina aproape lipsa si am mai auzit de problema asta la E34.
Ai castiga ceva la aerodinamica, daca adaptezi bine botul. Cred ca sunt vreo doua E28 cu bot de E34 in Bucuresti, dar nu le-am studiat de aproape.
manole74
Aug 8 2006, 03:16 PM
Dar farurile cu lupa si geam clar, nu sunt cu randament mai mare decat cele cu striatii? farurilre mele nu sunt in cea mai buna stare si de aceea , daca tot trebuie sa le schimb, ma gandeam sa aduc si o imbunatatire a luminilor masinii. NU VREAU SA SCHIMB LOOK-ul MASINII !!!!!!!!!
316i
Aug 8 2006, 03:20 PM
E un E28 argntiu langa mine care si-a pus pe faza de intalnire faruri cu lupa si smiley de E30. Arata foarte frumos.
Uite ca la alea cu lupa nu m-am gandit.... nu stiu cum lumineaza.
Vlad, nu are modificari la capota sau bara? Eu mi-as pune faruri mici doar ca sa imbunatatesc aerodinamica, adica ar trebui sa cobor putin capota, farurile fiind mai putin inalte decat cele stock.
316i
Aug 8 2006, 04:47 PM
Din ce am vazut are masca stock. Probabil ca farurile de la intalnire de pe e28 au acelasi diametru ca cele de urs.
Poate daca E28-ul e model american...
Adica ceva de genul...
[/img]
da cum s-a putut inmatricula o masina americana nu e US spec ?
manole74
Aug 9 2006, 06:10 PM
[color=#804080][/color]Repatriere!!!!
florin83
Aug 9 2006, 06:23 PM
QUOTE (n3o)
da cum s-a putut inmatricula o masina americana nu e US spec ?
lol..
pai si ce daca e us specs?
se omologheaza si se inmatriculeaza ca orice alta masina.
84 HOT
Aug 10 2006, 04:53 AM
ve iti aduc faruri si maneta de cruise ajung pe sfarsitul sapt viitoare....
TiL
Aug 10 2006, 04:57 PM
Volane nu ai gasit
84 HOT
Aug 11 2006, 03:07 AM
Nu am gasit, dar nici nu mai aveam loc

sorry... deja am o cutie mare de tot, sper sa o accepte pe aeroport. Am sa pun niste poze cu piesele cand ajung acasa... maneta de cruise nu ocupa mult loc si nici farurile....nefiind faruri complete cu metal si altele, modelul american sunt capsate si e doar farul si oglinda si sticla...
Apropo azi am primit Receiver-drier-ul de AC nou, 25$plus shiping=35$

....
Sper ca pana la urma sa sufle rece.... chiar daca nu am chiar tot firaraiul... firele vor fi putina enigma:)
84 HOT
Aug 11 2006, 03:12 AM
316i... pune si tu o poza sa vad cum arata un e28 cu faruri cu lupa si smiley... ok? Ma tenteaza si pe mine ideea...
manole74
Aug 11 2006, 07:27 AM
Mai ales ca ai putea aduce din State asa ceva la bani putini!!
84 HOT
Aug 12 2006, 03:20 AM
ok..... lasa-ma ca am cheltuit destui bani pe masina si inca 2-300 in plus nu ma lasa buzunarul.... mai vreau si tehnic sa lucrez la ea... si .....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.