![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 821 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 18 Car: E21 Engine: M20 2.3 143CP ![]() |
-------------------- BMW E21 323i 2.3l K-Jetronic, 17" Alpina
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 374 Joined: 19-October 05 From: Bucuresti Member No.: 32 ![]() |
Robert, mersi mult de sfat - m-am gindit si eu serios la ideea de a pune un ecu stand-alone pe masina .. si am si gasit unul INNOVATIVE pe la 800E - ceea ce e super pret, dar, din pacate bugetul nu-mi permite suma asta .. cel putin pe termen scurt .. si nici nu stiu daca chiar as fi vrut sa-l iau ..
oricum, stand-alone-ul are + si -, si mai multe minusuri .. in speta chestii de genul ca se programeaza de user pt fiecare aplicatie in parte - adica toate hartile de avans si de benzina, inclusiv la sarcini partiale + ca tb sa stii ceva mai multe decit stiu eu despre motoare sa poti tine cont si de toti senzorii motorului (temperaturi, MAF, Lambda, presiuni, etc, etc ..) pe de alta parte, sunt solutii la pb mea, de genul: 1. se apuca florin (MasterTuner) sa pacaleasca semnalul de la lambda cu unichip-ul (eu habar n-am sa programez functia asta a unichip-ului, si e o chestie complicata si de durata + ca tb schimbata sonda lambda cu una wide-band + ca nu e sigur ca se poate face - ca sunt ecu care nu citesc wide-band si poate e si al meu de ala ..) 2. cumpar un "aburitor" de semnal de lambda - care imi indica si mie afr-ul real, si ecu-lui afr-ul pe care il vreau eu. dezavantaj: masina o sa merga si pe aspirat cu afr jos - si o sa creasca sensibil consumul .. 3. scot sonda lambda a masinii si fac hartile pe open loop cum vreau eu : e consumatoare de timp (ca tb facute si hartile de sarcini partiale) + ca e o tiganie ingrozitoare .. + ca daca se buleste ceva la motor n-o sa stiu, ca o sa am "engine check" aprins permanent ... si, pana la urma proiectul asta al meu n-avea cum sa fie prea usor, totusi incerc sa cresc cam cu 80% puterea motorului stock ... -------------------- '99 E36 Compact - M50B20 max 95kw ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27th June 2025 - 01:05 AM |