IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Benzina scumpa versus benzina ietfina.
Robert
post Nov 3 2005, 07:38 AM
Post #1

82% BMW corupt

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 25

Am deschis acest topic pentru ca (am mai spus si in trecut) pur si simplu nu reusesc sa inteleg motivatia pentru care cineva alimenteaza benevol de la statii de benzina care practica preturi mai mari, si plateste in plus din propriul buzunar.

Mai exact, de vreme ce furnizori ca Rompetrol (cel mai bun exemplu), dar si Agip, Mol si OMV (intr-o masura mai mica), reusesc sa ramana pe piata de ani buni, vanzand combustibilii cu aprox. 10% mai scump decat cei care practica preturi ieftine (in special Petrom, dar si LukOil) - inseamna ca lumea cumpara in draci de la ei.

Va rog deci pe voi, cei care alimentati din buzunarul propriu de la furnizorii "premium" (care cer bani in plus justificand asta prin povesti de marketing precum"calitate" sau "avantaje colaterale") sa ma lamuriti:
De ce cumparati mai scump, cand ati putea sa cumparati mai ieftin? Care este motivatia reala?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Robert
post Nov 3 2005, 09:53 AM
Post #2

82% BMW corupt

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 25

QUOTE (jaffar)
eu am alimentat 3 ani numai de la omv [...] calitatea benzinei era simtitor mai buna decit la petrom, lukoil, agip sau ce mai incercam pe vremea aia, asa ca m-am obisnuit sa pun de la omv chiar daca aceasta calitate a scazut in timp.

Am fost si eu clientul fidel al OMV prin 2003-2004. In ceea ce priveste calitatea benzinei in Romania, niciodata nu am reusit sa inteleg suportul real al unei afirmatii in acest sens. In principal, calitatea se bazeaza pe lipsa impuritatilor si alt set de aditivi, atat timp cat benzina provine din aceleasi rafinarii.
N-am observat un comportament mai bun al masinii cu benzina OMV, fatza de benzina Petrom, de exemplu. Cu impuritatile n-am avut niciodata probleme, de la nici un furnizor.
Am observat ca variatiile temperaturii / presiunii / umiditatii atmosferice au un impact mult mai mare asupra functionarii motorului, decat "calitatea" benzinei din Romania. Deci este foarte posibil ca, atunci cand alimentezi de la OMV, de exemplu, sa coincida cu o zi in care starea vremii influenteaza in mod pozitiv motorul - si ai si muscat capcana marketing-ului ("calitate superioara a benzinei"), fara sa realizezi ca, de fapt, starea vremii este cauza.

Din 2005 am virat de la OMV la Petrom si/sau LukOil (care vindea mai ieftin). Zero impact asupra functionarii masinii. Deci, pentru mine, mitul calitatii superioare a benzinei romanesti este cam "busted".
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Google

RSS Lo-Fi Version Time is now: 8th July 2025 - 04:01 PM