Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Benzina scumpa versus benzina ietfina.
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Robert
Am deschis acest topic pentru ca (am mai spus si in trecut) pur si simplu nu reusesc sa inteleg motivatia pentru care cineva alimenteaza benevol de la statii de benzina care practica preturi mai mari, si plateste in plus din propriul buzunar.

Mai exact, de vreme ce furnizori ca Rompetrol (cel mai bun exemplu), dar si Agip, Mol si OMV (intr-o masura mai mica), reusesc sa ramana pe piata de ani buni, vanzand combustibilii cu aprox. 10% mai scump decat cei care practica preturi ieftine (in special Petrom, dar si LukOil) - inseamna ca lumea cumpara in draci de la ei.

Va rog deci pe voi, cei care alimentati din buzunarul propriu de la furnizorii "premium" (care cer bani in plus justificand asta prin povesti de marketing precum"calitate" sau "avantaje colaterale") sa ma lamuriti:
De ce cumparati mai scump, cand ati putea sa cumparati mai ieftin? Care este motivatia reala?
Darren
La Petrom nu prea poti sa platesti cu carduri bancare.
Am alimentat de la Lukoil multa vreme (am unul chiar in fata blocului), dar dupa ce am schimbat filtrul de benzina si am vazut ce resturi avea in el am trecut pe Mol si OMV.
florin83
A fost o vreme cand bagam de la Lukoil. De vreo 2 ani numai de la petrom bag pt ca petromuri gasesc pe toate drumurile..
De la mol, omv, shell.. n-am bagat decat de 2-3..
Robert
QUOTE (jaffar)
eu am alimentat 3 ani numai de la omv [...] calitatea benzinei era simtitor mai buna decit la petrom, lukoil, agip sau ce mai incercam pe vremea aia, asa ca m-am obisnuit sa pun de la omv chiar daca aceasta calitate a scazut in timp.

Am fost si eu clientul fidel al OMV prin 2003-2004. In ceea ce priveste calitatea benzinei in Romania, niciodata nu am reusit sa inteleg suportul real al unei afirmatii in acest sens. In principal, calitatea se bazeaza pe lipsa impuritatilor si alt set de aditivi, atat timp cat benzina provine din aceleasi rafinarii.
N-am observat un comportament mai bun al masinii cu benzina OMV, fatza de benzina Petrom, de exemplu. Cu impuritatile n-am avut niciodata probleme, de la nici un furnizor.
Am observat ca variatiile temperaturii / presiunii / umiditatii atmosferice au un impact mult mai mare asupra functionarii motorului, decat "calitatea" benzinei din Romania. Deci este foarte posibil ca, atunci cand alimentezi de la OMV, de exemplu, sa coincida cu o zi in care starea vremii influenteaza in mod pozitiv motorul - si ai si muscat capcana marketing-ului ("calitate superioara a benzinei"), fara sa realizezi ca, de fapt, starea vremii este cauza.

Din 2005 am virat de la OMV la Petrom si/sau LukOil (care vindea mai ieftin). Zero impact asupra functionarii masinii. Deci, pentru mine, mitul calitatii superioare a benzinei romanesti este cam "busted".
florin83
nici eu n-am observat nici o diferenta la benzina de la 2 benzinarii diferite..

in schimb am observat diferenta cand am bagat super plus biggrin.gif
Robert
QUOTE (jaffar)
a nu accepta plata cu cardul

QUOTE (Darren)
La Petrom nu prea poti sa platesti cu carduri bancare.

Deci voi platiti benevol in jur de 5% in plus, numai ca sa nu mergeti cu cash si sa platiti cu cardul...
Oi fi eu prea zgarie-branza?! :retard:
alexandru_83
Eu bag de la OMV pentru ca e la coltul blocului si m-am obisnuit,iar cand sunt in trafic alimentez Mol sau OMV pt ca in celelalte nu prea am incredere(mai ales Petrom)
TiL
Eu in ultimul timp am bagat petrom, pe cat posibil. Am constatat cu surprindere ca nici nea' Jenica de la mine de la tara nu o mai boteaza (a aparut concurenta biggrin.gif ) Nu mai zic ca saptamana trecuta era 33.700/l la Petrom fata de 37.000 la particular.
alex230ro
OMV in principal in rest Agip si Petrom(mai rar)
Ionut
eu alimentez in general de la Petrom....aproape de casa si cea mai ieftina...daca alimentez alte benzine mai scumpe nu are absolut niciun efect la motorul meu... smile.gif
316i
eu am observat doar o diferenta de consum. O singura data (si singura data)cand am bagat de la Rompetrol cand in conditii de vara,mers normal,etc. a halit 15% de am crezut ca-mi cad dintii. Saptamana urmatoare am bagat de la Petrom/Agip/OMV si consumul a revenit la normal. :paranoid:
florin83
cred ca alta era cauza si a conincis cu momentul cand ai bagat de acolo benzina... nu vad cum sa iti consume asa mult doar din cauza benzinei..
alexandru_83
Arderea mai rapida
cc_seat
lukoil e cea mai eftina
alexandru_83
si pana la urma care e cea mai buna?
TiL
Uneori mi s-a parut mai bun Petrom (Intercontinental) decat OMV(Coposu). Dar poate mi s-a parut doar mie. Pe-atunci aveam rechinul 525i.
Acum, cu 318-le e mai greu sa simt diferente ... oricum e puturos biggrin.gif. Dar am ramas la Petrom. Daca-i musai sa platesc cu cardul intru la OMV, Lukoil, MOL.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.