![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() 82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 821 Joined: 18-October 05 From: Bucuresti Member No.: 18 Car: E21 Engine: M20 2.3 143CP ![]() |
-------------------- BMW E21 323i 2.3l K-Jetronic, 17" Alpina
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
36% BMW corupt ![]() ![]() Group: Insiders Posts: 374 Joined: 19-October 05 From: Bucuresti Member No.: 32 ![]() |
puterea masurata e la volanta .. standul masoara cuplul total dezvoltat de masina, dupa care masina este lasata liber, pt a se calcula pirderile de putere din transmisie (care se aduna la puterea determina initial ..)
next step: am dublat regulatorul de presiune la benzina cu unul care stie sa tina pana la 10 bar ... la setare de 6.2bar la ralanti, rampa coboara pana la 5bar la 5.500rpm (unde amestecul este iar sarac ![]() ![]() oricum, rezultatul este cel putin imbucurator: 162CP/5.400rpm cu avans -6 .. fara nici o ping-uiala, dar cu ceva misfire .. (tb sa schimb si bujiile cu unele si mai reci ![]() si din nou acelasi "razboi" cu softul stock ... nu vrea deloc sa imbogateasca si pace .. afr 14.0 la 5.500 am facut cu +3 ms deschidere ... cind am incercat cu +10ms s-a dus naibii tot setup-ul - iar era in 16.0 inca de la la 4.000rpm, cind am inchis testul, ca saream deja calul cu temperatura .. miine o sa incerc sa calibrez masina pt 170CP si o las asa pana ma "revigorez" ... regulatorul: 150E (pe datorie), pompa 170E (n-am) + injectoare mai mari (cit or mai fi si astea ... ) .. pls ca nu mai am nimic pt gauge-uri prin masina (deocamdata am toate indicatoarele de pe stand de la MasterTuner, dar daca se intimpla ceva naspa pe strada, ar trebui sa stiu ...) PS: cit am stat pe la MasterTuner am vazut cum misca ceva masini cu azot .... si daca ar fi sa o iau de la capat .. as pune azot fara sa clipesc - e de 1000 de ori mai simplu decit sa faci un kit de compresor mecanic .. acum am inteles si de ce sunt asa de scumpe kit-urile de compresor plug & play aduse de afara ... -------------------- '99 E36 Compact - M50B20 max 95kw ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 27th June 2025 - 01:01 AM |