![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
Cum verific un amortizor SH daca mai e bun? Intreb pentru ca un "mecanic" mi-a zis ca nu sunt bune dar am vazut ca unul nou, tot pe ulei, face fix la fel: adica il apas cu mana si iese afara greu.
![]() -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
100% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,111 Joined: 18-February 07 Member No.: 659 Car: e 28 Engine: m 21 ![]() |
montat sau nu ? sunt ambele aceeasi marca ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Beer Powered ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2,699 Joined: 9-October 06 Member No.: 460 Car: E36 Engine: M43B16 ![]() |
montat sau nu ? sunt ambele aceeasi marca ? Cele SH ale mele sunt demontate, ideea e ca le-am primit de la cineva care le-a dat jos de pe masina, crezand ca nu sunt ok (avea roti de 19") si a vrut sa si rigidizeze suspensia. Asa ca m-am facut cu un set de arcuri si amortizoare. El a spus ca arcurile pe spate si amortizoarele pe fata nu-s ok. Eu din ce stiu, arcurile astea devin "ne-ok" doar cand se rup. Asa ca am sa le pastrez in caz ca mi se rupe mie vreun arc (varianta care n-o scot din calcul in urmatorii 50 ani, la ce gropi sunt in orasul asta). Nea' Gutuie s-a uitat la ele, a luat intai unul de pe spate, l-a sprijinit in pamant si l-a apasat cu mana pana a curs si putin ulei din el (am si protectiile care vin peste ele, sunt destul de ok fata de ale mele dar nu erau puse pe amortizoare) dupa care s-a uitat cum amortizorul revine incet incet la pozitia initiala. Apoi mi-a zis ca se apasa prea usor si revine prea greu. Am zis ok, asa o fi. Tipul mi-a zis ca sa le arunc, ca nu mai am ce face cu ele. Le-am mai carat totusi cateva zile prin portbagaj si-am vazut ca si-a luat un amic si el amortizoare. Tot pe ulei, ceva no-name DEYExxx ceva. Am apasat pe unul de-al lui, si surpriza, il apasam aproape la fel de usor ca pe al meu. Al lui inca revenea mai greu la pozitie. Pe ale mele scrie Delphi si made in spain. Nu stiu ce sa fac. Sa le arunc? Se pot incarca sau doar cele pe gaz? Inclin sa te cred... "mecanic" Pe mine? ![]() Asa ca intreb, n-am chef sa ma apuc de munca degeaba si nici n-am presa de arcuri pentru fata. Deci tot tre' sa dau si o bere cuiva pe langa timpul meu. Plus ca daca incep ploile, n-o mai pot bibili in fata blocului, deci inca o bere la cineva cu garaj. -------------------- Ex: M10B18(Pierburg)/18(L-Jetronic)/18(Pierburg)/M43TUB19/M20B20
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th July 2025 - 06:01 AM |