![]() |
![]() |
![]()
|
|
27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 280 Joined: 18-April 08 From: Bucuresti Member No.: 1,588 Car: E30 Engine: M10 1.8 105CP ![]() |
Am posibilitatea sa cumpar un Peugeot 406 din 1998 cu 2.500 euro, poate chiar o idee mai putin. Sunt la cateva sute de euro de banii aia, pana la sfarsitul verii am toti banii. Omul imi este prieten si ma asteapta sa o iau, nu se grabeste. Motor 2.0 132 CP, aer..etc..
Singura problema a masinii este tripoda din cutie.. Ce inseamna asta? Ma gandeam sa cumpar o cutie SH si aia e, dar nu inteleg ce e tripoda asta si unde cacat vine. Masina merge acum si este perfect functionaal in rest. El nu mai circula cu ea momentan, are masina de la firma. Exteriorul este impecabil, masina a avut si casco- s-ar putea sa aiba in continuare chiar. Interiorul e ingrijit, fara rupturi sau tiganii, iar masina e inmatriculata in RO, toate actele ok. Kilometri pe la 160 mii, fosta masina de firma , el e proprietarul al 2-lea. Chiar mi-as dori o masina cu aer conditionat, are peste 130 CP, impozitul si asigurarea mi le permit fara probleme, arata chiar bine la exterior- nu era un criteriu dupa care ma agitam prea mult, iar bani pentru masina ii fac relativ repede. Pe langa asta, problema de la cutie nu are cum sa afecteze motorul, caroseriea sau sa ma puna in pericol foarte rau - adica frane am, directie am, doar ca nu voi putea sa scot din viteza-in cel mai rau caz - Corect? Singurele probleme sunt: am boala ursilor, vreau BMW sau un mercedes in aceeasi perioada, imi place sa ma dau de-a latu si sa ma invart cu masina; e Peugeot; ma tem de faza cu cutia, sa nu pice peste o sapt si sa ma trezesc ca raman cu ea in fatza blocului, sau mai rau..pe la mama dreq.. Am gasit o singura cutie de viteze intr-o ora cat am cautat..si am auzit scorul de 400 euro..la banii astia, mai bine vorbesc cu unu care aduce piese auto din afara sa imi ia si mie una. Astept pareri pertinente. Dar mai ales.. CE E TRIPODA DIN CUTIE si ce face asta? E chestia aia triunghiulara in care intra planetara sau ce face? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 280 Joined: 18-April 08 From: Bucuresti Member No.: 1,588 Car: E30 Engine: M10 1.8 105CP ![]() |
Exact, masina de firma cu revizie completa inainte sa fie vanduta tipului asta. Evident, el lucreaza la firma aceea, si am impresia ca tot el o conducea inainte:)
NU am timp si rabdare si nervi sa ma complic cu masini din Germania. Cu atat mai mult Opel Astra 1.4 ! sub 1.8 sa nu aud motor, minim 120-130 CP! AM preferat sa evit schimbarea instalatiei electrice la urs, deoarece era destul de complicat, insemna sa o desfaca "mesterii" pe undeva si ma trezeam cu piese lipsa/nevoie si troncaneli.....in fine..destul cu masina aia Cat despre BMW, mie imi este frica sa nu cumva sa cumpar vreo masina care sa pice peste 2-3 sapt sau o luna 2. Minim 3 luni nu vreau sa ii fac absolut nimic. Nu am boala cu cercuri si liniute, desi imi place sa alerg si sa ma dau cu ea de c**, dar de la o invarteala mica la forja de dimineata pana seara e cale lunga:). Ideea e ca pot sa ma port frumos cu masina, si sper sa primesc acelasi tratament din partea ei. Recunosc, prefer sa iau peugeot-ul si sa merg cu ea cateva luni si sa ii fac un schimb de ulei+filtre si bujii si aia e(cand este cazul, evident), decat sa iau un urs si sa bag bani in nestire in el - ba un debitmetru, ba aia,ba aia si tot asa.. Pentru simplul fapt ca vreau sa strang bani in continuare in perioada asta, sa pot sa dau de CAT A si sa iau la anu un motor, tot pe la vreo 2k asa. Uneori trebuie sa gandesc si cu buzunaru, nu doar cu inima.. Oricum, consider ca e inca bine masina asta. E totusi desenata de pininfarina, arata bine - zic eu, exteriorul e ireprosabil si interiorul la fel. Decat sa imi iau TICO sau o dacie sau cine stie ce masina mica si ieftina si sa merg la consum, mai bine imi iau si eu o masina cu ce imi trebuie pe ea si vad eu dupa aia. Cine stie, poate la anu iau un bmw,nu? Inca o intrebare: atata timp cat imi cumpar masina asta de la un prieten, care mi-o lasa la bani putini -zic eu, cat timp este de "bun simt" sa o tin? 6 luni ? 10 luni? Daca are cineva un exemplu concret, astept cu mare drag Multumesc pentru raspunsurile de pana acum. Mi-am facut o oarecare idee, o sa vad si cateva BMW-uri inainte - nici nu se punea problema sa nu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th June 2025 - 08:33 PM |