![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() God himself? ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 630 Joined: 19-July 06 From: Cluj-Napoca (The Highlands) Member No.: 388 Car: BMW nu mai e Engine: nici motor ![]() |
ma gandeam daca se poate instala la ursulet overdrive
dC? simplu, consum mai mic... http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_(mechanics) aici gasiti date despre OD astept idei ![]() -------------------- Spart in cap de fum am o revelatie
Sa n-ai incredere-n femei si-n franele de Dacie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() 45% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 498 Joined: 23-October 05 From: Bucharest Member No.: 51 Car: E30 Engine: S50 turbo 400+WHP ![]() |
Cel mai simplu ar fi sa iti instalezi un diferential de 324td :unibrow:
-------------------- E30 S50 turbo :D
trafficlight.bitdefender.com |
|
|
![]()
|
|
![]() God himself? ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 630 Joined: 19-July 06 From: Cluj-Napoca (The Highlands) Member No.: 388 Car: BMW nu mai e Engine: nici motor ![]() |
dc? ce stie sa faca? sau care-i faza cu el? -------------------- Spart in cap de fum am o revelatie
|
|
![]()
|
|
![]() 45% BMW corupt ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 498 Joined: 23-October 05 From: Bucharest Member No.: 51 Car: E30 Engine: S50 turbo 400+WHP ![]() |
Banuiesc ca e (mult) mai lung decat ce ai acum pe masina
In felul asta o sa castigi la consum la drum lung, o sa pierzi in oras si o sa mai pierzi din sportivitate.. -------------------- E30 S50 turbo :D
trafficlight.bitdefender.com |
|
|
![]()
|
|
![]() 82% BMW corupt ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 882 Joined: 18-October 05 Member No.: 16 ![]() |
overdrive este pt camioane
-------------------- A Mercedes fan, Audi owner on BMW forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() 27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 329 Joined: 16-November 05 Member No.: 99 Car: e46 316i Engine: M43B19 1895 cmc 105 CP ![]() |
cel mai simplu este sa pleci tare din stop si dupa ce ai ajuns la viteza de croaziera dorita sa bagi a 5-a si lasi masina sa alunece... in Bucuresti cu 50-60 km/h in viteza 5 la BMW 316i (motor 1895) eu am consumul instantaneu in jur de 4 litri la suta... e un fel de pseudo - overdrive... ![]() ![]() daca nu ma insel in manualul de driving de la BMW asa sfatuiesc si ei ca e OK sa conduci, pleci tare pana la viteza de croaziera (nu cu scart dar mai infipt) dupa care bagi intr-o viteza cat mai mare (a 5-a preferabil) si lasi masina sa alunece... ![]() |
|
|
![]()
|
|
chinui motorul dupa parerea mea la 50 kmh in treapta 5 ... poate gresesc...
overdrive nu e numai la camioane si la masini de teren se pune si in general e folosit la masini cu tractiune spate(ca ex. masinile ford si in general cele ameicane) dar e folosit fosrte mult la cutii automate. -------------------- Spart in cap de fum am o revelatie
|
|
![]()
|
|
![]() meep meep!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,010 Joined: 17-October 05 From: - Member No.: 5 Car: - Engine: - ![]() |
Despre ce manual vorbesti?
|
|
|
![]()
|
|
![]() 27% BMW corupt ![]() ![]() Group: Members Posts: 329 Joined: 16-November 05 Member No.: 99 Car: e46 316i Engine: M43B19 1895 cmc 105 CP ![]() |
QUOTE (dust) chinui motorul dupa parerea mea la 50 kmh in treapta 5 ... poate gresesc...
overdrive nu e numai la camioane si la masini de teren se pune si in general e folosit la masini cu tractiune spate(ca ex. masinile ford si in general cele ameicane) dar e folosit fosrte mult la cutii automate. ideea este ca in viteza 5 la 50 la ora cuplul e foarte mic deci daca vrei sa accelerezi chinui motorul dar cum eu doar mentin viteza nu e nici o problema... oricum si eu oscilez intre treapta 4 si 5 la 50-60 la ora si consumul instantaneu este in jur 4,5-5 la suta... incearca si spune-mi cum e... imi cer scuze nu era un manual ci doar un articol scris de cineva de la BMW si a fost postat scanat undeva pe bmwclub... o sa-l caut si o sa-l pun aici... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() meep meep!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,010 Joined: 17-October 05 From: - Member No.: 5 Car: - Engine: - ![]() |
Ok, as fi interesat sa-l citesc si eu. Nu chinui motorul intr-a 5-a la 50 decat daca incerci sa-l accelerezi. Dar atata timp cat mergi cu viteza constanta si nu tii pedala de acceleratie decat putin apasata, merge fara sa fie fortat si obtii un consum mai mic. Sigur ca in momentul in care e nevoie sa accelerezi trebuie sa si schimbi viteza. |
|
|
![]()
|
|
cam asta fac si eu...
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26th June 2025 - 10:12 AM |