Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Overdrive...
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
dust
ma gandeam daca se poate instala la ursulet overdrive
dC? simplu, consum mai mic...
http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_(mechanics) aici gasiti date despre OD
astept idei smile.gif
Iulika0069
Cel mai simplu ar fi sa iti instalezi un diferential de 324td :unibrow:
dust
dc? ce stie sa faca? sau care-i faza cu el?
Iulika0069
Banuiesc ca e (mult) mai lung decat ce ai acum pe masina
In felul asta o sa castigi la consum la drum lung, o sa pierzi in oras si o sa mai pierzi din sportivitate..
SUPERBEC
overdrive este pt camioane
akajohn
cel mai simplu este sa pleci tare din stop si dupa ce ai ajuns la viteza de croaziera dorita sa bagi a 5-a si lasi masina sa alunece... in Bucuresti cu 50-60 km/h in viteza 5 la BMW 316i (motor 1895) eu am consumul instantaneu in jur de 4 litri la suta... e un fel de pseudo - overdrive...wink.gif nu am un cuplu extraordinar in a 5-a la 50 la ora dar fac asta pentru a merge la consum... in afara nu imi fac probleme de consum...wink.gif
daca nu ma insel in manualul de driving de la BMW asa sfatuiesc si ei ca e OK sa conduci, pleci tare pana la viteza de croaziera (nu cu scart dar mai infipt) dupa care bagi intr-o viteza cat mai mare (a 5-a preferabil) si lasi masina sa alunece... wink.gif
dust
chinui motorul dupa parerea mea la 50 kmh in treapta 5 ... poate gresesc...
overdrive nu e numai la camioane si la masini de teren se pune si in general e folosit la masini cu tractiune spate(ca ex. masinile ford si in general cele ameicane) dar e folosit fosrte mult la cutii automate.
ccc
Despre ce manual vorbesti?
akajohn
QUOTE (dust)
chinui motorul dupa parerea mea la 50 kmh in treapta 5 ... poate gresesc...
overdrive nu e numai la camioane si la masini de teren se pune si in general e folosit la masini cu tractiune spate(ca ex. masinile ford si in general cele ameicane) dar e folosit fosrte mult la cutii automate.

ideea este ca in viteza 5 la 50 la ora cuplul e foarte mic deci daca vrei sa accelerezi chinui motorul dar cum eu doar mentin viteza nu e nici o problema... oricum si eu oscilez intre treapta 4 si 5 la 50-60 la ora si consumul instantaneu este in jur 4,5-5 la suta... incearca si spune-mi cum e...

imi cer scuze nu era un manual ci doar un articol scris de cineva de la BMW si a fost postat scanat undeva pe bmwclub... o sa-l caut si o sa-l pun aici...wink.gif
ccc
Ok, as fi interesat sa-l citesc si eu.

Nu chinui motorul intr-a 5-a la 50 decat daca incerci sa-l accelerezi. Dar atata timp cat mergi cu viteza constanta si nu tii pedala de acceleratie decat putin apasata, merge fara sa fie fortat si obtii un consum mai mic.
Sigur ca in momentul in care e nevoie sa accelerezi trebuie sa si schimbi viteza.
akajohn
cam asta fac si eu...wink.gif cat timp mentin viteza stau intr-o viteza cat mai mare (4-5) dar cand decid sa accelerez schimb inferior si turez putin motorul... in general incerc sa depasesc sau sa fac manevrele astea cu viteza cat mai mare tocmai pentru a nu mari inutil consumul...wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.