Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Quattroporte mai rapid decat BMW M5 + Alpina B5
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Robert
(info preluata de pe un forum E28, care la randul lor au obtinut-o de pe un forum Alfa Romeo. Sorry, nu am gasit link-ul catre site-ul original, asa ca tot ce pot sa fac este copy & paste text)

Maserati Quattroporte:
+220kg, -110hp versus Alipna B5
+150kg, -107hp versus BMW M5
+17,6cm wheelbase
+ 21,3cm length
-248Nm torque versus Β5 & -69Nm versus Μ5
Theoretical rival 750i-lol

B5 3,4kgr/hp
M5 3,5kgr/hp
Quattroporte 4,825kgr/hp

Tracks results:
Quattroporte 1'28''355
M5 1'29''950
Alpina B5 1'30''100

Maserati Quattroporte 4.2V8 400hp ps 451nm 1930kgr 3064mm 5054mm
BMW M5 5.0V10 507hp ps 520nm 1780kgr 2888mm 4841mm
Alpina B5 4.4V8Turbo 500hp ps 699nm 1720kgr 2888mm 4841mm

Quattroporte-double wishbone,47/53 (near to perfect 42/58 ) and translaxe... as a result better accelaration, ore precisely turn in/out and better supleness. Sorry Guys but Bmw's myth of 50/50 perfection is dead. It is not accidental that 159 won all the tests of dynamique behaviour despite being heavier and had the smallest engine in cubish...
159 1.9JTDm 150hp vs A4 2.0TDI vs 320d vs Mondeo 2.2TDCI vs Accord 2.2-CTDI vs C220 CDI vs Vectra 1.9CDTi vs 407 2.0HDi vs 9-3 1.9TiD vs Avensis 2.2 D-cat vs Passat 2.0TDi

159 WON ALL THE TESTS OF ACTIVE SAFETY despite having the smallest engine in cubism with vectra-9-3...most fun to drive.
1)First in acceleration in curve.
2)First in wet Lane Change
3)First in Lane change
4)First in slalom
5)First in reindeer test

Comments from BMW forum:
-Next time...tell them to hit the Power buton before going on the track....
-Totally unbelievable!
Maserati is significantly heavier, has over 100 hp less and still faster on track then the M5?
-I still can't believe that the Italians managed to make a big luxury saloon like that look so achingly beautiful. Its simply gorgeous! Probably the best looking saloon on sale today! And just look at that interior - Maserati has managed to out-jaguar Jaguar. Who says the British do the wood and leather treatment best.
ccc
Daca e asa cum zic astia, atunci Maserati e tare!!!!!
Oricum arata si f. bine Quattroporte :nod:

Anunt: Schimb e36 cu Maserati Quattroporte. Astept provincia...
Sorin
iti dau eu unu de jucarie. tongue.gif te bagi?

acu pe bune o fi posibil?????
sau aia sunt jurnaliisti foarte nationalisti
SUPERBEC
dap .. foarte posibil..

dar cate m5-uri vad 500.000 de km si cate maserati ???biggrin.gif
akajohn
nu prea cred vrajelile astea si cred ca sunt chestii de marketing... pana nu fac testele astea cei de la Top Gear (care nu sunt ingerasi oricum) nici nu ma intereseaza ce zic astia... nu cred ca o masina cu parametrii respectivi face ce zic ei mai ales ca italienii sunt tari doar la design, restul (motor, dinamica, cutie de viteze, etc) le este strain...
Robert
QUOTE (akajohn)
italienii sunt tari doar la design, restul (motor, dinamica, cutie de viteze, etc) le este strain...

Hm... n-as fi foarte sigur. Ferrari. Maserati. Lamborghini. Alfa Romeo. Lancia. De Tomaso. Sunt cateva marci italiene care in istoria automobilismului au dat masini cu performante de varf. Ceea ce a insemnat dinamica, motor, cutie de viteze, etc - foarte reusite.

Italienilor li se poate reprosa o fiabilitate mai scazuta decat a nemtilor, dar in nici un caz lipsa de performante (unde chiar exceleaza).
akajohn
o sa denaturam cu siguranta discutia de baza dar hai sa continuam... acum 3 ani un prieten francez povestea cum schimba el la ferrari arborele o data la 25 000 de km... ca sa zic asa, cum noi la revizii schimbam curele, el schimba arborele si ce naiba mai era pe acolo... dar avea Ferrari, italienesc... Dupa cum stii principiul in formula 1 este ca motorul sa cedeze imediat dupa ce ai terminat cursa si daca aplici astfel de principii pe strada nu ai nici o sansa... Intradevar, italienii au avut ceva rezultate dar orientarea lor a fost destul de gresita conceptual pentru ca nimeni nu vrea o racheta supersonica care moare dupa primii 500 de metri... am condus destul de multe Fiaturi si pot spune ca una peste alta mi-au placut insa nu mi-as cumpara niciodata unul... pai la orice gropita troncanea totul de la ansamblul rotii la caroserie... daca ai da banii pe o astfel de masina te-ar durea sufletul sa iesi cu ea pe strada... recunosc deasemenea ca la design 147 este superba, mai ales neagra dar doar atat... mi s-a pus mie pata acum poate si o sa-mi treaca dar prefer masinile nemtesti...smile.gif
COObra
daaaaaaaaaa si am mai auzit eu pe un forum ca cica maserati cu patru porti desi e mai greu ca m5 si cu vreo 1456078 de cai mai slab cica tot e mai rapid.
iote ca de fapt era pe topicul celalalt.
ale draku marmote
akajohn
Maserati Quattroporte 4.2V8 400hp ps 451nm 1930kgr 3064mm 5054mm
BMW M5 5.0V10 507hp ps 520nm 1780kgr 2888mm 4841mm
Alpina B5 4.4V8Turbo 500hp ps 699nm 1720kgr 2888mm 4841mm

culmea rasului este ca ambele bimmere sunt mult peste quattroporte la parametrii tehnici... mi-e foarte greu sa cred ca ar avea cum o masina cu 200 kg mai grea si 100 de CP in minus sa castige o competitie de acest gen... or fi italienii tari, tot respectul pentru Maserati, dar totusi... wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.