Help - Search - Members - Calendar
Full Version: problema temperatura cu un e46 d
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E46
Cata*
cine are idee de ce imi creste temperatura apei foarte greu acum de cand e frig.in oras ajunge la 90 de grade...sau cat are cand e acul drept....dar cum ies la drum intins scade aproape de albastru.shtie cineva ce poate avea?
TiL
termostat dus/lipsa?
Meghido
QUOTE (Cata* @ Oct 8 2010, 04:17 PM) *
cine are idee de ce imi creste temperatura apei foarte greu acum de cand e frig.in oras ajunge la 90 de grade...sau cat are cand e acul drept....dar cum ies la drum intins scade aproape de albastru.shtie cineva ce poate avea?

si eu patesc asa, dar nu pe albastru, dar coboara - si cei de la BMW Timisoara or zis ca e ok - probabil e termostatul care nu lucreaza in parametrii

daca aflii ceva in plus zi si mie
bartro
La benzinare poate sa fie termostat, la diesel si termostat egr parca.
Cata*
QUOTE (bartro @ Oct 8 2010, 06:09 PM) *
La benzinare poate sa fie termostat, la diesel si termostat egr parca.

am mai auzit varianta asta cu termostatu egr.mi-a zis cnv azi sa il dau jos sa suflu shi daca merge sa suflu e dus....dar care dracu e ala:))
Ciupanezu
Nu e o regulă, şi la diesel poate fi termostatul sau termostatul EGR.

Trebuie verificat.
Cata*
QUOTE (Ciupanezu @ Oct 8 2010, 07:01 PM) *
Nu e o regulă, şi la diesel poate fi termostatul sau termostatul EGR.

Trebuie verificat.

deci ma lamuriti si pe mine ce si cum?:)de exemplu am fost la un service si un mecanic destept mi-a spus ca nu exista termostat egr....smile.gif) doar nu ma apucam eu sa dau lectii...smile.gif
bartro
QUOTE (Cata* @ Oct 9 2010, 12:04 AM) *
deci ma lamuriti si pe mine ce si cum?:)de exemplu am fost la un service si un mecanic destept mi-a spus ca nu exista termostat egr....smile.gif) doar nu ma apucam eu sa dau lectii...smile.gif

Incearca pe alt forum mai bine ( bmwclub ), aici nu prea sunt oameni cu E46 diesel. Cred ca sunt zeci de pagini scrisa acolo despre probleme similare.

Ca idea principala, daca termostat normal e de vina, furtun de sus care intre in radiator va fi cald cand temperatura de apa inca nu este la optim ('mijloc'). Deci este deschisa si la o temperatura de antigel scazuta, permitand astfel circulatie de apa prin radiator. Cel de EGR nu stiu care e treaba cu el. Ca sa afli daca macar exista, pot sa cauti pe site-uri gen www.realoem.com sau bmwfans.info , introduci nr de sasiu de la masina, si te uiti la piese acolo..
Cata*
QUOTE (bartro @ Oct 9 2010, 09:47 AM) *
Incearca pe alt forum mai bine ( bmwclub ), aici nu prea sunt oameni cu E46 diesel. Cred ca sunt zeci de pagini scrisa acolo despre probleme similare.

Ca idea principala, daca termostat normal e de vina, furtun de sus care intre in radiator va fi cald cand temperatura de apa inca nu este la optim ('mijloc'). Deci este deschisa si la o temperatura de antigel scazuta, permitand astfel circulatie de apa prin radiator. Cel de EGR nu stiu care e treaba cu el. Ca sa afli daca macar exista, pot sa cauti pe site-uri gen www.realoem.com sau bmwfans.info , introduci nr de sasiu de la masina, si te uiti la piese acolo..

ok.multumesc de info!
Ciupanezu
Postează ultimele 7 cifre din seria de caroserie.
Cata*
QUOTE (Ciupanezu @ Oct 9 2010, 11:47 AM) *
Postează ultimele 7 cifre din seria de caroserie.

Fy38235
bartro
Piesa 8 banuiesc:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...tion_cooling-2/

ps link la 'vechini' despre problema asta:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=50817
Dobricaliviu
aceeasi problema am intalnit-o la un 520 d e 39 , dar era de la webasto
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.