Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cauciucuri
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
alexandru_83
Dunlop SpSport200E am avut eu.
Excelente...nu sunt zgomotoase.Am fost multumit de ele smile.gif
Acum as vrea sa-mi cumpar Continental Premium Contact :unibrow:
Robert
Good Year NCT5 am eu pe Megane.
Spun in cunostinta de cauza (am 60.000+ Km cu ele) ca sunt printe cele mai de kkt pneuri pe care l-am avut vreodata. Aderenta mediocra, proasta sau chiar foarte proasta, in aproape orice conditii de drum.
Pe scurt: do not.
Ionut
sustin ce a zis Robert si parerea mea este ca cea mai buna alegere ar fi michelin sau dunlop.. smile.gif
florin83
am un prieten cu e46 cu dunlop sp sport 01 si sunt ok.. mie nu mi se pare ca se tocesc repede.. adica au aproape 2 ani si sunt super ok..
conti eco contact am avut si eu mai demult..super tari. le-am schimbat ca aveau talonul pe 60 si vroiam mai mic smile.gif
Darren
eu am avut dunlop sp sport 01, nu sunt zgomotoase, au aderenta mare in viraje (din cauza benzilor neintrerupte de cauciuc), au directie si pe zapada mica (in caz ca te prinde vreo vreme urata), pe ploaie torentiala am mers cu 120km/h si am testate franarea brusca fara abs. intr-un cuvant, mi-as mai lua asa ceva. au un singur defect: sunt cam scumpe sad.gif
alexandru_83
Mie nu mi se par scumpe fata de Michelin de exemplu
Sorin
goodyear as prefera si deasemenea bridgestone turanza parca se numeau

acum am luat cauciucurile lu alex323 nokian nrh2 sper sa tina la curbe
sixx
Eu am pe masina din vara Bridgestone Potenza RE950 si sunt foarte multumit. Cand e cald, pe uscat au aderenta foarte buna, cat despre zgomot, la cat de zgomotos mi-e e28-ul, n-am de unde sa stiu smile.gif.
Iarna insa, e sanie.
cristic
eu am pirelli pe masina P4000 allseason pe spate si P500 de vara pe fatza ----- sunt multumit momentan cu ele, pe zapada pierd aderenta in treapta I dar daca plec cu a II-a nici nu zici ca sunt pe zapada, pe apa/ploaie se simt super bine, masina e super stabila zici ca am lsd :unibrow: , dar nu le-am incercat pe franare brusca. Pe vreme calda nu am avut inca sansa sa le testez
cristic
quote jaffar

am fost destul de multumit si de pirelli dar am tot auzit ca se intaresc prea repede, asa ca le-as scoate din lista.

cum adika se intaresc prea repede ???
Iulika0069
Toata vara trecuta am mers cu Michelin Pilot Alpin PA2.. excelente pe ploaie si mazga, suficient de dure incat sa nu se dezintegreze la 60 de grade si la 230km/h smile.gif - le recomand cu caldura amatorilor de senzatii tari biggrin.gif

Glumesc, nu e ok sa mergi vara cu gume de iarna, deci topul meu ar fi urmatorul (din "auzite"):

1. Bridgestone Potenza S-03: excelente pe uscat si pe ploaie, au in componenta niste silicati; am inteles ca pe ploaie sunt cele mai bune gume de vara

2. Michelin Pilot Sport: la fel de bune pe uscat, dar mai slabe pe ploaie decat S-03, neavând acei silicati in componenta..
florin83
am fost ieri pana la autosoft si am vazut ca un Brigestone potenza (nu stiu modelul exact) pe 195/50/15 era 1.9mil si 205/50/15 3.1mil. de ce e chiar asa mare diferenta de pret? (era exact acelasi model). de la 205 la 215 era diferenta f. mica.
m-ar tenta unele pe 195 (cum are joint:P).
acum stau sa ma gandesc.. cum or sa afecteze mersul masinii? or sa influenteze franarea, stabilitatea, consumul? daca da, cum?
oare merg pe jantele mele?
alexandru_83
Erau noi cauciucurile?
florin83
da!

aa.. nu o sa fuga mai bine masina cu alea mai mici? :unibrow: ma refer la demaraj.. :ninja:
florin83
lasa marimea.. dar cum o sa se comporte?
cristic
s-ar putea sa consume mai putin,sa ai demaraj un pic mai bun si o sa ai stabilitate mai proasta
George77
Alea difereau la pret pt ca in primul rand erau de alta calitate avand indicele de viteza marit fata de 195 si sigur aveau un indice mai mare decat cele de 195si un maxim de incarcare iar mai ridicat ,deci alta calitate cu toate ca erau acelasi model
MAD520
dunlop sp sport 200 sunt niste porcarii. pierd aderenta f. usor

pirelli p6000 sunt cauciucuri bune (si frumoase)

am ramas impresionat de kumho power star. se tocesc repede dar au aderenta f. buna

cauciucurile de mai sus le-am testat la max. (cerculete, drifturi, franari violente)
alexandru_83
Vreau sa-mi iau zilele astea 4 cauciucuri de vara noi si ma gandeam la Goodyear Hydragrip.
Ce parere aveti?
florin83
de ploaie? :retard:
alexandru_83
Am inteles ca sunt bune atat pe ploaie cat si pe asfalt.
http://www.goodyear.ro/
As vrea niste pareri cat mai repede pt k maine cred ca le iau.
Daca ma sucesc sigur iau Dunlop SP01 :nod:
TiL
Sunt bune astea de ploaie. Sa vezi ce misto tai baltile de pe drumurile noastre nationale, la peste 100 km/h fara sa te temi de acvaplanare... Sunt sigur ca nici pe uscat nu sunt rele.
akajohn
ca tot vorbeam de cauciucuri si eu sunt in cautare si am ajuns la concluziile urmatoare-

as vrea dimensiunea 215/55/R16 pe spate si 205/ 55 / R16 pe fata. acum am 205/55/R16 si pe spate as prefera unele mai late si putin mai inalte (215/ 55/ R16 e putin mai mare in inaltime, adica diametru decat 205/ 55/ R16)... Vreau mai mari pe spate si mai late pentru o viteza maxima mai mare si o aderenta mai buna... asta o sa-mi afecteze consumul cu siguranta dar sper sa nu fie cu mult mai mare... pe fata le prefer ceva mai inguste ca forta de frecare la manevrarea volanului sa fie mai mica... initial am avut pe masina 195/60/ R15 si volanul misca mult mai usor ca acum deci e klar o diferenta si nu vreau sa obosesc sistemul de directie...

vis-a-vis de firme eu am avut pana acum pe masinile mele cauciucuri Continental dar numai stiu modelul (pe Opelul Astra) si au fost foarte bune, Goodyear allseason pe Opelul Corsa si pentru iarna au fost extraordinare (sunt insa mai zgomotoase) si acum pe BMW am Pirelli P6000 parca... nu prea stiu ce sa zic de ele pentru ca nu am cu ce compara pe BMW dar per total am fost multumit... nu stiu daca o sa-mi iau iarasi Pirelli insa si chiar vreau sa incerc altceva pentru a avea cu ce sa compar smile.gif

vis-a-vis de preturi pot spune ca cele Pirelli 205/55/16 sunt cam pe la 3,4 milioane in targ, noi... nu avea 215/55/16 pe Pirelli dar ma batea gandul sa intreb macar de pret... pe 215/55/16 avea Bridgestone pe la vreo 4,5 milioane (numai stiu modelul) si mai erau unele Michelin dar erau vreo 6 milioane bucata...

ce ar mai fi de mentionat este ca ar trebui sa fim atenti la optiunea run-flat pentru ca o sa economisim multi bani in cazul unei pene... cel putin nu o sa ne taiem cauciucul...

apropos, am auzit o gramada de vorbe bune despre Vredestein dar nu stiu pe nimeni sa fii testat pe BMW... eu am pe o masina la firma asa ceva si arata super dar costa o groaza...
akajohn
si o stire din domeniu:

BMW seria 1 nu are roata de rezerva
Noile masini BMW seria 1, lansate in Europa la mijlocul lunii septembrie sunt dotate cu anvelope Run flat Goodyear. Seria 1 este prima din clasa sa echipata standard cu anvelope run flat si care nu are prevazut spatiu pentru o roata de rezerva.
„Seria 1 are ca dotare standard anvelopele Goodyear Eagle NCT5 run flat, de 16 inci, si un sistem de monitorizare a presiunii din anvelope. Acestea vor permite ca masina sa fie condusa in deplina siguranta pe o distanta de 145 km, cu viteza medie de 80 km/h, chiar daca are pene la toate rotile“, declara Goodyear.
akajohn
http://www.anvelope.ro

sau

http://www.depozituldeanvelope.ro
Robert
QUOTE (akajohn)
as vrea dimensiunea 215/55/R16 pe spate si 205/ 55 / R16 pe fata.

Daca masina are ABS, incearca sa ai acelasi diametru la roti, atat pe fatza cat si pe spate.
SUPERBEC
michelin pilot sport pt vara si orice alt cauciuc de iarna (pt iarna biggrin.gif )

din pacate sunt mai mult decat scumpe si pe ploaie nu sunt chiar cele mai bune, dar eu cred ca salveaza vieti in anumite momente.

nici dunlop sp 90xx nu sunt proaste.

am continental pe audi , nu ma plang deloc nici pe zapada.

verdstein de allweather sunt praf .

niste gume f bune de vara sunt sava si foarte ieftine
akajohn
QUOTE (Robert)
QUOTE (akajohn)
as vrea dimensiunea 215/55/R16 pe spate si 205/ 55 / R16 pe fata.

Daca masina are ABS, incearca sa ai acelasi diametru la roti, atat pe fatza cat si pe spate.

de ce? am ABS...wink.gif
Iulika0069
Naspa!
Io vroiam sa imi pun 225/45R17 pe fata si 235/45R17 pe spate.. diferenta de 1.4% - 9mm diametru
Imi pun buton de decuplare ABS.. biggrin.gif
akajohn
acum m-am lamurit de ce la masina prietenei mele Opel Corsa intra ABS-ul asa usor si repede... are roti diferite fata spate...wink.gif la mine la BMW nu cred ca a intrat de 2 ori in 8 luni... normal iarna pe zapada intra dar in conditii normale nu...wink.gif la corsa si daca e umed asfaltul intra... wink.gif

multumesc de indicatii
Iulika0069
QUOTE (jaffar)
cumva si acum ai marimi diferite ? ca prea-ti intra repede smile.gif

Nu intra mey repede, esti tu varza! biggrin.gif Sau amortizoarele.. smile.gif
Am 205/60R15 pe toate rotile si tocmai ce am vb cu "furnizorul" de gume pe 17", mi-a zis ca nu are decat 4 buc. 225/45

Cum naiba o sa stea 225 pe 9J?? Sper sa nu arate ca draq..
florin83
ce stiti de Marangoni Zeta Linea?
arata demential si sunt destul de ieftine.. 205/50/15 sunt 2.5-2.9mil

cristic
de aratat arata super bine dar cine a auzit de firma asta?? ca eu unu nu am auzit
florin83
eu am auzit, dar nu stiu cat de bune sunt..smile.gif

marangoni site
cristic
mai daca te iei dupa ce zice aici http://www.marangoni.com/content.asp?L=3&IdMen=146 sunt super meseriase si perfecte pt tine
alexandru_83
Mi-am luat pana la urma Dunlop SP01.
Sunt f multumit de ele,nu sunt deloc zgomotoase... :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.